Saspēra velns to zaļo krūzi - [entries|archive|friends|userinfo]
Hlorēts ūdens

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 9th, 2008|06:34 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
dikti uzrunāja [info]snorkes pārdomas par "normālajiem" vs "nomadiem". sāku jau rakstīt komentu, bet izrādījās, ka izplūdu par garu, tad nu lai tie plūdi plūst manā dīķītī.

tie nomadi, tie ir kā tādi Labās Gribas Vēstneši/Vēstnieki, kaut kas mistisks. kad tu, pa savu mazo Latviju peroties, nejauši uz laiciņu tiec straumē sanests ar vienu tādu fruktu - kādos svešvalodas kursos, kādā absolventu ballītē, pat krogā, mājas ballītē vai vēl nez kur, un pasaule tad uzreiz liekas tik gaišāka un plašāka, un dažādāka, un runāties ar tādu cilvēku - tas ir kā Daukam uz apvārsni jūrā raudzīties, tāda smeldzīga laime vai laimīga smeldze, gaišzilas skumjas un smaids.
un divas puses tajā visā ir. ir tādi praktiski merkantīļi, kas tiešām seko tikai naudai/karjerai/grādam, iespējām, izaicinājumiem, kaut kāds seklums viņos ir, Būtiskais norakts un aizkrauts un deviņām atslēgām nozieģelēts kādā sirdskambarī. tie mani neiedvesmo, man viņus ir žēl. un tad ir tie Meklētāji, Vērotāji, Ceļinieki, es pat viņus sauktu par Svētceļniekiem. viņi atnes kādu vēsti, kaut kādu mūžīgā pieskārienu it visur, kur viņi ierodas, viņi dod, pirms kaut ko paņem vietā, kur viņi ierodas, vispirms atdod, tad sasmeļas un atkal atdod nākamājā vietā, pirms ņemt. protams, arī viņus ir, par ko drusku pažēlot, un tomēr viņi ir pasaules svētība.
linkregister

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:April 9th, 2008 - 01:42 pm
(Link)
viedi
[User Picture]
From:[info]ld
Date:April 9th, 2008 - 01:50 pm
(Link)
par "Svētceļniekiem" Tev taisnība.
un valodas kursi vispār ir baigi foršs izgudrojums - tāda soļanka!
[User Picture]
From:[info]starro
Date:April 9th, 2008 - 01:55 pm
(Link)
redz kā ir ar tiem nomadiem iz vēstures: nu nav no viņiem palicis nekā, kas saglabājies. paši viņi neko nav uzcēluši, toties ņēmuši nost tiem, kas kaut ko ilgtermiņā iekopuši. viņi parasti ierodas pie gatava klāta galda un kad tur viss norīts, tad dodas cita galda meklējumos.
neviens neko nezin, ko uzcēluši huņņi, pečeņegi, mongoļi, hazāri, skiti, un amerikas indiāņi. protams, viņi atsāj savu ietekmi - no viņiem iemācās no ratiem gaitā dirst, kur un kad sagribas. vienīgi vietējiem nav ratu, tādēļ viņi sāk dirst uz vietas turpat un mēslos dzīvo.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:April 9th, 2008 - 02:01 pm
(Link)
nomadi ir miermīlīgi lopkopji, kas dzīvo saliekās teltīs, un ar savu lopu un cilvēku baru ceļo no vienām ganībām uz otrām. un gan jau ka tās pļavas vaig noganīt, lai labāk aug. mūru ēkas viņi cilvēcei mantojumā atstājuši nav, tas tiesa, toties mobilitātes un efektivitātes vadību gan.

par agresīvajiem iekarotājiem un no braucošiem ratiem dirst pratējiem šoreiz runa nav.

un amarikas indijāņi tak cēla baigās piramīdas, un teica Hau - to katrs bērns zina.
[User Picture]
From:[info]starro
Date:April 9th, 2008 - 02:10 pm
(Link)
efektivitātes vadība ir kā ilgtermiņā dzīvot ierobežotu resursu apstākļos. pārcelšanās uz citu pļavu, kad tā ir iztērēta - to sauc par ekstensīvo saimniekošanu un tur nav nekā efektīva. ja ar efektivitāti saprot fiksi sapakot šmotkas...
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:April 9th, 2008 - 02:22 pm
(Link)
gan jau ka viņi ceļoja uz riņķi pa noteiktu areālu, atkal un atkal atgriežoties pirms laika noganītajās pļavās
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:April 9th, 2008 - 04:28 pm
(Link)
+15
[User Picture]
From:[info]usne
Date:April 9th, 2008 - 02:01 pm
(Link)
jauki, ja par kādiem tā var sajūsmināties :)) galvenais lai katram pašam saskaņa ar sevi un nav nepiepildāmas ilgas būt par to otru.