Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2012-08-05 10:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Matronas piezīmes
10:30
Esmu paspējusi uztaisīt sieru, sakult sviestu, iemarinēt 3 gurķu burkas, izvārīt sviesta pupiņas un, attiecīgi, 3x nomazgāt traukus. Diemžēl šajā sakarā (sasodītais katls!) nāksies pārlakot vakardien nolakotos nagus;/
Viss kā parasti - ja braucu projām uz 1-2 dienām, Junioram tiek atstāta pārtika uz nedēļu - ka tik badā netīšām nenomirst!;D


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2012-08-05 10:53 (saite)
Es taisu "bļodas sieru", tb nevis lieso, bet trekno.
0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 70 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vel lieku sierāboliņu un spiestus ķiplokus.
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu salej bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - baigi garsīgs;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-05 10:54 (saite)
Tb ne nu gluži "salej" bļodās, bet "sagāž" drīzāk!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tessera
2012-08-05 12:58 (saite)
Paldies! :) Kaut kad nākamnedēļ izmēģināšu, ziņošu par progresu un rezultātiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-08-06 13:56 (saite)
Gaidīšu atskaiti!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?