Mīļās muļķībiņas -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Ierakstīt jaunumus
Komentu Liste
Manējie
Kopienas
Sindicētie
TAGI
Labot pēdējos ierakstus
Iestatījumi

Marts 6., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
01:45
Vakar es pirmo reizi mūžā noraudājos par savu valsti.

Es tiešām visu laiku biju domājusi, ka es jau nebūšu no tiem, kas ņems un aizbrauks, un atstās Latviju likteņa varā. Es vienmēr domāju, ka, ja paliks šeit tikai saujiņa latviešu, kas vispār vēl pieturās pie nacionālām vērtībām (piemēram, latviešu valodai...), tad es būšu starp viņiem.

Bet jo vairāk es klausos un jo vairāk saprotu, jo skaidrāk apzinos, ka šeit mūs tiešām mēģina lēnām iznīcināt. Vai nu to apzināti, ar visiem iespējamiem līdzekļiem, dara kaut kādi ebreji vai tie paši krievi, vai kā, vai arī tas, kas šobrīd notiek - pensionāru mērdēšana badā, skolu neattīstība, medicīniskās aprūpes nepietiekamība, pārtikas nenormālās cenas - tas viss ir kā slepkavība aiz nejaušības... Apstākļu kopums, kas radies varas personu nekompetences dēļ, alkatības dēļ, idiotisma dēļ, un šo apstākļu rezultātā cilvēkiem dzīves iet vienkārši *irsā.

Es nespēju aptvert, kā tas drīkst būt, ka mani no šejienes grib "izēst" ārā! Viņi vienkārši spiež mani savākt pekeles un bēgt, mācīties, strādāt un pelnīt iztiku sev un ģimenei citur! Celt citas valsts ekonomiku! Bet kas tas par stulbumu?? Kā mana valsts var mani TĀ negribēt?? Kā mana valsts var būt tik vienaldzīga pret to, ka es tak viņu varu pamest šitā?! Vai arī viņa domā, ka es šeit kaut ko tik ārkārtīgi mīlu, ka tāpat neaizbraukšu? Un ka vēlāk patiešām nevarēšu aizbraukt fiziski, jo viss būs palicis vēl nenormālāk dārgs, un man vairs nebūs pat to līdzekļu, kas man ir tagad!?

Kāpēc man jāgaida brīdi, kad būšu nevis spiesta aizbraukt, bet spiesta palikt???

Bet tad es iedomājos - ja kādam/kādiem tiešām ir vēlme mani no šejienes aizdabūt prom, un es arī aizbraucu, tad tak... tad tak viņi būtu UZVARĒJUŠI!! Padzinuši mani no manas vietas, un nozaguši to! Bet izskatītos, it kā es pati vainīga biju, ka aizbraucu!

Es nevaru pieļaut domu, ka kaut kādi neģēļi, biezi un strutaini dibengalvas nozog manu vietu zem saules! Manu vietu, Latviju!!

Bet ja tā padomā, uz brīdi daudziem aizmirsies, pat man pašai, bet ir vēl dzīvi daži no tās paaudzes, kuri paši karoja, lai Latvija būtu brīva! Redzēja savām acīm, ko tas maksāja! KAd to visu apzinos, tad ir vienkārši ārprāts! Tas viss, kas ticis izdarīts, BŪTU VELTĪGS!! Ja viņi patiešām mūs visus izēstu ārā no Latvijas! Es nezinu, kas tieši ir viņi. Kā jau teicu, tas var būt smalki organizēts genocīds pret latviešiem, bet tikpat labi tas viss notiek itkā negribot, bet aiz bezatbildības, nesakārtotības un stulbuma! Un tas pat ir vēl šausmīgāk! Jo viss varētu būt labi!

Es nesaprotu, kas man jādara... Kas man jādara valsts labā. Ko es vispār varu darīt.

