Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Pie manām mājām atvērusies bezglutēna konditoreja. Šovakar tur nopirku buljona pīrādziņu un keksiņu ar rozīnēm. Bija garšīgi. Izrādās, ka glutēns, atšķirībā no holesterīna un kalorijām nav tas, kas padara pārtiku gardu.
  • bet vieglāka sajūta ir ar laiku, kad nelieto to glutēnu
  • kurā vietā tas ir?
  • glutēns ir tas, kas padara pārtiku lipīgu. t.i. to mēdz pievienot citur konsistencei.
    un tādas vietas ir jāapsveic! tiešām forši!
  • Vai tad tā ir dzīve - kafija bez kofeīna, alus bez alkohola, bulciņas glutēna, pelmeņi bez gaļas! Un pēc tam pērk to visu atsevišķi safasētu kā pārtikas piedevas.
  • Glutēns ir tas, kas padara pārtiku skaistu :) Tādu īstu kārtaino mīklu vai kliņģeri vai vējakūku bez glutēna nu nekādi (ir visādi pakaļdarinājumi un pielāgojumi, bet nu tomēr redzams, ka "nav pa īstam" :))
  • māsai bija bezglutēna diēta kādu laiku, līdz ar ko visas parasti lietotās receptes tika izmēģinātas ar bezglutēna miltiem. es teiktu, ka atšķirība bija miltu daudzumā (vajadzēja vairāk) un, protams, konsistencē - viss līdzinājās ļoti smilšainai smilšu mīklai.
Powered by Sviesta Ciba