Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2013-01-09 22:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gastronomiskās piezīmes
Šovakar cīnījos ar Tom Yam Ņam Ņam!!!
Drusku nočītoju īstā buljona vietā ņemot parasto Gaļinu, un citronzāles pulveri arī nekur nevarēju atrast (ne tirgū, ne Stokmanā), nācās izlīdzēties ar citronzāles biezeni, tīģergarneles mājās bija izbeigušās, tāpēc piebēru mazās ziemeļu garnelītes (a la pandalus borealis vulgaris) tomēr vistrakāk pietrūka kinza (vecums, atmiņa, jū nōv). papildināju recepti ar tomātu - izšķīdis tas veido zupas biezumu un kopā ar citronu rūpējas par skābulīti. Kopumā ņemot, viss diezgan labi pat izdevās, tomēr man kā izteiktai garšu mīlei nācās vēl uzprišināt receptes daudzums ar papildus ķiploku un citronzāli pašās beigās, tomēr kinzas iztrūkumu tas nemazināja. Nākamreiz jāiet uzbrukumā ar kinzu!!!

Pamata recepti skatīt šeit: http://www.fotoreceptes.lv/tom_yam.html


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2013-01-10 00:30 (saite)
"zivju mērce, starp citu, ļoti iederējās" - skaidrs, ka iederējās - jo sastāvdaļas jau tādas, kas uz zivi tendētas un pamatgardums: garneles... (noteikti daudz labāk par buljonu der :) )
par garšām vienā katlā : zinu, dzirdēts, tiek ikdienā izmantots - ļoti labs padoms :)
Paldies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?