Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-05-06 12:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Puķkāposti indiešu gaumē
Vajadzēs:
puķkāposts - 1 gab.
2 sīpoli
4 lielas ķiploku daiviņas
eļļa - kādas 6 ēdamkarotes
1 gab. sarkanais asais pipars
4-5 cm ingvera saknes
1/2 tējkarote kurkuma
1 ēdamkarote karija
100-200 g buljona
1 citrona sula
sakapāti pētersīļi vai kindza

Un tātad
1. sadala kāpostu tādas viegli mutē iebāžamās rozetēs, noliek malā
2. smalki sagriež sīpolu, vēl smalkāk - nomizotu ingvera sakni
3. sakapā ķiplokus un sarkano piparu, noliek pa tvērienam kurkumu un kariju.
4. katliņā sakarsē eļļu (tik daudz, lai katla dibens smuki segts), ieber sīpolus un ingveru, apcepina kādu minūti. Pieber ķiploku un aso piparu, kurkumu un kariju, maisot apcepina mazliet. Ieber katlā puķkāpostus, kārtīgi samaisa, uzlej buljonu.
5. ik pa brīdim samaisot, sautē ap 15 minūtes uz nelielas guns.
6. pirms padošanas uz galda, uzspiež citrona sulu, pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

ps, ps: Kāposti garšīgāki ir nākošā dienā (varbūt trešā dienā ir vēl labāki, tak tik tāl nekad nav nonācis) - labi kā sildīti, tā auksti!



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vineta
2009-05-06 13:16 (saite)
Paldies!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-05-06 13:18 (saite)
LūC!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?