Ilse Kahrklis ([info]ld) rakstīja,
@ 2014-03-31 12:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:maijs

Anna ir ĻOTI ziņkārīga - visu grib pamēģināt. pilnīgs trakums. visas atvilknes atvērs, visus skapīšus izvirinās. vakar dārzā nepagurdama rāpoja pa akmens pakāpieniem. kāpnes viņu ļoti vilina. tik ilgi rāpoja līdz pakrita un nobrāza zodu. šodien savukārt izkrita no barošanas krēsliņa. pirms kāda laika iemanījās izspraukties un tad vai nu stāv stāvus vai arī rāpo uz galda vai kaut ko mēģina noķeksēt no galda. šodien to darot sāniski novēlās kā kartupeļu maiss. es laikam vairāk pārbijos kā pati Anna. tas trakums, ka viņa zin, ka to nedrīkst tāpēc iemanījusies to darīt zibenīgi. nevar paspēt viņu pārķert.

šoreiz palaimējās ar to kritienu, nākošreiz var būt ar sekām. tagad štukoju, ko lai izdomā. ciešāk sēdeklīti salikt nevar jau ir viņai pie punča. kaut kādas siksnas uzmontēt? vai vispār jaunu krēslu pirkt, kam nav galda virsmas, tikai koks priekšā, kur pieturēties un viss. ļaut viņai pa to galdu šiverēt? ar visiem nažiem, dakšām un ēdamajiem, lai viņa saprot, ka mēs no viņas neko neslēpjam?



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nastja
2014-03-31 14:34 (saite)
laikam jau būs jāierāda kā pie galda jādarbojas. Es, godīgsakot jau vairs neatceros, bet, vai nebij tā, ka, ja izrāda interesi, var sākt ierādīt, kas ar karoti un dakšu pašai jādara?
Mums gan krēsls, kur gribēdams ārā netiks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ld
2014-03-31 15:12 (saite)
es tikko amazonē nopirku jaunu krēslu. to varēs piebīdīt pie galda un tur ir siksna, ko ap vidukli aplikt. konkrēti šo

par pašai ēšanu - man liekas, ka nav gatava karotei. viņai tikai kaut ko rokā paņemt un izspiest vai izsmērēt pa galdu. būtībā visu vajag apčamdīt un tad aizmest.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2014-03-31 16:28 (saite)
Cik nu ir lasīts par "baby led weaning", to, vai bērns var sākt pats ēst, izvērtē pēc smalkās motorikas - vai viņa var ar trim pirkstiem kaut ko satvert un ēst (piemēram, dārzeņa gabalu). Ap to laiku ir arī jāizstrādājas refleksam, kas neļauj aizrīties. Tā ka, ja viņa priekšmetus ņem ar visiem pieciem pirkstiem, tad varbūt vēl pagaidīt ar tām dakšām un karotēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-03-31 16:32 (saite)
viņa jau labu laiku satvert. man liekas, ka arī ar 3. jāpavēro ciešāk. bet viņa vairāk koncentrējas uz savām izjūtām nekā objektu, ko viņa apskata. tāda baudītāja.

vakar ēdām kotletes ar kartupeļiem. Annai sagriezu aptuveni 1,5cm gabalos visu un saliku šķīvītī. bez mērces nav pārāk ķēpīgi. sēdēja un ēda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2014-03-31 16:46 (saite)
Nu tad jau labi, ka ēda :) Droši vien sākumā var dot visādus "tīrus" ēdienus, bez mērcēm - kad sapratīs, ka ēšana nav gleznošana, tad papildināt ar piedevām :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2014-03-31 16:47 (saite)
plikus makaronus jau kādu laiku ēd. bet viņai viss ātri apnīk un vēl tā iedoma, ka manā šķīvī viss ir garšīgāks...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nastja
2014-03-31 17:08 (saite)
Robim šodien bij drāma, es nedalījos ar rosolu :DD

bet nu jā - mammas šķīvī jau parasti garšīgāk. Es vislaik dalos ar savu. Ja nu vienīgi ar makaroniem nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?