Siderius Nuncius ([info]mapet) rakstīja,
@ 2008-10-19 15:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
izrādās ķīnā komunisms ir rietumeiropas valstu, japānas un alkatības dēļ.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zum
2008-10-19 16:01 (saite)
Ir tā :)

(Atbildēt uz šo)


[info]az
2008-10-19 17:34 (saite)
argumenti?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mapet
2008-10-19 17:59 (saite)
angļi 19. gs gribēja iegūt labumus no ķīniešies apmaiņā pret eiropiešu labumiem, bet ķīnieši lepni pateica, ka viņiem nevajagot. tad angļi sāka ievest ķīnā opiju pamatīgos daudzumos, tādā veidā graujot ķinu. un ķīnieši izlēma cīnīties pretī. opiju kari. ķīnieši zaudēja. viņi kinda nokļūva eiropiešu varā. un lai cīnītos pret to ķīnas imperātors neko nedarīja, tikai piešķīra amatus savai ģimenei. so tad viņu izlēma novākt no skatūves un radās nacionālistu valdība. fonā veidojās arī ķīnas komunisti. laika gaidā naionālisti uzskatīja, ka lielākais ļaunums ir komunisti un cīnījās ar tiem pamatīgi. nu cik vien pamatīgi var cīnīties ja visapkārt valda kukuļošana. bet tikmēr rietumvalstis un japāna ļoti traucēja nacionālistiem cīnīties ar komunistiem. tik daudz, ka japāna iekaroja galvas pilsētu. man vislabāk pārsteidza nacionālistu darbība tajā brīdī. viņi neko nedarīja, jo japāna bija tikko iesaistījusies pasaules karā un ķīniešu nacionālisti gaidīja, kad amerikāņi iznīcinās japānu.
nacionālistu mērķim iznīcināt komunistus traucēja ārējie apstākļi.
pietam komunisti izmantoja nacionālistu kļūdas, lai paši vairotu savu patriotismu. ķīniešiem ir nacionālistiskais komunisms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2008-10-19 19:09 (saite)
avoti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapet
2008-10-19 20:29 (saite)
šauns breslins. mao. jumava. sērija varas biogrāfija.
"bez šaubām, janaņas padomes (komunisti) dibināšanu veicnāja pieaugošie japānas iebrukuma draudi. 1931. gadā sagrābuši mandžūrīju, japāņi, nesastapuši nopietnu pretestību no gomindāna (nacionālisti, pozīcija ķīnā tajā laika) puses, pamatīgi paplašināja savu ietekmi ķīnas ziemeļos. gomindāna vadība par ar spēku apspieda studentu protestus pret japānas ekspansijuu. komunisti nekur nelaida garām izdevību uzsvērt, ka ir cīnītāji par nacionālu neatkarību. koloniālisma gāšana vispār un japānū sakāve jo īpaši ķļūva par partijas galvenajiem mērķiem, un vismaz vārdos komunisti bija pilnīgs prestats kapitulējošajiem gomindānam, kas visu savu enerģiju vērsa uz to, lai iznīcinātu komunistus, un ignorēja japāņu iebrukuma draudus."
visas neapmierinātības sākās ar to, ka angļi tur ieradās.
komunistu militārajam sastāvam bija vēl speciāli noteikumi (3. noteiku un 8 ieteikumi), kā komunicēt ar iedzīvotājiem, samaksāt vienmēr, nezagt, neielaisties ar sievietēm, klausi pavēlēm, atdot visus kara laupījumus, runāt pieklājīgi, samaksāt par visu ko sabojājis, nebojāt sējumus, izturēties labi pret gūstekņiem. un tas bija milzīgs pretstats nacionālistu darbībām. so its like cilvēki atbalstīs patīkamus cilvēkus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2008-10-19 20:38 (saite)
As a child, Mao has not received an extremely good education and therefore hated intellectuals. His plan was to make all teachers and others work on the farms. As a result, nobody was taught anything besides farming.

http://www.ccds.charlotte.nc.us/History/China/03/van/vandemerwe.htm

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapet
2008-10-19 20:49 (saite)
viņš aizbēga no mājās 11 gados. un blandījās pa laukiem. protams, ka viņam nebija izglītība. un ibsenu viņš pēc tad piedomāja. partijas vārdā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapet
2008-10-19 20:56 (saite)
skolā gāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2008-10-19 21:03 (saite)
Beijing s Horizon Research Group surveyed Chinese people under 35. The result
was that 93% of the respondents answered they ‘hate’ Japan. In particular, 80% of them said they ‘really hate’ Japan.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]az
2008-10-19 21:06 (saite)
bet kapeec japaani ieniida kiiniesus???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapet
2008-10-19 21:13 (saite)
kāpēc viņi iebruka ķīnā? tāpēc, ka varēja. really, briti parādīja, ka ķīnieši, neskatoties uz izmēriem, ir viegli iekarojama. ķīnieši sevi uzskata (uzskatīja) par pasaules centru.
varbūt ir cits iemesls, būs jāpameklē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?