Masļeņica
Visu dienu gatavoju.
Otrajās brokastīs pankūciņas. Jeb kā vecmamma teica blī-ņi (ar tādu lauztu intonāciju, ja kāds nesaprata). Pie kam pēc vecmammas receptes: 1 glāze piena, 1 glāze rūgušpiena (kefīra), 2 olas, puskarote sodas, karote cukura, šķupsna sāls, milti pēc vajadzības (uz aci, viss uz aci, mīklai jābūt gana pabiezai!). Tikai balto miltu vietā - rupjie rudzu milti. Sanāca nenormāli gardas!
Pusdienās kaut kas līdzīgs plovam. Tikai nevis ar rīsiem, bet grūbām. Un nevis aitas, bet rukša gaļu (pus uz pusi jēlu + kūpinātu).
Launagā - uzpūtenis. "Gaisa putra" bērnībā teica brālis, kurš nekā nevarēja iegaumēt debessmannā nosaukumu. Un atkal - ne tradicionāla. 3/4 l ūdens, 1/4 l mājās spiesta dzērveņu sula (bez cukura), glāze cukura, glāze rupjo rudzu miltu. Otvečaju - sanāk vēl labāk kā ar mannā!
Un vakariņās plānojas borščs ar skābiem kāpostiem.
Ļoti ceru, ka VISU gluži Junioram neizdosies apēst (kaut gan pankūkas jau ir beigušās un arī par uzpūteņa likteni līdz vakara galam es nedodu ne 5 kapeikas), un tuvākās dienas varēšu plītei ij tuvumā neiet!;)