Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Bet, ja nu reiz mani kas kaitina manā pašas dzīvē, kas tāds, par ko atbildību es gribētu novelt uz laikmetu ar tā tikumiem, tad tā ir ideoloģija, kura - vairumā gadījumu gan ne tik idiotiskā formā - pausta šajā http://www.tvnet.lv/men/attiecibas/article.php?id=30118 un līdzīgos rakstiņos.
Jā, tiešām - ko darīt, ja kāds tevi mīl? Bēgt prom, noraujot galdautus un apgāžot glāzes, ieslēgties pieliekamajā un mainīt sarunas tematu, glābties, glābties, glābties, caur logu, caur durvīm, caur skursteni... Ko darīt, ja tu, diespas, kādu mīli? Griezt vēnas, sakost zobus un nekad, nekad neatzīties, lai pasargātu sevi un šo apkaunojošo jūtu objektu.
Jo kas gan var būt briesmīgāk kā uz mirkli iemantot cilvēcisku seju, bez cinisma un ironijas, vai ne?
  • Figeju.
    "...lai atbildētu un saglabātu visu, kas jūsu attiecībās vēl palicis svēts." Svēts - tas laikam skaitās "ikvakara minets un kotletes bez kādām saistībām no vīrišķa puses"?
  • Es šaubos, ka daudzi saprastu jēdzienu "cilvēcīgs", ja kādam vēl ienāk prātā, tādus padomus "cept".
  • Hehe, komentos viens ideāli uzrakstījis:
    kapēc jāizliekās un jātēlo? A ko darīt ja īsti nemīli, bet zini , ka pisties gribēsies gan rīt, gan parīt?
  • Un es jau domāju, kas o Xņu lasa.. Re, izrādās, lasa ar! :)
  • Jā, trāpīji pa sāpīgo vietu. Šie vārdi Tevi otra priekšā, kam sadūšojies teikt Tevi pilnībā atbruņo..
    Tas nav briesmīgi, tas ir skaisti.. Tikai var beigties ļooti sāpīgi.
    Bet labāk pateikt otram uzreiz, ko domā, ko jūti, it sevišķi ja nemīli. Uzskatu, ka ir briesmīgi dibināt attiecības uz otra mīlestības rēķina, pieradināt pie sevis un tad pamest, jo agri vai vēlu patiesība nāk gaismā un tad ir daudz sāpīgam tam, kurš mīl un kuram ir dotas visas iespējas ticēt un cerēt uz daudz ko vairāk par draudzīgām atbildes jūtām, nekā ka pasaka visu jau sākumā.
    Glābties? Jā, bieži gribas glābties, bet vel biežāk nebūt vienai un neko nejust.. Grūti šā vai tā.
    • Bet raksts tiešām briesmīgs. :( Kā var dot tādus padomus kā ēdienu gatavošanas receptes!? UN kādam par to vēl labi samaksā, par darbu tipa! VĒ!
  • Sasmējos ;) Foršs rakstelis, man šķiet, katrai sievietei kaut ko tādu vajadzētu izlasīt, pirms runāt.
    • Tu domā - lai zinātu, ka jānovāc vāzes un citi priekšmeti, kas var kalpot bēgšanas mēģinājumam? :)
      • Mhm ;) Vai turēt muti. Man šķiet, ka manā dzīvē tikai aptuveni 25% gadījumu esmu to pateikusi īstajā vietā, īstajā laikā un īstajam cilvēkam. Diemžēl. Un tas, ka es to esmu domājusi "pa īstam", mani neattaisno.
    • Mhm, mīlēt taču ir tik neasprātīgi, nestilīgi, tajā nav ne šarma, ne vēsa, intelektuāla spožuma, tikai sekla jūtelība, prasta kā zarnu gāzes...
      • Ak, nu vot tagad padomā, kāpēc statistiski biežāk sieviete saka vīrietim, ka mīl viņu:
        a) tāpēc, ka grib, lai viņš atbild "es tevi arī" vai kā citādi apliecina savu pieķeršanos,
        b) tāpēc, ka patiešām mīl un apzinās, ka ar šo atzīšanos padarīs vīrieša dzīvi laimīgāku?

