Sautēts ruk-sis
Un vēl es, Junioru gaidot, taisu šausmīgi-nenormāli-vajprātīgi garšīgu ēdienu.
Tb paņem rukša gaļiņu - ribiņas vai cauraudzīti, smuki sagriež šķēlītēs, apcep uz to pannu brūnganas, tad saliek sautējamā traukā (tjipa pīle) kārtām ar ripās sagrieztiem sīpoliem un šampinjonu pusītēm, pārlej ar krūzi buljona (teiksim to kostilja) un pasutina uz mazas uguns kādu pusstundiņu vai stundiņu. Vaimandien, vaimandien, ku labs paēdiens - ar salātiem vistovienkāršākiem (tomāti da gurķi ar krējumu, piemēram) un prastiem vārītiem tupeņiem (vai bez tiem tupeņiem, tikai salātiem).
Šampinjonus es tikai pēdējā laika esmu sākusi likt klāt, var arī tikai sīpolus vien ar gaļu sutināt, ar būs labi;)