Es esmu domājusi par piketu - tas ir vismaz sākums. Bet nezinu, ko tieši es gribu teikt. Ar runāšanu neko nevar panākt.
Bet ko darīt??? Paši varasvīri saka, ka būtībā nekas cits jau nav jādar, tik jāpaliek šeitan. Uz mani neattiecas visi tie inflācijas ierobežošanas punkti, jo es neko lieki netērēju. Nekādu kredītu man nav un nav bijis, neko milzīgu neesmu pirkusi, pirmās nepieciešamības preces jau tā pērku izdevīgākajā variantā - gan ne pašu sūdīgāko un lētāko, bet priekšpēdējo lētāko, apmēram tā. Mašīnas man nav, pārvietojos godīgi ar sabiedrisko. Drēbes pērku humpalās, virtuves iekārta ir lietota, lēta, pārējās mēbeles mantotas no senčiem, gaļu un dārzeņus pērku tirgū pa lēto, visādus ikdienas loriņus pērku Maximā (paldies Dievam tomēr jāsaka, ka tāda Maxima ir. Preces tās pašas, bet daudz lētāk nekā Rimi un tamlīdzīgajos. Tas nekas, ka lipīgāki maisiņi vai apžuvušāki burkāni). Ja būtu tikai Rimi jāiepērkas, es varētu vienkārši ne-iepirkties... Agrāk Maxima, Saulīte, T-markets - likās tāds pabomzīgs iestādījums... Well, here we are! Tagad tas atbilst manam līmenim, aye! Un nezinu, vai kaunēties, jo tas tomēr nav mans nopelns, ka šitāda situācija.

Vispār es domāju, ka ārzemēs viņi takš par to pašu darbu un darba izpildījumu saņem daudz atbilstošāku, normālāku algu, bet Latvijā neviens nevienam negrib atbilstoši maksāt, un tiek cilvēkam ieborēts - ko viņš tādu naudu prasa, ja patiesībā nav tas viņa darbs tik vērts! Man liekas, tiek dzīti mazvērtības kompleksi!
Kā tas vispār var būt, ka cilvēks strādā, strādā, strādā, strādā un strādā, knapi atpūzdamies vispār, bet tāpat saņem nepietikoši! Bet pie mums tā ir norma. Bet tā nedrīkst būt. Ja maksā tikai tos 250 Ls, lai gan strādāts ir nenormāl daudz, tad vismaz jābūt tā, ka ar tiem 250 arī pietiek dzīvošanai.

Es aizbrauktu uz citu normālu valsti, kur mani nopietni uztvertu, es arī strādātu, strādātu, strādātu, un to darbu novērtētu ar! Es nebūtu Latvijā, jā, bet dzīvotu normālā dzīves līmenī. Pielāgotos tās valsts tradīcijām un likumiem. Visu to var ievērot un paciest, ja vien zinu, ka es un ģimene esam nodrošināti!! Tāpat būtu arī Latvijā! Es varētu paciest visus šitos murgus, smirdīgu autobusu, ja vien nedārgi varu aizbraukt, kur man vajag, varu paciest neizglītotus skolotājus, ja vien varu dabūt visu literatūru, ko man vajag. Varu paciest viskaut ko, ja vien ir jēga censties! Bet ja uz katra soļa pazemojums un netaisnības vien...

Pašlaik es salīdzinu situāciju, kad bērnam bioloģiskajā ģimenē vecāki dzer, kaujas, nedod ēst, nelaiž ārā, un bērns no šādas ģimenes tiek izņemts, jo tā ir drausmīga vide, un viņam jābūt nodrošinātiem normāliem apstākļiem, pārtikai un ēdienam, pat ja tā ir audžuģimene.