        Un, ja ir b) variants, tad, visticamāk, vīrietim nebūs nepieciešami padomi, jo šo frāzi viņš dzirdēs tikai tad, kad tas viņam pašam būs svarīgi. Savukārt a) variantā - redz, ne visi vīrieši ir gatavi gvelzt par mīlestību, lai tikai no*istos. Par spīti tam, ka daudzas sievietes uzskata šo gvelšanu par obligātu priekšspēles sastāvdaļu.
        • Mhm, sievietes - izņemot mūs, tās gudrās un žultainās, protams - ir smieklīgas, nožēlojamas manipulatores, kas vajā nabaga piselīgos tēviņus ar savām sentimentālajām vaimanām. Nez, kāds ir viņu viltīgais mērķis?:/
          • Oi, labāk neironizē, bet atbildi uz jautājumu - cik bieži a) variants un cik bieži b) variants?

            Es par sevi diezgan droši varu pateikt, ka savam mīļotajam vīrietim esmu šo frāzi pateikusi b) variantā reizes desmit, a) variantā vismaz piecreiz vairāk (un "vismaz" ir ļoti plaši interpretējams apzīmējums), un kādas divas-trīs reizes variantā "es tev tagad to pateikšu, jo mūsu attiecībās pietrūkst Spriedzes un Problēmu". Ja tu vari lepoties ar to, ka vienmēr šo frāzi izmanto pēc būtības - nu, visu cieņu, tad tu tiešām piederi pie gudrajām un žultainajām ;)
            • P.S. Jā, un es pieļauju, ka mans vīrietis - kā jebkurš vīrietis, kas manās acīs augstu kotējas - šo frāzi izmanto praktiski tikai pēc būtības, t.i., "es šajā brīdī varu apzvērēt, ka mīlu tevi patiesi un izsaku šos vārdus bez slēpta nodoma", sadzīviskām situācijām atstājot biklāko "es tevi arī" vai kādu citu frāzīti iz sērijas "tu man patīc" vai "tu esi jauka". Vai arī šobrīd lasa šo te diskusiju un ar kaunu atceras tās 2-3 reizes, kad ir paziņojis "es arī tevi mīlu" nevis pēc rūpīgām pārdomām, bet mirkļa impulsa iespaidā/aiz ieraduma/aiz pieklājības.
            • Piedod, negribēju, lai izskan aizvainojoši.
              Es personiski esmu to teikusi tikai vienam vīrietim, tikai pēc tam, kad biju to vairākkārt dzirdējusi no viņa, un tas tiešām to arī nozīmēja. Vēlāk mēs viens otram to teicām bieži. Bet nekā manipulatīva tajā nebija - vismaz man tā šķita.
              Pēc tam - un joprojām - allaž esmu kodusi sev mēlē, jo, ak! - es taču nedrīkstu otram cilvēkam uzkraut tik baismīgu informāciju. Un par to es sevi mazliet nicinu.
              Un vispār man šodien ir neveselīga tendence uz dramatizēšanu.
              • Nu, manuprāt, pareizi līdz šim esi darījusi. Nav tur nekā nicināma.
                Protams, ir viens punkts, kurā vajadzētu to pateikt arī tad, ja nedomā, ka tas ir vispareizāk - bet šajā punktā parasti saruna arī ir citādāka.

                Bet es pati pēc sevis zinu - un, man šķiet, daudzām citām sievietēm ir līdzīgi - ka šie vārdi pārāk bieži tiek izmantoti citos nolūkos. Tipa "es tevi mīlu" = "tu man nodarīji pāri", vai "es tevi mīlu" = "pasaki, ka tu mani mīli, vai arī būs sūdi", "es tevi mīlu" = "dari tā, kā es gribu", "es tevi mīlu" = "liec mani mierā"; un attiecīgais raksts droši vien ir par otro variantu. Tev vienkārši nav šādas pieredzes, ka attiecīgā frāze tiek izmantota ačgārni, tāpēc arī nesaproti humoru ;)
  • Man no tādiem rakstiem sāk trīcēt rokas, uzmetas milzīgas pumpas un sāk izkrist mati, tā ka parasti izlasu vien pirmo rindkopu un aši taisu ciet!;DDD
Powered by Sviesta Ciba