Kurvjzieža kontemplācijas

Par pavārmākslu

Krāšņais Kurvjziedis

Par pavārmākslu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pārsteigta atklāju, ka man pat reizumis patīk kulinārija. Laikam tāpēc, ka beidzot līdzās nedzīvo neviens, kas to pieprastu labāk. Pavisam cita lieta ir rotaļāties un ņemties, eksperimentējot ar garšām un konsistencēm, ja zini, ka neizdzirdēsi nekādus: "Bet kā tu to ābolu mizo?! Dod šurp, es parādīšu, kā tas jādara!" Sasodīts, es visu daru nepareizi, pavirši un spontāni, nesekojot nevienai receptei, kur būtu minētas precīzākas mērvienības par "šļāciens", "šķipsna" vai "bišķis", bet, ziniet, rezultāti mēdz būt gana gardi. Un iespringuma nekāda.
  • pat tad, ja izstrādājums ir milzum garšīgs un nopirkt to te nekur nevar, tikai uztaisīt?
    • Mhm. Virtuvē mani var iedzīt divi instinkti. Pirmkārt, pašsaglabāšanās, kad izsalkums robežojas ar bada nāves draudiem. Tādos gadījumos es atrodu Kaut Ko, vēlams, tādu, ko var ēst bez termiskas apstrādes. Otra iespēja - man ir gana daudz brīva laika un sagribējies Kaut Ko Garšīgu, kas nekad nav konkrēti definēts. Tikai aptuveni nojaušu, kādas garšas es galarezultātā gribētu kombinēt. Nu, un tad no pieejamajiem produktiem kaut ko pļeckāju, tad jau redz, kas sanāks - parasti esmu Ļoti Apmierināta ar iznākumu.:)
      Savukārt, receptes ir organiski pretīgas manam mentālajam ķermenim.;)
Powered by Sviesta Ciba