MaKo
Musulmanisms un mediji. 
4.-Aug-2017 02:50 pm
Viens latvju cīkstonis pieņēmis islamu. Nu lai būtu.
Iet kauties Zviedrijas ringā. Malacis.

Kad cīkstonis uzkāpj ringā, viņš izvēlas, kādas mūzikas pavadībā to darīt.
(Dziesma joprojām atrodas YouTube, bez aizliegumiem.)
Tas notika 2016. gada decembrī.

Pēc vairāk kā pēc pusgada (!) veidojas ziņa - "Latviešu cīkstonis iziešanai ringā nejauši izvēlas Islāma valsts himnu".
Puisis rezultātā runājis ar zviedru specdienestiem, runājis ar mūsu DP... Nu, labi ka neiesēdināja kādā Guantanamo analogā.
The Guardian gan uzskata, ka ISIS himnas nemaz nav. Himnas koncepts ir tikai rietumniekiem. Tā ka tā ir maksimums - iemīļota melodija.

Uzmanieties, nodziedāsiet ne to tautasdziesmu (īru, basku, piemēram) - aizvilks pie DP.

Mana ieraksta jēga - vai mēs(rietumu sabiedrība) nepaliekam tā drusku paranoiska?

Nez, kad es dabūšu ielūgumu atnākt parunāties pie kāda no DP, jo googlēju visu šo informāciju atvērti...
Comments 
5.-Aug-2017 03:07 pm
Arī nāvessods ir ''medicīniska procedūra'', bet tev ar to bija diezgan lielas morālas problēmas.
Citiem vārdiem, tu sagaidi kristiešus savā valstī pieņemt likumus atbilstoši anti-kristīgai morālei, šajā gadījumā ciniskajam ''aborts ir tikai medicīniska procedūra'' aspektam. Welp, ir cilvēki, kas to neuzskata TIKAI par medicīnisku procedūru tā pat kā tu neuzskati, ka tiesas piespriesta nāvējoša injekcija nav.
5.-Aug-2017 03:37 pm
Es atkārtoju – manuprāt, tiem cilvēkiem, kuriem ir morālas dabas uzskati par kādu tēmu, vajadzētu ļaut rīkoties atbilstoši šiem uzskatiem, kamēr šo uzskatu izpildīšana neapdraud apkārtējos. Šiem uzskatiem nebūtu jāattiecas uz pārējiem (kuru, tīri starp citu, spriežot pēc protestu un citu veidu pretestības apjoma, tieši apskatītā jautājuma sakarā Polijā, acīmredzot, tomēr ir diezgan daudz). Citiem vārdiem, mazāk likumdošanas kā tādas tur, kur nav evidence-based pamata tādai būt.

Also, manas problēmas ar nāvessodiem nav morālas dabas, bet ne par to ir runa.
5.-Aug-2017 03:52 pm
Šajā gadījumā mažoritāte poļu acīmredzami uzsakta, ka tieši ateistu uzskatu izpildīšana apdraud pārējos.
Likumi ir morāles/filozofijas iemiesojums normatīvos, nevis ''evidence based whatever''. Tajā skaitā ateistiem tīkami likumi.

Es personīgi neesmu principiāli pret abortiem, jo vispār neesmu principiāli pro-life (šajā ziņā esmu konsekvents, jo arī nāvessodi atsevišķos gadījumos ir ok), bet šeit runa iet par sabiedrības tiesībām lemt par normatīviem, pēc kuriem dzīvot.
5.-Aug-2017 04:03 pm
> "Likumi ir morāles/filozofijas iemiesojums normatīvos, nevis ''evidence based whatever''."

Piekrītu, šobrīd lielākā daļa likumu tiešām ir tāda. No otras puses, ņemot vērā manus uzskatus par minētajām kategorijām kā tādām, nav nekāds pārsteigums, ka I'm not impressed par to darbību praksē.

Par pārējo – jā, pie demokrātiska/demotiska lēmumu pieņemšanas procesa tāds domu gājiens droši vien "meiko sensu". Tā nav mana proverbiālā tējas tase, bet es saprotu, no kurienes nāk šādas idejas.
5.-Aug-2017 05:27 pm
Tavi morālie uzskati arī ir 100% filozofiski. Pateikt, ka ''aborts ir tikai medicīniska procedūra'' ir filozofiska vingoršana. Protams, neviens fakts pats par sevi nesatur filozofiju. Mēs to tam pievienojam. Kā abortam, tā nāvessodam vai kaut vai zādzībai. Tev ir tāda, kristiešiem ir cita.
5.-Aug-2017 05:42 pm
> "Tev ir tāda, kristiešiem ir cita."

Nu ko, es vismaz pie tā strādāju. Pirmais solis problēmas risināšanā utt.
5.-Aug-2017 08:50 pm
Ja tev ir problēmas, risini. Nevajag domāt, ka zini kā risināt citu problēmas (pieņemot, ka tur pastāv kāda problēma).;)
This page was loaded Apr 18. 2024, 6:55 pm GMT.