mafia ([info]mafia) rakstīja,
@ 2009-01-30 12:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Parasti ziņā par kāda pasaulslavena mākslinieka koncertu tiek norādīts viņa līdzšinējie panākumi un īsa informācija par datumiem, vietu un laiku, lai visi interesenti jau laicīgi gatavajos skriet un pirkt biļetes. Bet Madonnas gadījumā iekš diena.lv bija arī milzīgi centieni pārliecināt par braukšanu uz Tallinu un līdz ar to tizlākā rindkopa ever:

Skaidrs, ka būs jābrauc! Lai runā, ka Madonnas koncertam trūkst emocionalitātes un saiknes ar publiku. Lai runā, ka dzīvajā viņa dzied šķībi. Šis notikums ir jāvērtē citās kategorijās. Madonnas šovs ir laikmetīgās multimediju mākslas šedevrs. Šādus šedevrus rada arī citi popkultūras intelektuāļi - Bjorka, grupa Kraftwerk vai Kanje Vests, bet Madonnai tik un tā sanāk vērienīgāk, pompozāk, arī strīdīgāk. Tā nav vokālās mākslas paraugstunda. Šīs leģendārās dāmas koncerts ir pati popkultūras būtība, tā ir performance, totālā instalācija. Videoprojekcijas, daudzekrānu kompozīcijas, dekorācijas, horeogrāfiska akrobātika izraisa halucinācijas efektu, kad reālā pasaule saplūst ar virtuālo.

Paldies, Jegor Jerohomovič, par cenšanos pierunāt, ka jābrauc uz koncertu, kurā būs halucinācija, bet nebūs labs vokālais sniegums, lol. You have failed.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gonzokidd
2009-01-30 15:33 (saite)
M. ir tā neko, man ne paŗāk piedur mūsdienu rietumu kultūra, varbūt tur tas āķis.
Un M. ir tik sasodīti gudra, ka visus tos aunu baru miljonus var tīt ap aploka mietiem. Saproti, tas šoka vai provakācijas moments ir perfekti izrēķināts, publikas reakcija ir izrēķināta.
Madonna ir viena no nedaudzajiem, kas izrēķina arī to, pa cik plānu asmeni var staigāt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mafia
2009-01-30 15:47 (saite)
tam visam es piekrītu, tikai uz viņas koncertu man tik un tā neinteresē braukt... Bet tā jau - visādā ziņā respect viņai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gonzokidd
2009-01-30 18:39 (saite)
es gan brauktu, ja man kāds peidāvātu visu komplektu "par ziedojumiem".
citādi tā ir tikai naudas investēšana viņas ģeniālajā plānā...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?