Kurvjzieža kontemplācijas

Neakadēmisks vērojums

Krāšņais Kurvjziedis

Neakadēmisks vērojums

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kad sievietēm dažādās intervijās jautā, kā viņas jūtas vai realizējas "kā sievietes", visbiežāk - gandrīz vienmēr - viņas izplūst stāstā par savām attiecībām ar vīriešiem.
Savukārt, ja šādu jautājumu uzdod vīrietim, kas gadās daudz, daudz retāk (jo vīrietis pirmkārt ir cilvēks, pēc tam sava dzimuma pārstāvis), ir daudz lielāka iespēja, ka viņš stāstīs par savām interesēm, vaļaspriekiem un citām lietām.

Disklaimeris - es nevienam šaja sakarā neko nepārmetu, neuzbrūku, nežēlojos, nemeklēju cēloņus, pat nesecinu. Tikai vēroju, turklāt, iespējams, maldīgi.
  • un bieži bērni.
    es točna sāku domāt, a ja nu tiešām dzīves jēga ir bērnos, jo nu citur nav pagaidām izdevies atrast.
    tad jau atkal, a ja nu tomēr nav, kur tad tos sataisītos bērnus likt?
    • ja nu vispār tāda dzīves jēga nav? kāpēc tādai jābūt?
      bērnu radīšana, manuprāt, ir šīs jocīgās jēgas deleģēšana bērniem - "man tā dzīve garlaicīga, ej, bērniņ, diet pasaulē un iepriecini māmiņu ar saviem.. sasniegumiem (sasniegumi meitām: dzemdēt vēl mazbērnus; vīriem: slava un gods, un nauda)" :)
  • Man šķiet, "realizēšanās kā sieviete" stāsti lielākoties ir "realizēšanās kā māte" stāsti, attiecības nāk pēc tam, un tad "sievišķīgi" hobiji, ja ne pat otrādā secībā (hobiji un pēc tam vīrieši). Tieši attiecībās jau realizējas "kā cilvēks" salīdzinājumā ar dzimumspecifiskiem hobijiem.
    • Nujanu, principā vienīgā iespējamā atbilde uz šo jautājumu ir JĀ MAN IR SEKSS vai NĒ SEKSA NAV nu un vēl drusciņ par mēnešreizēm :D

      /es jau varu zīmēties, ibo pēdējoreiz, kad man šo jaut intervijā uzdeva, atteicu, ka nav nekāda specifiska sievietes likteņa, kuru realizēt, un attiecīgi.
  • ja man kāds šo pajautātu, sadotu sutu, kas tie par diskriminējošiem jautājumiem. ja nu vienīgi tiešām - apdzemdēties vīrietis nudien joprojām nevar.
  • Visnotaļ cilvēku bioloģijai atbilstošas atbildes. Feminisms jau sen ir sevi izsmēlis, izcīnot juridisko vienlīdzību. Nesāks sievietes masās stāstīt cik labi jūtas hobijos un karjerā, bet vīrieši - kā jūtas atradis sevi ģimenē, sievā un bērnos.
Powered by Sviesta Ciba