Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-07-31 11:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es te sakarā ar vienu Cibas diskusiju.
Mana dziļākā pārliecība tomēr ir, ka visas slimības nāk "no galvas". Jā, arī veneriskās - cilvēks, kuram ar galvu viss kārtībā, neskries apkārt pa pasauli, pisdamies ar ko pagadās;)
Protams, brīdī, kad atklāts audzējs, diabēts vai kas tikpat nopietns, ir diezgan padumji paļauties uz zāļu tantiņām, pozitīvo domāšanu un sodu (sāli/raspodiņiem/utt.), tad ir jāmetas "tradicionālās" medicīnas apskāvienos.
Bet tīri tā - profilaksei pirmkārt ir jāstrādā ar galvu! ;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]french_mime
2014-08-06 12:11 (saite)
Es saprotu, ka cilvēkiem gribas justies, ka viņiem ir kontrole pār savu veselību un sliktajām lietām, kas ar viņiem notiek, un viņi izvairīsies no visām nelaimēm būdami forši, sakārtoti un priecīgi. Taču veselības problēmas piemeklē gan besīgos cilvēkus ar sliktajām domām, gan arī laimīgos cilvēkus ar sakārtotām dzīvēm.

Viena lieta ir domāt, ka stress ietekmē veselību, jo tāds uzskats ir balstīts zinātnē, ir labi zināms, ka ilgstoša stresa reakcija bremzē imunitāti.

Taču tādi uzskati, ka piemēram man ir slikta redze labajā acī tāpēc, ka es domāju ļaunas domas, vai arī, es bērnībā saslimu ar sirds infekciju tāpēc, ka biju besīgs bērns un vecāki mani pietikami nemīlēja, vai arī, sievietes, kurām ģenētiski ir lielāks risks saslimt ar krūts vēzi var no tā izvairīties "profilaktiski" būdamas pozitīvas, piedod, bet šādi uzskati ir ne tikai muļķīgi, bet arī aizvainojoši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fedrs
2014-08-06 16:36 (saite)
Jo mazāk iesaisties cibas diskusijās, jo mazāks stress, un mazāka iespēja dabūt ūdeni ceļgalā. Vot!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-08-06 21:53 (saite)
Vienreiz nu Tev taisnība! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2014-08-06 22:00 (saite)
Nu vispār es ka reizi biju domājusi: "stress ietekmē veselību", to jau daži citi pavērsa citādāk.
Un par pēdējo piemēru: gandrīz katrā latviešu ģimenē kāds ir slimojis ar vēzi (arī manējā), attiecīgi praktiski katram mums ir iespēja ar to aiziet. Vai iebildīsi, ka mierīgāka attieksme pret notiekošo (mazāk stresa), veselīgāks dzīvesveids (sports, pareiza pārtika, dzīves režīms) tomēr ietekmē šo iespēju? Un arī tas sākas galvā. Ja kas. Un es rakstīju par to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?