Adon ([info]lord) rakstīja,
@ 2017-01-03 15:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:par mani

par 2016. gadu


2016. gads sanāca ceļojumu gads, skatoties atpakaļ nesaprotu, pa kuru laiku strādāju un par kādu naudu ceļoju, iespaidu pilna galva un pēc katra ceļojuma sev apsolos, ka viss, tagad pietiek kādu laiku, bet drīz nepaiet ne cik ilgs laiks un atkal kaut kur traucos... Tā nu pārskatā fokuss tieši uz ceļošanu, jo neko citu es šogad nedarīju... un jā - foto ir palikusi novārtā, 2017. gadā šo lietu ir jālabo...




Janvāris


Gads sākās Viļņā un turpinājās tāpat, kā aizsākās. Drīz vien devāmies ceļojumā un apceļojām Portugāles un Īrijas dienvidu daļu, ziema taču, jābrauc uz Dienvidiem. Pēc atgriešanās no ceļojuma aizbraucām nelielā tripā uz Dagdu.

Apmeklētās vietas:


- Lietuva (Vilnius, Užupio)
- Portugāle (Faro, Albufeira, Praia da Marinha, Alvor, Lagos, Sagres Cabo de São Vicente, Castelo de Monsaraz, Évora, Santarém, Casal Da Coelheira, Tramagal, Tomar, Casal de São Simåo, Piódão, Coimbra, Leiria, Batalha, Óbidos, Fátima, Rio Maior - Salinas, Peniche, Sintra, Baía de Cascais, Lisboa, Belém)
- Īrija (Dublin, Kilkenny, Knocktopher, Mullinavat, Waterford, Passage East, Ardmore, Cork, Blarney, Derreennatra, Killarney National Park, Adare, Cliffs of Moher, Kilmihil, Tullamore)
- Latvija (Rāzna, Dagda)

Februāris


Februāris mierīgs, kluss un īss. Vienreiz izbraucām ar Ivaru nelielu loku pa Dienvidlatgali, nopirku sev jaunu vidējā formāta kameru – Mamiya 645PRO, kuru nedaudzajās fotosesijās arī visai aktīvi izmantoju. Nolēmu, ka nākamajā pavasarī jārīko ceļojums pa Balkāniem par ko arī paziņoju FB, acinot ceļabiedrus, taču gads izrādījās tik ceļojumiem bagāts (un izsmēla divus mēnešus atvaļinājumos), ka nu jau izskatās, ka dabūt atvaļinājumu nebūs nemaz tik viegli.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Nīcgale, Līksna, Svente, Višķi, Lubāns)

Marts


Regita jau divus mēnešus mācās Kopenhāgenā, tāpēc dodamies pie viņas ciemos, tā kā lidojam no Kauņas, pa ceļam sanāk apmeklēt arī vairākas Lietuvas pilsētas un es pirmoreiz sāku tā patiešām ieraudzīt Lietuvu. Un, ak, Dievs, tur ir, ko redzēt. Šoks un pārsteigums. Kopenhāgenā iepriekš esmu biju principā caurbraucot, tāpeč trīs dienas šajā laimīgākajā pilsētā sniedz krietni padziļinātāku priekšstatu, kā tas bija iepriekš. Lieldienās atbrauca Aina un Regita bija mājās tā nu devāmies pārgājienā pa Rāznas nacionālo parku, rezultātā nonākot vietā, kur bija plānota svētku svinēšana.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Ratnieki)
- Lietuva (Sirvintos, Kernave, Verkšionys, Kaunas)
- Dānija (København, Freetown Christiania, Dyrehaven)

Aprīlis


Palika gads, kopš saderināšanās, taču nekas vairāk nebija darīts, sākām pamazām apsvērt nākotnes plānus. Nolēmām, ka tam jānotiek Portugālē, kādā no Ziemeļportugāles baznīciņām okeāna tuvumā. Pagaidām neko diži vairāk nezinām. Pirmais pārgājiens šajā gadā – no Lūznavas līdz Rāznai un pa citu ceļu atpakaļ. Iesildīšanās.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Lūznava, Zosna)

