Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2010-10-24 08:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Gudrajām galvām kulinārijā
Biju es te uz vienu sanākšanu (nu, nav būtiski, kas tur), kur uzstājās dažādi lektori. Un tātad, viena no viņiem pilnīgā mierā savā runā iepina tekstu "un tad pienāks ziema un jūs nevarēsiet tā vienkārši ieiet savā dārziņā, noplūkt rozmarīnu un pievienot salātiem". Es biju gar zemi! Un pārtraukumā uzmeklēju šo lektori un tā arī pajautāju: "Jūs vispār rozmarīnu jelkad esat ēdusi?" Viņa apgalvoja, ka esot gan. Tad es pajautāju, kas tie par tādiem interesantiem salātiem, kuriem klāt liek svaigu rozmarīnu, jo rozmarīnu un timiānu Parasti izmanto termiski apstrādātos ēdienos, ij tad pa lielākai daļai pēc 5 minūtēm izķeksē ārā. "Nū, tie bija salāti ar gaļu," viņa stomīgi teica. Un te mūsu sarunai pievienojās viņas draudzene, kas vislaik cītīgi bija klausījusies mūsos. "Jā, jā, rozmarīns! Es viņu daudzos salātos lieku! Ak, ir tak cilvēki, kas neēd arī kindzu un baziliku!" Pie sevis nodomāju, ka ir tak cilvēki, kas neēd neko citu kā ceptus kartupeļus, vai ziniet, un teicu, ka kindza un baziliks ir gluži cita lieta kā rozmarīns. Un tajā brīdī mani pasauca, un man nācās pārtraukt mūsu Ārkārtīgi Saturīgo Sarunu.
Ok, un tagad Cibas Virtuves Korifeji izskaidrojiet man:
a) es apkakāju kājiņas, tb svaigu rozmarīnu salātos liek VISI, tikai es to nezināju
oder
b) tās vecenes dirsa kā Zariņa govis?
;)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nova
2010-10-25 09:23 (saite)
IMO, gribēja vien smalki iznesties un mulsumā sajauca baziliku ar rozmarīnu, bet tā jaukties var tikai tie, kas no kulinārijas jēdz gaužām maz. es vēl saprastu, ja to rozmarīnu iemuhļītu garšaugu eļļā un tad pie salātiem gāztu klāt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2010-10-25 14:19 (saite)
Mhm. Eļļā ir pa smuko!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?