mafia ([info]mafia) rakstīja,
@ 2008-10-23 13:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Īss traktāts par tēmu "Bērnības vasaras un iespējamo kompleksu augsne"
Bērnībā vasaras pavadīju laukos. Priecīgi skraidot pa pļavām un Latvijas skaistajām lauku ārēm. Vecmamma tieši pulksten 15:00 katru dienu sauca pusdienās, bet vectēvs neļāva iet prom no galda, kamēr viss nebija apēsts.
Bet tad, kādu dienu atbrauca ciemos lauku draugi ar savu meitu Aļonu, kas bija manā vecumā. Vectēvs bija sajūsmā par Aļonu - cik viņai skaista kleita esot, cik skaisti mati un cik vispār Aļona ir uber foršāka, nekā es. Todien man galvā (kā jau laukos nākas) bija sarkana naģene ar Bags Bannija aplikāciju priekšā uz pieres. Un taisni tajā mirklī, kad visi apjūsmoja skaisto un burvīgo Aļonu, kas tēlotā kautrībā, blondajiem matiem saulē starojot, stāvēja sētas vidū un smaidīja, klausoties komplimentos, tajā mirklī man uz cepures savas brokastis balta pleķa veidā atstāja balodis.
Kopš tās dienas nekas vairs nebija kā agrāk. Arī tāpēc, ka man neviens nekad neteica, ka es esot tikpat lieliska kā Aļona.

Pēc nedēļas es iekritu pie sivēniem un gāju pilnā rīklē raudot pie vecmammas, kura par notikušo saprata pēc nepanesamās smakas, kas bija mani apņēmusi.

Tās bija lieliskas vasaras, lai gan daždien skumju pilnas.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]lee
2008-10-23 13:58 (saite)
Ak vai! :D

Mans kaimiņpuika stāvēja pie manas mammas virtuvē un skatījās, kā viņa bubertu vāra (labiņais tāds), kamēr nešpetnā Lee tikmēr kāpelēja pa koku galotnēm, antenām, karogu mastiem un māju jumtiem, ik pēc laika biedējot apkārtējos kaimiņus. Tēvs vienvakar gandrīz nosirmoja, redzot mani pie skursteņa. Pēc tam viņš publiski visiem viesiem Jāņos paziņoja, ka vedīšot Lee uz izpildkomiteju, vilkšot kājās ūziņas un taisīšot par puiku - ar šitādu meitieti viņš galā nevarot tikt.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?