Maijs


Uz manu aicinājumu pēc portugāļu valodas skolotāja atsaucās, taču joprojām nav izdevies nodarbības saorganizēt. Mans aicinājums pēc aģenta, kas nodarbotos ar modeļu piesaisti un foto lietu kārtošanu, arī palika neatbildēts. Bet feisbukā iemestā pazaudētās gleznas reprodukcija ar aicinājumu atsaukties, ja kāds ir redzējis, nesa augļus un glezna jau pēc pāris dienām stāvēja manā birojā.
Pirmās burāšanas Rāznā. Sezona ir sākusies.
Devāmies pārgājienā no Rēzeknes uz Lūznavu un atpakaļ ar noslēgumu Regitas vecāku pirtī. Maršruts garš – netālu no 40km, taču starptautiska un jautra kompānija un jauks noslēgums. Ar Regitu izveidojām feisbuklapu, lai vāktu kompānijas nākamajiem pārgājieniem.
Maija beigās pārgājiens apkārt Ežezeram – bez piedzīvojumiem neiztika. Un pēdējā nedēļas nogalē izložņājām arī dažas Rēzeknes neizložņātās vietas.
Maijā devāmies uz Angliju darba vizītē, sanāca nodzīvot nedēļu Sauthemptonā un arī visai tuvu iepazīt šo pilsētu un arī apkārtni.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Lūznava, Andzeļi, Ezernieki, Piloru ozolu audze, Jaundome, Rēzekne)
- Anglija (Southampton, New Forest National Park, Lyndhurst, Winchester)

Jūnijs


Dodamies pārgājienā pa Ludzas rajonu. Regita beidzot ir atpakaļ no Kopenhāgenas, ievilcies vientulības periods ir garām. Sākumā ar draugiem uz Igauniju un tad sākam plānot, ka jāaizbrauc kaut kur kopā divatā. Sākumā ir doma aizbraukt padzīvot kādā kalnu būdiņā Rumānijas mežos, taču mēs tā neprotam, tāpēc atkal sanāk riktīgs exploration trip’s.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Cibla, Eversmuiža, Felicianova, Alūksne, Ziemeru muiža, Dubuļi, Lūznava)
- Igaunija (Piusa Koopad, Tartu, Kärstna, Kallaste, Mustvee, Peipus, Sillamäe, Eesti Energia Narva Elektrijaamad, Narva, Narva-Jõesuu, Kuremäe)
- Horvātija (Zagreb, Karlovac, Velika Kladusa, Pula, Rijeka)
- Bosnija (Bihac, Nacionalni Park Una, Sokolac, Kulen Vakuf, Strbacki Buk, Cazin)


Jūlijs


Pārgājiens apkārt Velnezeram un vēl pāris ezeriņiem, kas tur tuvāk.
33. Dāvanā saņemu kapu krustu, kurš joprojām stāv dzīvoklī un Regita pieprasa, lai tas tiktu aizvākts no mājām. Nu, varbūt arī aizvākšu. Pēc nedēļas apejam apkārt Rāznas ezeram. Pamazām sākam remontu dzīvoklī, pirmās tiek nomainītas ārdurvis. Lūznavā notiek pasākums, kuru mēs it kā organizējam, bet beigās tomēr neorganizējam. Oh, well, who cares?

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Zosna, Lūznava, Čornaja, Lipuški, Velnezers)

Augusts


Raivis pierunā doties uz Sisters of Mercy koncertu, ko gan visi nožēlojam. Dodamies jūrā meklēt piedzīvojumus. Ar auto dodamies uz Zviedriju, tur remontējam šoneri un plānojam ar to burāt uz Latviju, taču nekas mums nesanāk, tāpēc atgriežamies ar lidmašīnu. Piedzīvojumi, jēj!
Augusta beigās kādu vakaru nolemjam, ka gribam redzēt Ignalinas atomelektrostaciju un braucam to meklēt.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Rīga, Ēģipte)
- Lietuva, Polija, Vācija, Dānija – caurbraucot
- Zviedrija (Kungshamn, Smögen, Hållö, Skagerrak)
- Norvēģija (Oslo)
- Lietuva (Ignalinos Atomine Elektrine, Visaginas, Ignalina, Etnokosmologijos Centras)

Septembris


Uzsāku mācības Rēzeknes Dizaina un Mākslas vidusskolā, taču neko labi man neiet, mācībām nepietiek laika. It kā sāku strādāt trešajā darbā, taču drīz vien to pametu, jo nevaru visu paspēt. Sāk noslēgties burāšanas sezona.
Kādu vīkendu dodamies „kaut kur aizbraukt”, kas rezultējas ekskursijās pa PSRS kodolraķešu bāzēm.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Aizkraukle, Jaunjelgava, Zaļenieki, Jelgava, Tērvetes dabas parks, Dobele, Poķaiņu mežs, Tīsas kodolraķešu bāze, Meitene, Gulbene, Lizums, Tirzas Raķešu Bāze, PSRS kodolraķešu bāze Zeltiņi)
- Lietuva (Joniskis, Kryziu Kalnas, Šiauliai)

Oktobris


Mākslas skolā uzsāku foto kursus, kurus pēc nepilniem diviem mēnešiem arī noslēdzu. Sajūta, ka strādāju par daudz. Ir jūtams nogurums, neko arī īpaši atskaitot darbu nedaru. Vēl cenšos noturēties mākslas skolā un kaut ko mācīties, bet jau jūtu, ka nebūs un pametu.

