Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Klau, bet pret Sputnik vakcīnu ir vēl kādi iebildumi, izņemot ārpolitiskos? Krievi paši taču vakcinējas...
  • Apstiprināja maz pārbaudītu, uz specifisku vecuma grupu (armijnieki, ārsti aktīvā dienestā) ētiski diezgan apšaubāmā veidā, blaknes vismaz sākumā nereģistrēja vispār. Ok, šobrīd noteikti ir ticami dati no citu valstu vispārīgas populācijas, bet nu jā. Plus vēl pašiem nepietiek, bet citiem tirgo. Bet ja atmet ētisko aspektu, neēdis velns pat mušas ķer lai gan šitā pēc taisījās boikotēt vienu no šobrīd labajām, jo Indija arī visādi izdarījās

    T.i. ja iziet cauri EZA ir ok, bet nu jautājums jau protams, cik tie dati, kas iesniegti ir ticami, ja bijis liels politiskais spiediens, jo to, ka ir gatava, paziņoja prezidents
    • Mja.
      Paldies.
      • T.i. viņa noteikti nav slikta, tā tehnoloģija daudzām citām jau tiek pielietota, bet diez vai tie efektivitātes procenti ir tik lieli kā sola. Ok, sākumā varbūt bija, tad, kad tikko sāka pārbaudīt uz cilvēkiem, šobrīd noteikti ir daudz mazāka.
        Bet nu jā. Man arī dalītas jūtas par šito, bet tēvs teica, ka viņiem vēl 3 citas tiekot izstrādātas.
  • Ja es pareizi saprotu, tad šis ir viens no aktuālajiem jautąjumiem - kāpēc ir tik mazs vakcīnas procents Krievijas iekšējā tirgū?
    • Mož, tāpēc ka tur ir vēl lielāks bardaks nekā pie mums?
      • Iespējams, bet šis bija punkts, kas parādījās kā sava veida uzmanību piesaistošs jautājums
      • Bardaks, ražošanas jaudas + cilvēku nevēlēšanās vakcinēties. Medūzai laba podkāsta epizode par šo. Lielājās pilsētās vēl esot ok - Maskavā esot viegli tikt pie vakcīnas, bet provincē pavisam citādāk.
    • Iekšējā tirgū jau skaitās arī tās federācijas republikas, kur koronas nav. Un pa reģioniem baigi atkarīgs kuri vispār piesakās un kā sadala. Nebrīnītos ja zināmās aprindās tā arī būtu vienīgā iespējamā protesta forma pēc tā ārprāta, kas bija visās slimnīcās un medicīnas punktos, nemaz nerunājot par tiem galvenajiem ārstiem, kas masveidā krita ārā pa logiem.. Neesmu arī droša vai par to nav jāmaksā un tad jau vispār atkrīt ļoti daudzi. Būs jāpajautā paziņām, kas tur dzīvo
  • krievi vakcinējoties slinki, lai neteiktu, ka ļoti..
  • Krievijā antivax kustība ir vēl izplatītāka nekā pie mums. Tur ir blogeri miljonnieki, kas aģitē pret jebkura veida vakcīnām. Pat ārsti.
  • Man personīgi, zinot izstrādātājvalstī valdošo un no padomijas pārmantoto melu kultūru, nav ticības viņu apgalvoto datu patiesumam.
  • Tak jau cik valstis esot iepirkušas...
  • Vispār viņi iekš ``Lancet`` nopublicējās, vadošais med. žurnāls - tas neies riskēt ar savu prestižu publicējot sūdu. Uzpirkt arī diezvai var.
  • Sākotnējie pētījumi baigi šaubīgie tomēr.
    Tagad gan nupat paziņoja par savu 92% efektivitāti, kas ir baigi augsts cipars. Darbības princips ir tāds pats kā Astrai (izmanto novārdzinātu adenovīrusu), bet astras pierādītā efektivitāte ir krietni zemāka. Runā, ka vecākiem cilvēkiem mazāk efektīva.
    Kaut kad pa ausu galam dzirdēju, ka ražotājs arī Krievijā ir ar ļoti sliktu reputāciju, daudz skandālu un tiesas prāvu, kas var izskaidrot kūtro vakcinēšanos Krievijā. Putins pats arī joprojām nav vakcinējies (lai gan arī tur var būt spekulācijas par viņa esošo veselības stāvokli).
    Lai nu kā, ja to apstiprinātu EZA, es būtu tikai priecīga, Latgale ar Sputņiku savakcinētos dziedādama. Cik tas reāli - figviņzin. Ražošanas kapacitātes nekādas dižās neesot. Tā pati Ungārija esot pasūtījusi 300tk devas, saņēmusi trešdaļu.. Kad būs atlikušais, krievi atbild - "drīz".
Powered by Sviesta Ciba