Lee ([info]lee) rakstīja,
@ 2013-01-09 22:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gastronomiskās piezīmes
Šovakar cīnījos ar Tom Yam Ņam Ņam!!!
Drusku nočītoju īstā buljona vietā ņemot parasto Gaļinu, un citronzāles pulveri arī nekur nevarēju atrast (ne tirgū, ne Stokmanā), nācās izlīdzēties ar citronzāles biezeni, tīģergarneles mājās bija izbeigušās, tāpēc piebēru mazās ziemeļu garnelītes (a la pandalus borealis vulgaris) tomēr vistrakāk pietrūka kinza (vecums, atmiņa, jū nōv). papildināju recepti ar tomātu - izšķīdis tas veido zupas biezumu un kopā ar citronu rūpējas par skābulīti. Kopumā ņemot, viss diezgan labi pat izdevās, tomēr man kā izteiktai garšu mīlei nācās vēl uzprišināt receptes daudzums ar papildus ķiploku un citronzāli pašās beigās, tomēr kinzas iztrūkumu tas nemazināja. Nākamreiz jāiet uzbrukumā ar kinzu!!!

Pamata recepti skatīt šeit: http://www.fotoreceptes.lv/tom_yam.html


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2013-01-10 00:22 (saite)
receptē beigās tiek pielieta zivju mērce (lai ir zivs garša droši vien) - nu kam tur vēl kaut kādu gaļas buljonu :)
buljonā tiek ievārīta selerijas sakne - garšīgi būtu (ja buljonu neizmanto, bet grib bik to aromātu) pievienot, lai savārās, nedaudz sīki sasmalcināts svaigu seleriju lapas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?