litakademija ([info]litakademija) rakstīja,
@ 2017-03-12 20:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry

Latvijas Rakstnieku savienības kultūrizglītības programma „Literārā Akadēmija” izsludina Latvijas skolēnu un skolas vecuma jauniešu (līdz 21 gadam) literāro darbu konkursu Aicinājums Nr.41. Konkursam var iesniegt tekstus visos žanros (dzeja, proza, drāma).

Konkurss norit trīs vecumu grupās:

1. grupa: 7 – 15 gadi;
2. grupa: 16 – 18 gadi;
3. grupa: 19 – 21 gadi.

Konkursam iesniedzamo darbu apjoms – dzejā līdz 300 rindām (minimālais apjoms – 3 dzejoļi, vienu dzejoli žūrija nevērtēs), prozā un dramaturģijā līdz 20 000 zīmēm. Iesūtītos darbus vērtēs profesionāļi - dzejnieki, rakstnieki, literatūrkritiķi. Interesantāko darbu autori tiks uzaicināti un apbalvošanas pasākumu Latvijas Rakstnieku savienībā un saņems grāmatu balvas, kā arī labāko autoru darbu fragmenti tiks publicēti laikraksta „Latvijas Avīze” pielikumā „Kultūrzīmes”. 30 veiksmīgākajiem autoriem (no 2. un 3. grupas) tiks dota iespēja piedalīties Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstītā vasaras seminārā „Aicinājums”, kas šogad notiks no 26. līdz 30. jūnijam Dubultu Rakstnieku namā.

Darbi konkursam jāiesūta pa e-pastu:

konkursam@rakstu.lv

Teksta noformējuma prasības, kas obligāti jāievēro:

Times New Roman, burtu izmērs 12, atstarpe starp rindām 1 (dzejas tekstiem), 1,5
(prozas tekstiem). Pirms teksta, lūdzu, norādiet vārdu, uzvārdu. Faila nosaukumā noteikti jābūt norādītam uzvārdam un literatūras žanram, kurā rakstīts darbs, piemēram, ratniece_dzeja.docx. Lūgums izmantot docx formātu.

Darbi jāiesniedz līdz 2017. gada 7. aprīlim. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 26. aprīlim LRS mājaslapā www.rakstnieciba.lv, Facebook vietnē kopienā „Aicinājums” un Literārās Akadēmijas mājaslapā un Facebook lapā.

Lūgums obligāti aizpildīt anketu un norādīt vārdu, uzvārdu; skolu/augstskolu, klasi/kursu, vecumu e-pastu, tālr. Nr. un izvēlēto literatūras žanru, kā arī e-pasta vēstules tematiskajā norādē obligāti ierakstīt izvēlēto literatūras žanru.

Aicinājuma vadītāja Sandra Ratniece (ratniece.epasts@gmail.com, tālr. 26307672).

Konkursa Aicinājums patrons ir eksprezidents Guntis Ulmanis.
Konkursa Aicinājums atbalstītāji: grāmatu apgādi „Dienas Grāmata”, „Jānis Roze”, „Lauku Avīze”, „Mansards”, „Neputns”, „Pētergailis”, „Jumava”, „Liels un Mazs” un „Zvaigzne ABC”, kā arī SIA „Elvi”. Konkursa Aicinājums informatīvie atbalstītāji: literārais žurnāls “Domuzīme”, laikraksta “Latvijas Avīze” pielikums “Kultūrzīmes”, laikraksts „Konteksts”, LiepU Kurzemes humanitārais institūts, interneta žurnāls „Satori”, radio NABA.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zivs
2017-03-13 00:14 (saite)
Tātad, ja jaunais kafka debitētu ar Arial, vienpacmit punktos - šiš, lai mācās wordu labāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]litakademija
2017-03-13 12:20 (saite)
Parasti jaunajiem kafkām tomēr nav problēmu iesūtāmos tekstus noformēt atbilstoši nolikumam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zivs
2017-03-13 14:48 (saite)
Uz (aizmāršīgiem) ģēnijiem laikam netiek cerēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]litakademija
2017-03-13 22:22 (saite)
Nezinu, kā tāda gadījumā rīkotos šī konkrētā konkursa žūrija, bet pieredze rāda, ka ģēniji vai vismaz talantīgakie visbiežāk tomēr spēj tikt galā ar sarežģīto teksta noformēšanas uzdevumu - stilot ar vizuālām detaļām biežāk izvēlas tie, kuru tekstu saturs ir vājāks.
Neredzu iemeslu, kāpēc autoram izvēlēties tādu formatējumu, kas neatbilst nolikuma sastādītāju priekšstatiem par viegli un ērti lasāmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dooora
2017-04-08 09:25 (saite)
te, zius, vairāki momenti.
pirmkārt, Ulmanis ciest nevar sanserifus. runā, ka reiz, vizītes laikā Turcijā, viņš saņēmis spamu Tahomā (vairākos punktos un ar variablu starplīniju telpu) un takš nav nocieties – atbildējis itin pikti savā iemīļotajā Metjū Kārtera Džōrdžijā un nekavējoties ticis inficēts.
otrkārto es jau paguvu aizmirst, bet treškārt, Romas klubs jau 70tajos, izvērtējot dažādus radošuma nedrošības aspektus jaunajā pasaules kārtībā, secināja, un es citēju: vipendrāža nav ilgtspējīga! (krievu neoficiālais tulkojums sakritis ar vočereģ, sukiniģēķi, vočereģ)
ā, pareizi – otrais bija tik acīmredzams, ka par to pat žēl muti dzesēt – kaut kādam rāmim jau jābūt. tu nevari iet ābolos, ja kaimiņš-maita nevienu ābeli nav iekopis, tu nevari pārrāpties žogam, ja visticamāk tas pats kaimiņš to žogu nav uzslējis.
tā ka beidz te flirtēt ar administrāciju un nekavēsim sekmīgu kongresa konkursa norisi.
ja nu vienīgi Tu sarunātu ar Patrōnu, ka nesekmīgos vizuālos huligjāņus un huliglīgas nemet papīrkurvī, bet nosūta mums. uz antiestablišmenta nometni Atteikums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?