Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-19 00:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar izlasīju National Geographic: ūdens, kas sakarsēts līdz 80 C, sasalst 20 minūšu laikā, kamēr 20 C siltam ūdenim tam ir nepieciešamas 100 minūtes. Kaut k neatceros, ka skolā šitas mums būtu mācīts, es noteikti atcerētos, jo tas izklausās pārsteidzoši (no bioloģijas, ķīmijas un fizikas kursa atceros tikai lietas, kas mani Pārsteidza)!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]krii
2014-06-19 20:50 (saite)
80 grādi ir tā robeža, kad sākas ļoti strauja iztvaikošana - katlā parādās mazie burbulīši. Es domāju, ka atminējums saistās tieši ar to - resp., tiešām veidojas kaut kāda cita struktūra, molekulas citādi sakabinās, kā jau Sirdna minēja, un pāreja uz kristālrežģi notiek ātrāk nekā 20 grādīgam ūdenim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?