lasitajs ([info]lasitajs) rakstīja,
@ 2019-03-27 11:44:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nez, kas ir par iemeslu, ka latviešiem bieži ir grūti nosaukt summu, ko vēlētos saņemt par savu darbu?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]auksts_entelekt
2019-03-27 17:01 (saite)
iespējams, viens no faktoriem, ļoti daudzi strādā ne savā profesijā. Nezinu kā ir citur pasaulē, varu salīdzināt tikai ar Vāciju, te katrai profesijai un tanī strādājošam ir attiecīgais sertifikāts, attestāts vai diploms. Vienalga, vai tā ir pārdevēja, vai florists, vai webdizainers, vai sanitārs, vai santehniķis, vai tulks un t.t.Kas nozīmē, cilvēks ir vismaz trīs gadus mācījies (ja runājam par analogu LV profenei), vai 5 gadus studējis, paralēli strādājis praksē un beidzot iegūstot izglītības dokumentu ir tiešām speciālists. Un kā speciālists saņem attiecīgo algu. Cenu dempings nav iespējams, jo bez attiecīgiem dokumentiem tevi neviens darbā neņems.
Biju LV un sarunas gaitā draugu pārim pastāstīju, ka mājās salūza durvju slēdzene un vīrs izsauca meistaru. Draudzenes vīrs iesaucās, man kā vīrietim būtu kauns kādu saukt, es pats varu salabot! Kas tiem vāciešiem rokas no dirsas aug? Centos paskaidrot, ka šeit katrs dara savu darbu un katram ir sava stundas likme. Otrkārt, sertificēts atslēdznieks darot savu darbu dod arī kvalitātes garantiju. Ļoti daudzos īrētos dzīvokļos vienkārši ir aizliegts kaut ko pašiem remontēt, jo tam nav nekādas garantijas:)
Tas tā īsumā, kā es saprotu, kāpēc LV ir gūti nosaukt adekvātu summu par labi un kvalitatīvi izdarītu darbu. Un tāpēc ir tik daudz briesmīgu web lapu, kur direktors naudas taupīšanas nolūkos uzticējis to izdarīt sekretārei. Un vēl tā nabaga sekretāres arī tulko juridiskus līgumus un vēl pirms banketiem klāj galdu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]lasitajs
2019-03-27 20:29 (saite)
Mjā, tādā ziņā pie mums joprojām stipra PSRS elpa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?