Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nabaga Špenglers, ceru, ka viņš mierīgi dus savā kapā un nenojauš, kā daži piesmej viņa darbus. Kad lasu normālā dienas avīzē (nevis "Apriņķis.lv" vai citā sūdā) citētu LU pasniedzēju, kurš - ja vien intervētājs nav bijis pārdzēris jēgu un līdz nepazīšanai izkropļojis tekstu - saka "Starp citu, Eiropas civilizāciju Špenglers raksturoja kā faustisko civilizāciju – to, kura pārdeva savu dvēseli materiālās labklājības un varas dēļ.", man nenāk smiekli. Man gribas aizbraukt nolikt puķīti gan uz Špenglera, gan Gētes kapa un atvainoties par savu tautiešu neārstējamo stulbumu.
  • Nav izslēgts.

    Man gan vairāk šķiet, ka pirms gadiem 200+ tāds ISIS skaitītos meinstrīma armijas normāls variants kādā no nelielākajām valstīm.

    Savukārt lielo valstu armiju atšķirība no ISIS būtu pa lielam organizācijas pakāpē un nācijas atbalstā, bet stipri mazāk -- kaujas un sadzīves cūcību līmenī.

    Starp citu, es nez kāpēc nedzirdu mēdijos variantu, kuru izteica mans paziņa, kuram ir drusku pazīšanās vairāku ES valstu drošības dienestos.

    Ka ISIS, tas ir vadības ziņā vislielākajā mērā padzītā Huseina Irākas drošības dienesta komercprojekts, kurš strādā, protams, Eiropā un Tuvajos Austrumos, un kurš pelna uz ISIS apgādi un ar to saistīto narko &c biznesu, scare mongeringu un ko tik vēl ne.

    No sērijas -- ak, mēs vairs nevaram Irākā mierīgi operēt? Nu tad saņemiet. Līdzīgi kā pēc PSRS sabrukuma daudzi KGBšņiki iesaistījās ieroču tirdzniecībā un kur tik ne. Tikai organizētākā līmenī.
    • ''Man gan vairāk šķiet, ka pirms gadiem 200+ tāds ISIS skaitītos meinstrīma armijas normāls variants kādā no nelielākajām valstīm.''

      Jā, tajās pašās usual suspect mežonistānās, kurās šobrīd.

      Kas attiecas uz ISIS kā komercprojektu, protams. Galu galā tas pats Klintonu fonds iesaistīts skandālā ar finansiālām dāvanām, ko saņēmis no teroristu sponsoriem. Kā smej, uzstājīgu pozu par vajadzību ISIS samalt miltos un nolīdzināt līdz ar zemi izteikuši tikai ļaunie mūsdienu hitleri Putins un Tramps. Eiropas un ASV establišments labāk redz šīs organizācijas radīto haosu TA zemēs, nekā garlaicīgu, mierīgu diktatūru zem huseiniem un asadiem.
      • Varētu bilst, ka Tavi priekšstati par citu zemju karotājiem - to skaitā deģenerācijas laikam vēl neskartajiem eiropiešiem -17., 18.gadsimtā un agrāk, ir nedaudz pārspīlēti idiliski.
        • Nebūt, taču salīdzināt to ar grupiņu bandītu, kas pa labi pa kreisi slepkavo civiliedzīvotājus, ir pārspīlēta demonizācija un vienkārši spļāviens virsū mūsu senčiem.
          • Jā, nu pret šādu kaisli jebkuri fakti vai argumenti kļūst bezspēcīgi.
            • :D
            • Tā pat kā pret plikiem emo bļāvieniem par to kā valstu nacionālas armijas jau nav nekas labāks par teroristiem, kas spridzina un apšauj random civilos.
              • Kādas tur nacionālās armijas laikos, kad vēl nāciju nebija! Un karaspēkos bez blēdīgiem vietējiem rekrūšiem bija papilnam algotņu, kas slaktēja visu, kas kustas, ja par to maksāja.
                • Nu, ja iet runa par tik senu pagātni, tad tāda kārtība bija visā pasaulē, ne tikai Eiropā. Romantikas nekādas, piekrītu. Bet nu un tad? Džungļos džungļu likumi un viss. Taisnība tam, kurš stiprāks. Piemērot kaut kādus mūsdienu maijpuķīšu morālos kritērijus, lai nosodītu to vai citu karojošo braķiju nestrādā.
                  • Nācija ir 19. - 20.gs. jēdziens, tas tā starp citu. Un tās pašas, Tevis tik ļoti nīstās Apgaismības ieņemts, lai vēlāk tapu dzemdināts un arī nabaga latvju bauriem dotu tiesības pretendēt uz savu valsti.
                    Pagātnei nav jābūt senai. Vai esi runājis ar cilvēkiem, kuri pārdzīvojuši 1. vai 2. pasaules karu apzinātā vecumā, vai pat karojuši tajā? Vai esi atklāti runājis ar mūsu pašu latviešu džekiem, kas šajā gadsimtā karojuši NATO vienībās Balkānos, Afganistānā un Irākā?
                    Es esmu, un man nav ilūziju par karu. Nevienā gadsimtā.
                    • Ne visai saprotu kāpēc tu šo visu saki MAN. Kur esmu lolojis kādas ilūzijas par karu?
                      Tas vēl ar vien īsti neattaisno ISIS pielīdzināšanu valstu un pat feodālu komūnu armijām. Tuvākais salīdzinājums ar valstu karaspēkiem varētu būt narkokarteļu najomņiki (jo karteļi ir valsts valstī) vai banānrepubliku militārās huntas. ''Valsts'' iekš ''islama valsts'' ir tukšs vārds.
              • Romantiskā maijpuķīte, Tu!:)
    • bez PSRS un vispasaules revolūcijas baiļu ēnas nebūtu nekāda safety net; isis pasionārisms ir izprovocēta jaunās nopietnības reakcija uz no kontrkultūras izaugušā rietumu meinstrīma delverīgo ironiju; savukārt visas surgical war nato iejaukšanās rezultējas konservatīvi barbarisku tuksnešu zonās
      • > izprovocēta jaunās nopietnības reakcija uz no kontrkultūras izaugušā rietumu meinstrīma delverīgo ironiju

        kura (nopietnības reakcija), bez baātistu secret police networka un uzkurināšanas, manuprāt, būtu turpat, kur pirms tam -- tas ir, pustukšā buldurēšanā.

        par surgical war nato... pastāsti sīkāk, ko tieši tu domāji. No konfliktiem, kuros NATO ir iesaistījies pēdējos 20 gados, vienīgais riktīgi intensīvais bija Dienvidslāvija, kur gāja vaļā savstarpējo rēķinu kārtošana uz ņigu ņegu. Ne jau NATO tur uztaisīja masu kapus.

        No aktīvajiem, kam tieši būtu barbariskās tuksnešu zonas efekts? Pretpirātisma pasākumiem pie Somālijas? Afganistānas armijas apmācībām?
        • ISIS ir tikai ekstrēmais globālās tendences piemērs; pustukšā buldurēšana jau tepat LV rezultējas tikumības un lojalitātes grozijumos

          Irāka, Lībija, Sīrija uz nato rēķina; PSRS sabrukšanas sekas- feodālisma atgriešanās postpadomju dienvidos
Powered by Sviesta Ciba