Tāpat arī te. Latvijā nav iespējams normāli dzīvot, un man nav jāpaliek šeit piespiedu kārtā tāpēc vien, ka Latvija ir mana "bioloģiskā ģimene". Es esmu cilvēks, man ir dzīve, man ir jānodzīvo to maksimāli pilnvērtīgi, lai tur vai kas (un te es runāju par normālu dzīvošanu, nevis supermašīnām, supertelefoniem un superdzīvokļiem). Un tāpēc man ir jāatrod, kur man ļaus padzīvot normāli. Kā bērns nevar izmainīt savus vecākus un likt pārstāt viņiem dzert un kauties, tā latvietis nevar izmainīt to, kas valsts smadzeņgalā notiek un izlabot tā, lai valstij un pašam būtu labi. To var tikai tas smadzeņgals. Tāpat kā vecākiem ir jāapzinās, ka viņi slikti uzvedas, un, ja grib savu bērnu atpakaļ, tad ir jāsavācas un jāizmainās uz labu.

Kaut kas jau stipri nesakrīt gan, jo valsts smadzeņgals nav mamma un tētis visiem latviešiem... Tas ir bars kretīnu...
Bet te pats no sevis viss izskaidrojas. Tāpēc jau ir normāli, ka cilvēks aizbrauc - jo viņu šeit neviens netur! Badā mērdētu, sistu un lamātu bērnu bioloģiskajā ģimenē var noturēt tika nezināšana, ka tas nav normāli, kas notiek un ka īstenībā viņam paredzēts gan ēst, gan dzert, gan tikt apģērbtam un samīļotam...

(6 teica | saki)

Comments:


From:[info]stihija
Date:6. Marts 2008 - 09:41
(Link)
tā ir smaga tēma mīļā. Bet to jau aŗi sauc par to patriotismu, tās ir jūtas un motivācija, ko nevar izskaidrot.
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:6. Marts 2008 - 10:11
(Link)
piekrītu, tēma smaga, bet šķiet manas izglītības pluss (šobrīd vienīgais, ja neskaita ķeksīti pie pabeigtas augstākās :)), ka studējot esmu sapratusi, lai cik riebīgi tas neizklausītos, tas, kas apkārt šeit notiek, savā ziņā ir normāls attīstības process. Par piemēru paņemsim Zviedriju - gribi tici, gribi ne, bet ļoooti līdzīga situācija bija 20gadsimta sākumā, kad bija t.s. Lielā Depresija. Liela daļa šīs tautas aizceļoja ekonomisku apsvērumu dēļ uz Ameriku un Lielbritāniju. Nu vienreiz bija kādam gana un sociāldemokrātijas ziedu laiki sākās ar momentu, kad kāds izlēma - jādabū tie cilvēki atpakaļ un jādod tas, ko viņi vēlas. Atplicība ir mūsu valstī, tā tas ir, bet globālā mērogā tā ir sava veida attīstības sastāvdaļa. Mani tas mazāk satrauc gan šī, gan tā iemesla dēļ, ka es cenšōs izvairīties no negatīvas informācijas. neskatos TV un šobrīd, kamēr dažas dienas veseļojos, neslēdzu arī radio iekšā. Bet ticu, ka tev ir pavisam citādāk, jo vienai mājās ar mazulīti sēžot vēl klusumā, varētu ātri nojūgties, kā arī ekonomiskā situācija, kad ar dažām naudiņām jāpabaro, jāapģērbj. but still, man ir iekšēji sajūta, ka vainojot valsti un uz to sūrojoties mums pašiem konkrētā brīdī labāk nekļūst. tās ir manas domas...
[User Picture]
From:[info]watt
Date:6. Marts 2008 - 10:36
(Link)
es domāju te nav tik daudz ļaunums kautkāds kāpēc tā notiek, bet vairāk totāls, totāls un noziedzīgs stulbums.

lai gan teorija par "zelta miljardu" šādu scenāriju paredz - ka visi "liekie" būtu jāiznīdē, vai ar šņabi, vai ar badu - to piemēram tas krievu lektors, kas pret šņabi lekcijas lasa ir teicis, un sanāk ka arī krievu pareizticīgā baznīci šito sazvērestības teoriju baigi piemin.
( http://burkina-faso.narod.ru/kara/oro_1.htm )

Savukārt par vietu zem saules mums ir 100% jācīnās - jo paskaties kā Nīderlandē ir - 41,526 km2 uz 16,570,613 iedzīvotāju. Latvijā: 64,589 km2 uz 2,259,810 iedzīvotāju.

