MaKo
Temperatūra katlā. 
7.-Nov-2006 10:31 pm
Kad vārot vēžus, vajagot tos nevis mest verdošā ūdenī - tad tie raujas ārā un ārdas, bet likt aukstā un temperatūru paaugstināt pakāpeniski. Tad katrā atsevišķā brīdī, tā viņiem šķiet ciešama, salīdzinot ar neseno pagātni. Līdz vēži jau sarkani un gatavi.
Man šķiet, ka šis process ir līdzīgs tam, kas pašlaik notiek pasaulē - politkorektums un tolerance, kas lienoši kļūst par diskriminācijas formu, aizliegumi, katru pusgadu jauni, ASV soli pa solim ierobežo cilvēktiesības, lai efektīgāk spētu cīnīties pret terorismu... Soli pa solītim, līdz Orvela 1984 vairs nešķiet antiutopija.
Comments 
7.-Nov-2006 11:18 pm
Lidostu kontroles, Lojalitātes nodaļas, tiesas par vēsturniekiem, kas apšauba holokausta apmērus, aizliegumi smēķēt parkos un vēl simts un viens simptoms.
7.-Nov-2006 11:56 pm
ASV nedraudzīga viedokļa paušanas apkarošana ļoti atgādina Hūvera cīņu ar komunistiem 50. gados, tur nekas nav mainījies.
Un kāds sakars vēžiem ar smēķēšanu parkos, izņemot to, ka elpojot tabakas dūmus, ir iespējams dabūt vēzi, es vēl arvien nesaprotu.
8.-Nov-2006 01:36 am
Tāpēc es 50-tos gadus pie man simpātiskajiem laikiem nepieskaitīju. 70-tajos mēģinājums šādi cīnieties ar varas pretiniekiem izsauktu tikai protestu vilni un pamatīgas galvassāpes tiem, kas Huvera metodes mēģinātu pielietot.
8.-Nov-2006 02:27 am
teu neskiet ka tu te esi sakraavis aabolus, banaanus un mazus zaljus cilveecinjus vienaa kurvii un tagad meegini mums nopaardot kaa siveenus?
8.-Nov-2006 07:19 am
Bet kurvī tak, ne maisā - nepatīk, nepērc.
8.-Nov-2006 11:04 pm
ne jau vnk nepatiik.

tu esi sabaazis kopaa lietas kuras nesaderas kopaa. tad jau sanaak, ka jebkuri ierobezojumi ir ljauno speeku darbs. varbuut noziedzniekus arii nevajag sodiit vairs?

tu paarlieku vienkaarsho un trivializee. piemeeram, smeekjeeshanas aizliegums NAU un NEVAR BUUT tavaa saraxtaa kopaa ar holokausta noliegshanas aizliegumu (tu teemeeji uz to kas ir francijaa, gayssot act http://en.wikipedia.org/wiki/Loi_Gayssot). pajautaa kaadam kursh izdziivojis holokaustaa, ko jamie par shitaadiem gaajieniem domaa.
9.-Nov-2006 11:14 am
Kā nu nav nekā kopīga- abos gadījumos cilvēkiem tiek uzspiests Vienīgais Pareizais Viedoklis par noteiktām parādībām. Diktatūra, kuras pamatā būs tā sauktās cilvēktiesības un pārprasta tolerance, nav ne ar ko labāka (sliktāka) par citām diktatūrām. Un manuprāt, tieši par virzīšanos uz šādu iekārtu runā [info]mako.
This page was loaded Maijs 4. 2024, 2:40 am GMT.