mafia ([info]mafia) rakstīja,
@ 2016-07-19 09:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Reizēm šķiet, ka pieauguši cilvēki, izglītoti it kā, bet mēģina apkarot lietas, kuras katrs kaut cik saprātīgs nobriedis cilvēks prastu atšķirt kā ne pārāk būtiskas. Nu, kā tā karošana ar homeopātiju. Vienreiz ieņirdzam, ka absurda padarīšana, nu ok. Bet nepārtraukti mēģinot vest kkādu krusta karu...smiekli nāk par tiem karotājiem vairāk nekā par tiem, kuri labprāt maksā par cukurgraudien un TIC. Jo ar trakiem nav ko cīnīties - lai jau tic. Ja vēl placebo nostrādā - nu, vēl jo labāk. Pofig. Ja palūdzi baznīcā, kaut pusdienās sieva neiedod brokoli, un neiedeva arī, nu kas man, ka tici, ka tas Jēzus pirksts! Good for you.
Bet tā loģikas jaukšana un visa kopā mālēšana... Neesmu studējusi loģiku, nezinu tos terminus loģikas kļūdām. Bet piemēram homeopātijas praktizētāju "apkarošana" ar argumentu, ka hom.diplomu var uztaisīt minūtes laikā ar jebkuru grafisko datorprogrammu vai ar netā pieejamiem šabloniem... Nu tas tak nav loģiski piemērojams piesaucot konkrētu cilvēku-hom.praktizētāju, ja vien ARĪ viņam neesi atradis tādus diplomus. Bet ja viņš tic un tiešām mācījies citu ticīgo veidotā skolā vai kursos.. Tad te taču neder šis arguments, vai es kļūdos,m?

Es vienk nevaru iebraukt, cik ilgi var par vienu un to pašu ņirgt. Tik bērnišķīgi. Es arī reiz domāju, ka kko panākšu tīņu gados, kad agresīvi ar argumentiem diskusijās bruku virsū kristiešiem. Bet pēc laika no tā izaugu un sapratu - tas viss ir galvā, lai viņi tic kam grib un es ticu, kam es gribu, kamēr mēs viens otram netraucējam tās ir mūsu skaistās demokrātijas tiesības! Priekš kam tērēt laiku pa tukšo.
Protams, melīga informācija jebkurā gadījumā jāatmasko un neizglītotie jāinformē, ka mirstamo kaiti neārstē ar cukurtēju, bet ķīmijterapiju utt. Bet priekš kam tajā visā visu laiku ņirgt par oponenta 'ticību'... Pilnīgi lieki. Tikai lai pats sev liktos sirdsšķīstais patiesības cīnītājs? Nu, tak atslābstiet. Ja pasaki sastāvu un cilvēks informēts, ka dzer ūdeni , bet šim palīdz - ideāli. Tikai divas lietas svarīgas: būt informētam un pozitīvs iznākums. Kā to panāk, tas lai katra paša un viņa ārstējošā ārsta ziņā. Bet nevajag tik daudz stresot- ka taisnību cīnot čūla nepiemetas. Kas kā zināms nav nekāda citplanētiešu zinātne, ka psihosomatika strādā spēcīgi. Cilvēks ir miljons aspektu veselums, ne tikai ķīmijas fabrika.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2016-07-19 10:42 (saite)
Pa lielam varētu piekrist, tikai ir arī 3. lieta svarīga, manuprāt:

Ja pret homeopātiju neiebilst, tad lobiji viņu pamazām cenšas iešvunkāt valsts apmaksātos pakalpojumos, kāds plāns vienbrīd bija Anglijā, kur homeopātija jau pirms gadiem pieciem bija £10 miljardu industrija. Kas, ņemot vērā, mūsu situāciju ar medicīnu un jau tā nenosegtajām izmaksām, būtu diezgan neforši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mafia
2016-07-19 10:55 (saite)
Absolūti! Tik to neapkarosi ar regulāru izsmiešanu un memēm. Imho vispār iegājies, ka cilvēku uzmanību pierasts piesaistīt ar izklaidējošu info pasniegšanas veidu. Brīžiem tas gan aiziet par daudz un tad revolūcija pazūd meinstrīmā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2016-07-19 11:17 (saite)
Kā nu ne. Iespēja tomēr ir, ka izsmiešana un memes kaut kādā brīdī nokļūst līdz kādam atbildīgam ierēdnim vai deputātam, kurš pēc tam varbūt tomēr drusku padomās, pirms balsot vai parakstīt kādu lēmumu, no kā šīs naudas plūsmas atkarīgas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?