MaKo
Fondī 
1.-Sep-2006 11:58 am
Sagribējās uztaisīt fondī. Trauku Putnelim uzdāvināja uz dzimumdienu, vienreiz jau izmēģinājām ar gatavo fondī no paciņas. Interesanti - obligāti vajag Grijē un Ementāles sierus? Vai kāds vietējā ražojuma neder - Krievijas, piemēram? Tāpat atklāts jautājums par vīnu - mums ir pudeli pussausā, a receptēs tikai sausais minēts - tas nez ir principiāli? Kāds nav Pieredzes Bagāts fondī jomā un nepakonsultēs?
Comments 
1.-Sep-2006 01:17 pm
Nu, es domāju ka sāls ir cietumā/treknumā. Bet vai j'ab'ut cietam, vaiu m'ikstam, treknam vai liesam - tas ir tas galvenais, ko nezinu.
1.-Sep-2006 01:46 pm
fondi un rakleti ir aukstā laika(ziemas) ēdieni, ko parasti gatavo visa ģimene kopā - daudz cilvēki. pagatavošana prasa daudz laika, visi ir kopā ir tusiņš. fondī ēdot mērcē maizīti, kuram maizīte nošļīuk no dakšas tas dod buču tam, kas maizīti izmakšķerē ārā. nu visādas tādas izdarības. rakleti namamātes izvēlas gatavot ārā nevis telpās, jo jaizmanto siers, kas diezgan traki ož.
nu vismaz tā mani mācīja.

fondī pēc konsistences ir vijīgs un trekns. klāt ēd dažādus dārzeņus, kam vairāk manā izpratnē ir garnējuma loma.
This page was loaded Mar 29. 2024, 8:31 am GMT.