Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2015-02-26 10:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vdz

Tā kā es drīz atkal būšu pa dienu nodarbināta, tad tagad kārtoju veselības & co lietas.
Pirmais sarakstā protams ir bumbulis.
tā kā bija totāla nesaprašanās ar visiem tiešajiem ārstiem, tad sāku domāt no otra gala - kurš ir tas, kam es uzticos? Bērnu ārsts!
Metu kaunu pie malas un pieteicos pie viņa uz konsultāciju.
Cerības attaisnojās - viņš man saprotamā veidā visu izstāstīja un paskaidroja. arī tiešo ārstu izpausmes un būtībā apstiprināja, ka es esmu pie pilnas saprašanas un tiešām es varu vērsties un pieprasīt, lai tiek izlabota maldīgi sarakstītā informācija. būtībā tas bija svarīgākais punkts tajā visā stāstā. man uz brīdi likās, ka es neko nesaprotu, jo nesaprašanās radās nevis ar vienu, bet 2,5 ārstiem.
Man patika arī, ka viņš teica, ka nevajag forsēt un pa galvu pa kaklu kaut ko izlemt.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zimbabve
2015-02-26 11:57 (saite)
Forši, ka tā, un lai sokas:)
Ir ļoti labi, kad atrodi uzticamu ārstu, kas izskaidro, kas un kā. Un izlabot anamnēzi arī nāk tikai par labu, lai tajā nav kļūdainas informācijas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2015-02-26 13:35 (saite)
Bērnu ārsts man ir pazīstams kopš es šurp pārvācos un pie viņa pēc ieteikuma aizvedu pirmo bērnu, kurš tobrīd bija 5 nedēļas vecs. Pagāja ilgs laiks kāmēr es pieradu pie viņa un sapratu kā viņs strādā. Viņš ir novērošanas piekritējs. t.i. pirms bērnu sāk izmeklēt viņs nočeko ādas krāsu, elpošanas ritmu etc. Vienā mūsu vizītē viņš apmācīja jaunu praktikanti un tikai tad man pielēca cik daudz var nolasīt tikai no izskata vien. Asins analīzes vispār ir ņemtas tikai vienu reizi. un a/b izrakstītas laikam tikai meitenēm un katrai tikai vienu reizi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2015-02-26 13:38 (saite)
O, mana daktere arī laikam tā strādā. Vislielākais pārsteigums bija, kad reiz pierakstījos akūtā vizītē, ieeju pa durvīm un viņa nevis prasa, kādas sūdzības, bet - ar gaļu esi saindējusies? (un tā arī bija)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2015-02-26 13:43 (saite)
un vēl manam dokam plus ir tāds ka viņš psihenē ir strādājis. t.i. viņš māk mierīgi un nomierinoši runāt, kas tādām satrauktām māmiņām, kā man dažos dzīves mirkļos, ir vissvarīgākais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?