Mums ir zeme, uz kuras dzīvojot sevi pabarot. Un ja mēs aizbraucam, mēs to pazaudējam - un gadījumā ja iestāsies totāli sūdi, tad neviens tevi ārzemēs nepaglābs.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:6. Marts 2008 - 11:17
(Link)
Dūd, zini, man arī reizēm uznāk nenormālākā bezspēcība par to visu, kas notiek vietā, ko saucu par dzimteni... un tad ir dusmas par to, ka nevaru atļauties elementāras lietas. Par to, ka vajag labu izglītību, bet man nav tūkstošu par ko to nopirkt (nopirkt, jo augstskolās vairs reti kurš ko māca... parasti tur atsēž laiku gan pasniedzēji gan studenti), par to, ka man bail, ka nevarēšu arī savam bērnam atļauties dot labu izglītību, jo nebūs labu pedagogu un tā tālāk...

Eh, drūmi un nezinu, kā to mainīt, paliekot dzīvot šeit.
From:(Anonymous)
Date:6. Marts 2008 - 15:58
(Link)
ČIGĀNIEM nav ne savas zemes, ne valdības, ne prezidenta, nekā, ko varētu nosaukt par Valsti! Bet tāpēc jau nav zudušas viņu kultūrālās vērtības, viņu mentalitāte, viņiem raksturīgais izskats, apģērbs, mūzika, deja un kas pats svarīgākais - viņu pārliecība par ģimenes vērtību un īpašā attieksme pret bērniem (nevienā bērnunamā neatradīsi nevienu čigānbērnu - viņi savējos nekad nepametīs, pat ja kabatā nebūs ne kapeikas!)

EBREJI - karos galināti un iznīcināti. Ir viņiem pašiem sava valsts, ko varo ārā tie, kam nav slinkums. Bet vai tas nozīmē, ka viņi žļurbājās un kunkst par savu likteni (kā to dara latvieši)? Paskaties, kas ir pasaules bagātāko, ietekmīgāko un izcilāko cilvēku sarkastos...e-b-r-e-j-i! Paceltu galvu, pašlepnumu un vienalga kurā pasaules malā! DARBS un GUDRĪBA!

Arī es varu padalīties ar studiju laikos iemācīto - kamēr latviešu gēnos būs vēstures gaitā iedzītais verga, kalpa, zemnieka un kājlaiža priekšstats par sevi, tikmēr nebūs mums izcilu vadoņu, patiesi harizmātisku un pārliecinātu personību, kam rūp ne tikai savs, bet arī tautas labums!
Un ne tikai vēsture mūs izaudzinājusi tādus, kādi esam, arī rakstnieki/klasiķi ir pacentušies, rakstot par mūsu nacionālo varoni Lāčplēsi, kas pēc katras "uzvaras" plītēja un ne pārāk kautrējoties, salaida uzreiz ar divām. Tāds nu ir tas mūsu nacionālais varonis...

anjux
[User Picture]
From:[info]heartstripper
Date:10. Marts 2008 - 02:17
(Link)
Perfekti uzrakstīts teksts, bravo! :)
Ja bērns pietiekami attīstīts, sapratīs, ka bioloģiskie vecāki devuši dzīvību, paldies par to, bet pasaule dod iespējas un viņš ir spējīgs šīs iespējas izmantot. Tā arī tagad.. Nepadoties pazemojiem un iznīcības programmai, kaut kas no tā smagi ir aizgājis, I mean, no tās programmas.. :/

> Go to Top
Sviesta Ciba