Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Šorīt, vāļādamās gultā un malkodama vakarvakar tālredzīgi sagatavoto kafiju, vēroju Emīliju, kura dzenāja pa spilvenu rotaļu peli un laiku pa laikam draudzīgi iekoda man rokā. Maza, gracioza, piemīlīga plēsoņa. Gatava pārtapt no vientulīga, tramīga ielas zvēriņa klīrīgā, koķetā luteklītē. Tik skaista un pašpietiekama, tik dabiska un eleganta. Sapratu, kam gribu līdzināties.
  • Pašpietiekams, pašpietiekams... Kaut kā stipri apšaubu. Kaķim ar vajag sabiedrību. Kad esmu mājās - kurā istabā esmu es - tajā arī kaķis. kaut vai virtuvē griežu sīpolus - sēž uz skapīša, šķauda, bet vienalga sēž.
    Vīrs stāstīja, ka tajās četrās dienās, kad nebiju mājās (biju Vācijā), lielais kaķis galīgi dumjš bijis - sēdējis pie durvīm un bļāvis. Un pagājušonedēļ man arī gadījās vēlāk par vīru atnākt mājās - kaķis sēž un pie durvīm raud. Bet, kad es atnācu, uzreiz bija man klēpī - ņur, ņur, ņur, ņjau, njau, njau, tā un šitā. Pagāja labs laiciņš līdz, visu man izstāstīja, nomierinājās.
    Un arī kaķiem patīk spēlēties, kad uz viņiem skatās. Kad ne - viņi kaut ko pēta vai guļ. Bet nedauzas - neizrādas.
    • Jā, vajag viņam laiku pa laikam to sabiedrību. Absolūti pašpietiekamu radījumu man nemaz negribētos turēt mājās. Taču, salīdzinot ar suni vai lielāko vairumu man zināmo cilvēku, kaķis prasa daudz mazāk uzmanības un līdz ar to daudz mazāk nogurdina vai izraisa vainas apziņu.

      Kaut gan arī suņi un cilvēki man tīri labi patīk!:)
      • Vēl pašpietiekamāka ir žurka, turklāt viņas pašpietiekamību var realizēt no malas - būrī iekšā un durvis ciet! Bet nu lab', Tu jau zini, ka teksti par pašpietiekamību priekš manis ir sarkana lupata, jo neuzskatu to par veselīgu rādītāju;)
        • Es pēdējā laikā esmu tik antisociāla, un mani tik ļoti nomāc visādi komunikācijas bada pārņemti, ne visai patīkami cilvēki, ka sajūsminos par katru, kurš demonstrē citas īpašības.:)
Powered by Sviesta Ciba