Novembris


Dodamies ceļojumā pa Beneluksa valstīm un Vāciju. Pavīd doma īrēt laboratoriju. Aizsāku mērenu remontu vannas istabā, kas beigās ir rezultējies praktiski visas santehnikas nomaiņā, bet tagad man vismaz ir vanna, kurā ir reāli patīkami gulēt un lasīt, un ūdens neatdziest pēc 10 minūtēm... un visas tās hidromasāžas man tāpat nebija īpaši vajadzīgas

Apmeklētās vietas:


- Vācija (Trier, Aachen, Köln)
- Luksemburga (Luxembourg)
- Beļģija (Brussels, Antwerp)
- Nīderlande (Maastricht)

Decembris


Praktiski viss ir pārvākts uz jauno laboratoriju, no mājas tiek vestas kastes ar ķīmijām. Manā īpašumā pēkšņi nonāk FK 13x18 foto kamera. Foto kamera ar kadra izmēru 13x18cm, jā. Sāksies jauna ēra manā foto dzīvē.
Ap jaungadu 4 dienas pavizinājāmies pa Somiju un Jaungada naktī nokļuvām orģijā.
Ziemassvētki. Ģimene. Stuff. Nogurums.

Apmeklētās vietas:


- Latvija (Daugavpils, Červonka, Skrudaliena, Salacgrīva)
- Igaunija (Tallinn)
- Somija (Helsinki, Porvoo, Kotka, Kouvola, Lahti, Jyväskylä, Nokia, Tampere, Espoo)


Kopumā apmeklēts



1. Latvija (Rāzna, Dagda, Nīcgale, Līksna, Svente, Višķi, Lubāns, Ratnieki, Lūznava, Andzeļi, Ezernieki, Piloru ozolu audze, Jaundome, Rēzekne, Zosna, Cibla, Eversmuiža, Felicianova, Alūksne, Ziemeru muiža, Dubuļi, Čornaja, Lipuški, Velnezers, Rīga, Ēģipte, Aizkraukle, Jaunjelgava, Zaļenieki, Jelgava, Tērvetes dabas parks, Dobele, Poķaiņu mežs, Tīsas kodolraķešu bāze, Meitene, Gulbene, Lizums, Tirzas Raķešu Bāze, PSRS kodolraķešu bāze Zeltiņi)
2. Lietuva (Vilnius, Užupio, Sirvintos, Kernave, Verkšionys, Kaunas, Ignalinos Atomine Elektrine, Visaginas, Ignalina, Etnokosmologijos Centras, Joniskis, Kryziu Kalnas, Šiauliai)
3. Portugāle (Faro, Albufeira, Praia da Marinha, Alvor, Lagos, Sagres Cabo de São Vicente, Castelo de Monsaraz, Évora, Santarém, Casal Da Coelheira, Tramagal, Tomar, Casal de São Simåo, Piódão, Coimbra, Leiria, Batalha, Óbidos, Fátima, Rio Maior - Salinas, Peniche, Sintra, Baía de Cascais, Lisboa, Belém)
4. Īrija (Dublin, Kilkenny, Knocktopher, Mullinavat, Waterford, Passage East, Ardmore, Cork, Blarney, Derreennatra, Killarney National Park, Adare, Cliffs of Moher, Kilmihil, Tullamore)
5. Dānija (København, Freetown Christiania, Dyrehaven)
6. Anglija (Southampton, New Forest National Park, Lyndhurst, Winchester)
7. Igaunija (Tallinn, Tartu, Piusa Koopad, Kärstna, Kallaste, Mustvee, Peipus, Sillamäe, Eesti Energia Narva Elektrijaamad, Narva, Narva-Jõesuu, Kuremäe)
8. Horvātija (Zagreb, Karlovac, Velika Kladusa, Pula, Rijeka)
9. Bosnija (Bihac, Nacionalni Park Una, Sokolac, Kulen Vakuf, Strbacki Buk, Cazin)
10. Lietuva, Polija, Vācija, Dānija, Turcija – caurbraucot
11. Zviedrija (Kungshamn, Smögen, Hållö, Skagerrak)
12. Norvēģija (Oslo)
13. Vācija (Trier, Aachen, Köln)
14. Luksemburga (Luxembourg)
15. Beļģija (Brussels, Antwerp)
16. Nīderlande (Maastricht)
17. Somija (Helsinki, Porvoo, Kotka, Kouvola, Lahti, Jyväskylä, Nokia, Tampere, Espoo)


Neskaitot Latviju un valstis, kam tikai sanāca braukt cauri 2016. gadā ir apmeklētas 15 valstis, no kurām 5 pirmoreiz - Īrija, Horvātija, Bosnija, Norvēģija un Luksemburga un 92 pilsētas, ja neskaita Latvijas pilsētas. Krietni vairāk par pusi pilsētas apmeklētas pirmoreiz.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]heda
2017-01-03 21:53 (saite)
Iedvesmojoši

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?