Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2018-12-02 01:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:amērika

par Helovīnu
izvilku piezīmju blociņu, tur ir vesela čupa ierakstu...

Par Helovīnu (kaut kad oktobra vidū)

Helovīna gaisotne parādās jau septembra sākumā. Oktobra sākumā ļoti daudzas mājas jau ir izrotātas ar ķirbjiem, plastmasas skeletiem, raganām, sauso rudens puķu kompozīcijām un tamlīdzīgi. Bai iedomāties, kas būs, akd helovīns pienāks.

Jāatzīst, ka kad pienāca Helovīns, bija milzīga vilšanās. Nenotika vispār nekas. Bērni vecākiem pie rokas staigāja no mājas pie mājas un kļaņčīja saldumus, cilvēki sēdēja uz lieveņiem ar konfekšu riekšavām, ko piedāvāt garāmejošajiem bērniem. Tas arī viss. Jau ap septiņiem vakarā viss bija beidzies. Interesantāk bija Ņūorleānā trīs dienas pirms tam, kad Franču kvartālā reāli notika Helovīna orģija.

Līdzīgas sajūtas bija aprīlī Spānijā, kad fantastiskajai Semana Santa (Svētajai nedēļai) sekoja visai garlaicīgas un klusas Lieldienas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2018-12-02 12:00 (saite)
Mhm, vīram darbā ir amerikāņu kolēģe. Iztaujajam viņu par helovīnu, bet viņa raustīja plecus, sak, nasing spesel, bērniem tiek saldumi, un tas arī viss. Viņa no Kalifornijas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lord
2018-12-03 06:39 (saite)
jā, tā gaidīšana ir daudz lielāka, kā pats pasākums.. nu, vismaz pie mums - austrumu krastā, bet redz, ka rietumos tas pats esot...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?