Otrdiena, 20. Okt 2009, 10:13

Sievietei vajag tādu vīrieti, ka satraukumu brīžos pasaka – viss būs labi,maziņā, viss mierīgi, nekāda planēta X mūs neiznīcinās, nekāda finanšu krīze mūs neskars un vispār viss būs labi, es par to parūpēšos. Tādu vīrieti, kas kā mūris stāvēs un sargās no dzīves nepastāvības un ja vajadzēs mūris celsies un kritīs savu mīļo cilvēku dēļ.
Bet tagad es skaidri zinu, kādu vīrieti nevajag sievietei. Tādu, kas pats nezin, ko grib, tādu, kas svārstās un mocās pats no tā haosa, kas darās viņa galvā. Kas ļauj sievietei izlemt un pieņemt pašus svarīgākos lēmumus, jo pats tā arī neko sakarīgu nevar dabūt no sevis laukā. Kamēr laiks ir nepielūdzams tik-tak, tik-tak, tik-tak – nekas nemainās mēnešiem un pat gadiem. Tādu vīrieti mīlēt vispār ir veselībai kaitīgi.
Atrasts šeit
http://biechmen.wordpress.com

Otrdiena, 20. Okt 2009, 10:20
[info]vikings

vice versa.

Otrdiena, 20. Okt 2009, 10:39
[info]la_cumparsita

Id gaudeo.

Otrdiena, 20. Okt 2009, 10:41
[info]malvine

punkts un paraksts, un āmen :)

Otrdiena, 20. Okt 2009, 10:54
[info]mikii

eh, šī problēma ir diezgan dziļa, imho. ok, sievietei vajag vīrietie, kas pasaka "viss būs labi" utt. bet ar vienu vienīgu nosacījumu - sieviete viņam tic. pretējā gadījumā būs zāģēšana no sērijas "nē nebūs viss, ko gan Tu zini utt". neatkarīgi no rezultāta un darbības.
par otro rindkopu piekrītu, bet no tās izriet cita problēma - vīrietis principā nevar būt kopā ar sievieti, kura nespēj pieņemt viņa lēmumus un dzīves stilu. jo tādā gadījumā, ja vīrietis izvēlas, bet sieviete ar šo izvēli nav apmierināta, tad atkal sākas zāģēšana, kas principā ir sava panākšāna ar emocionālas šantāžas palīdzību. ja vīrietim svarīgāk ir lai sieviete ir apmierināta, nekā viņa paša izvēle, tad atkal sākas problēmas ar "nespēju izvēlēties".
galu galā - tas vienmēr ir kompromiss. jo neviens negrib padoties un neviens negrib zaudēt savu varu un kontroli. varbūt ir mazs gadījumu skaits, kur saderība ir tik laba, ka sieviete pilnībā akceptē vīrieša lēmumus un tic viņam jebkurā darbībā, bet lielākoties kaut kādas nesaskaņas ir. un tad jau sākas kompromisa meklēšana..

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:02
[info]malvine

diez kāda velna pēc tam visam jābūt tik sarežģīti?!
jautājums, uz kuru nu nekādi nav iespējams atbildēt..

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:08
[info]mikii

atbildēt var. taču tas ir atkarīgs no pasaules rašanās modeļa.
1. kreacionistu pieeja - ja visumu un pasauli radīja Dievs, tad viņs arī ir vainīgs cilvēku attiecību sarežģītajā konstrukcijā un tur neko nevar darīt. tikai pielāgoties;
2. evolucionistu pieeja - bija lielais sprādziens, dzīvība attīstījās evolūcijas ceļā un tieši evolūcijas arī radīja tik kompleksu attiecību sistēmu. kāpēc? tāpēc, ka tā sanāca un tas darbojās pietiekami efektīvi. ko var darīt? pielāgoties.
tātad, neatkarīgi no iemesla kāpēc, atbilde ir - pielāgoties. abiem dzimumiem kontrolēt savas negatīvās emocijas, izlādēt tās citās aktivitātēs, bet nevis vienam uz otra. cienīt otra lēmumus un mēģināt pieņemt otra izvēli, ja tā nesakrīt ar paša, bet neko īsti nemaina.. utt utjpr

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:30
[info]la_cumparsita

Vispirms, lai vispār vīrietis un sieviete būtu kopā, pats pamatu pamats ir Uzticība un tad jau vairs nav jautājumu, vai sieviete tic vīrietim un jūtas pasargāta un droša viņam blakus.
Tur tai otrajā rindkopā ir sāpe par to, ka vīrietis vispār nespēj pieņemt lēmumus un sievietei to ir jādara viņa vietā vai arī rātni jāsēž un jāgaida nesagaidāmo lēmuma pieņemšanu...un laiks iet...un tas jau ir skarbi. Ja vīrietis, piemēram, nespēj izlemt vai grib dzīvot ar sievieti kopā vai negrib un ja grib, tad nespēj izlemt kur. Kur ir kompromiss?

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:37
[info]mikii

katra situācija ir jāskata individuāli. protams, ir neizlēmības līmenis, kas ir kaitīgs. šajā gadījumā var padomāt, kāpēc gan viņš negrib, kas kavē? varbūt nemaz nevajag? vai vienkārši ir kaut kādas slēptās bailes no dzīvošanas kopā? viskaut kas var būt, otrai pusei ir jāmēģina atšifrēt, ja viņa vēlas situāciju atrisināt. galvenais (manuptāt, protam) ir uzturēt komunikāciju. nebaidīties izrunāt. lielākoties izrunājot arī kompromisu varēs atrast. ja nevarēs, tad varbūt arī nav iespējams..
bet par to uzticības lietu - vot nezinu īsti, kaut kā man šķiet, ka sievietēm tā uzticība var būt ļoti selektīva. uzticās vienā ziņā, neuzticas citā. pieļauju, ka vīriešiem arī, bet grūtāk sevi novērot :D

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:45
[info]la_cumparsita

njā, protams..
aij, nē, šon nav filosofējamā, bet piebildei, kronis pēdējā laikā, ko esmu dzirdējusi, ir - sievietei ir jānodrošina vīrietim psiholoģiskais komforts, lai vīrietis nelaistu pa kreisi, bet tai pat laikā vīrietis spītīgi atsakās ko tādu nodrošināt arī savai sievietei.

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:47
[info]mikii

hmm, apgalvojums jau jauks, tikai nav paskaidrojum - kāpēc gan vīrietiem nav jānodrošina tas pats sievietei. ai, ko gan es zinu, man vispār šķiet, ka viss ir tik vienkārši un atrisināmi (līdz brīdim, kad pats nesaprotu kas notika, ko es tādu izdarīju, kāpēc ir problēmas :D)

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:55
[info]la_cumparsita

Vai ne, vienkārši, pastāsta viens otram savas vēlmes, pārlūko iespējas, atrod kompromisus... Tik vienkārši...klausīties un sadzirdēt.

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:56
[info]mikii

jep tik vienkārši. kāpēc tas praksē tā nedarbojas, hvz :D

Otrdiena, 20. Okt 2009, 12:42
[info]vikings

jo praksē viens runā un otrs klausās. Tomēr vai sadzird - tas jau cits gadūjums :)

Otrdiena, 20. Okt 2009, 13:15
[info]mikii

trū

Otrdiena, 20. Okt 2009, 11:47
[info]malvine

+

Otrdiena, 20. Okt 2009, 16:42
[info]klemans

Jā jā jā!!!