Kurvjzieža kontemplācijas

Par pavārmākslu

Krāšņais Kurvjziedis

Par pavārmākslu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pārsteigta atklāju, ka man pat reizumis patīk kulinārija. Laikam tāpēc, ka beidzot līdzās nedzīvo neviens, kas to pieprastu labāk. Pavisam cita lieta ir rotaļāties un ņemties, eksperimentējot ar garšām un konsistencēm, ja zini, ka neizdzirdēsi nekādus: "Bet kā tu to ābolu mizo?! Dod šurp, es parādīšu, kā tas jādara!" Sasodīts, es visu daru nepareizi, pavirši un spontāni, nesekojot nevienai receptei, kur būtu minētas precīzākas mērvienības par "šļāciens", "šķipsna" vai "bišķis", bet, ziniet, rezultāti mēdz būt gana gardi. Un iespringuma nekāda.
  • Nu, es ar gandrīz nekad nezinu mērvienības;) Un kad man brāļa sieva prasa: cik ilgi Tu vāri "***", es vienmēr atbildu "Kamēr mīksts";)))
    • "Kamēr sākt jukt" - kā reiz citēja Lavendera.;)
    • Vo vo, man žurnālos publicētās receptes riebjas tieši ar tiem gramiem un mililitriem. Tiesa, gatavojot pēc principa "bišķi" un "kamēr mīksts" pirmajā reizē mēdz noiet greizi, bet šādus eksperimentus es parasti veicu vienatnē :)
      • Nu, tā kā man pieredze liela, tad ar katru gadu retak greizi noiet;))) Un ēstgatavošanā jau tieši tai improvizacijā ir skaistums!:)
      • Bet tur jau tas jaukums, ka nekad līdz galam nezini, kas īsti sanāks!;)
        • Tas gan. Jāatzīst, ka es praktiski vienmēr varu sev iestāstīt, ka galarezultāts ir garšīgs, pat ja tā īsti nemaz nav :)
      • Nu man gan noderētu kāds, kas blakus stāv ar kalkulatoru un diktē, kas jādara :) Gribu izmēģināt uzcept Taizemes tradicionālās vafeles, bet recepte uz kastītes norādīta apmēram šādā veidā: kokosriekstu piens 38%, tapioka 28%, ola 7%...
        • Šāda tipa receptes es ignorēju principā.:)
          • pat tad, ja izstrādājums ir milzum garšīgs un nopirkt to te nekur nevar, tikai uztaisīt?
            • Mhm. Virtuvē mani var iedzīt divi instinkti. Pirmkārt, pašsaglabāšanās, kad izsalkums robežojas ar bada nāves draudiem. Tādos gadījumos es atrodu Kaut Ko, vēlams, tādu, ko var ēst bez termiskas apstrādes. Otra iespēja - man ir gana daudz brīva laika un sagribējies Kaut Ko Garšīgu, kas nekad nav konkrēti definēts. Tikai aptuveni nojaušu, kādas garšas es galarezultātā gribētu kombinēt. Nu, un tad no pieejamajiem produktiem kaut ko pļeckāju, tad jau redz, kas sanāks - parasti esmu Ļoti Apmierināta ar iznākumu.:)
              Savukārt, receptes ir organiski pretīgas manam mentālajam ķermenim.;)
  • ja ir veelme kaut ko salaist griiste, tad visdroshaakais celjs ir seko preciizaam recepshu noraadeem.
    vislabaak ir un plaiek "uz izjuutu"
Powered by Sviesta Ciba