Pie manām mājām atvērusies bezglutēna konditoreja. Šovakar tur nopirku buljona pīrādziņu un keksiņu ar rozīnēm. Bija garšīgi. Izrādās, ka glutēns, atšķirībā no holesterīna un kalorijām nav tas, kas padara pārtiku gardu.
Es biju iegriezusies pašā vakarā un plaukti bija patukši, bet pieņemu, ka cita laikā tur varētu būt diezgan laba saldo un sāļo cepumu un pīrāgu izvēle gan līdzņemšanai, gan uz vietas. Tā ka, gatavojoties uzņemt radus, var tur iepirkties.
Vai tad tā ir dzīve - kafija bez kofeīna, alus bez alkohola, bulciņas glutēna, pelmeņi bez gaļas! Un pēc tam pērk to visu atsevišķi safasētu kā pārtikas piedevas.
Glutēns ir tas, kas padara pārtiku skaistu :) Tādu īstu kārtaino mīklu vai kliņģeri vai vējakūku bez glutēna nu nekādi (ir visādi pakaļdarinājumi un pielāgojumi, bet nu tomēr redzams, ka "nav pa īstam" :))
māsai bija bezglutēna diēta kādu laiku, līdz ar ko visas parasti lietotās receptes tika izmēģinātas ar bezglutēna miltiem. es teiktu, ka atšķirība bija miltu daudzumā (vajadzēja vairāk) un, protams, konsistencē - viss līdzinājās ļoti smilšainai smilšu mīklai.
un tādas vietas ir jāapsveic! tiešām forši!