Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2008-03-04 15:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par bērnību
Kad vēl vecāki kopā dzīvoja, pāri ielai - kaimiņmājā - mitinājās mans labākais draudziņš. Vispār visus tos puiku izgājienus samācījos tieši no viņa - rāpos kokos, antenās, staigāju pa māju jumtiem, rīkoju štābiņus tik augstās vietās, kur citiem ap dūšu slikti metās. Reiz tētis Jāņos nostādīja mani visu viesu acu priekšā un teica, ka vedīšot mani uz izpildkomiteju par puiku pārtaisīt. Vispār jau es to nopietni uztvēru un dikti sabaidījos, uz kādu brīdi bija miers - rotaļājos pa zemi un spēlējos ar vistām, kurām ik pāris dienu jāprecās bija. Vārdsakot, kam negadās dīvainam bērnībā būt.. :)
A kaimiņu puika bija baigais kārumnieks - viņš mūždien pa virtuvi ar manu mammu rosījās, pusdienas taisīt palīdzēja un tādā garā. Vienreiz, kad vecāki nebija mājās, sākās milzīgs pērkona negaiss. Protams, ka es kā skuķis nenormāli sabijos, bet draudziņš turpretī izdomāja pavisam elegantu gājienu - tā teikt divus zaķus ar vienu šāvienu - lai miers mājā un paika ir. Rezultātā abi tupējām zem lielā izvelkamā krēsla un locījām iekšā pušžāvēto desu - tā tas zibens mājai netrāpot. Citreiz mēs aptīrījām zirņu vagas, citrreiz pa kaimiņu dāziem šiverējām. Vispār jau baigi neganti darījāmies. Vēl mūs mēdza saukāt par brūti ar brūtgānu, par ko man šausmīgs kauns bija.
Laika gaitā arī man parādījās ineterse par meiteņu štellēm, bet tie puiku gājieni man vēl joprojām iekšā sēž.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mikii
2008-03-04 16:02 (saite)
par to pusžāvēto desu - spēks :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-03-04 16:48 (saite)
Ui, jā! Tādi "spēki" viņam bija pilna galva! :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]guvi
2008-03-04 16:12 (saite)
un un kad iedomaajas ar ko tagad jaunatne nodarbojas, tad saproti, ka buutu laimiiga, ja tavs beerns ar taadaam lietaam nodarbotos, kaa tu savaa laikaa
taa gan! :P

(Atbildēt uz šo)


[info]uwa
2008-03-04 16:15 (saite)
Un mobilo telefonu nebija, ar ko mammām bērnus vakarā sasaukt mājās. Kaimiņpuikas tēvs nošvilpās un visi gāja mājās, atstājot ķērājus, 12 puļķīšus un ģimenes līdz nākamajai dienai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lee
2008-03-04 16:38 (saite)
jā, mobži nebija!! Tā tik bija štelle!! 'Mammas staigāja pa kaimiņmājām meklējot savus bērnus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2008-03-04 16:49 (saite)
un galvenais jau, ka tieši tad, kad mājās jāiet, sākās īstā jautrība:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?