Рыба с... хреном
Ir man viena iecienīta zivs filejas pagatavošanas recepte. Sanāk ātri, vienkārši un garšīgi.
Tb pajem saldētu zivs, teiksim - pangasijas, fileju (var pat neatkausēt), apsmērē ar angļu sinepēm, apkaisa ar citronpipariem, uzsmērē pa virsu vēl kārtu 12% krējuma produkta un iebāž sakarsētā cepešniekā uz 15-20 minūtēm. Vsjo!
Vakar gan, tā teikt - "pusceļā", aptvēru, ka sinepes pirmdien izbeidzās:( Un tad es atcerējos Žeņas Lukašina tekstu par zaļivnuju ribu: "Этой рыбе не хватает... хрена". Sameklēju ledusskapī mārrutkus*, uzsmērēju zuvej sinepju vietā, i neko - bija ļoti garšīgi. Manuprāt.:)
*jāatzīst gan, ka tas mārrutku pustukšītis bija ledusskapī žāvējies jau aptuveni gadu un tātad krietni atšālējies. Un tas nozīmē, ka kaut kad mēģināšu atkal, bet jau ar svaigiem mārrutkiem:)