Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Decembrī ziema ir kā laišanās lejup no milzīga slidkalniņa, turklāt pamatīgā žvingulī esot. Spiedzīgi trokšņi, zibšņi, histēriska jautrība un tumsa, tumsa, arvien dziļāka tumsa. Lūk, un tad tas viss ir pagājis, ir janvāra apmēram vidus, un tu saproti, ka vēl neskaitāmas vājprātīgi smagas dienas būs jārāpjas no tās bedres laukā. Līdz marta beigām, ja paveiksies, ja nē - tad līdz aprīļa pusei... vai nāvei, kā nu sanāks. Sastingušiem pirkstiem, sazilējušām lūpām, jārāpjas caur melnajiem, melnajiem rītiem, melnajām, melnajām pēcpusdienām, ledainam vējam triecoties sejā un plēšot asinsvadus...
  • Tā tas ir. Man vienmēr ir bijis diezgan viegli caur visu to novembri un decembri, bet, tieši kā tu saki, janvāra vidū sākas sūdi. kādreiz, kad varējām to atļauties, braucām uz siltajām zemēm tieši janvārī un atgriešanās, otrā ziema, bija pilnīgi nepanesamas. tad nolēmu, ka turpmāk jābrauc februārī, bet dzīve tā iegrozījās, ka nevar braukt vispār.
    • Jā, ja aizbraukts kaut kur, tad pēc atgriešanās ir dubultsmagi.

      Man šķiet, ka tas viss ir dikti fizioloģiski - no mūsdienu pretdabiskā ritma, kad cilvēks ziemā ceļas divas - trīs stundas pirms saullēkta, strādā un streso vēl stundas trīs četras pēc saulrieta, un pēc tam tup gaišā istabā un skatās monitorā vai televizorā līdz pusnaktij. Resp., visu laiku ir kaut kāds nesaprotams gaismas/tumsas režīms, virsnieres jūk prātā, visi melatonīna un seratonīna izstrādes principi nobrūk, nu un tu, cilvēks, paliec par tādu pelnu čupiņu.
  • man jau martā viegli un labi (ķipa)
    • Man - tikai reizumis. Ja gadās agrs pavasaris. Bet, kad ir tā agoniskā raustīšanās, kad te piesalst, te atkūst, un sniegs visu laiku, tad es nevaru izturēt.
  • tik šausmīgi uzrakstīji, ka neticu, ka ir tik šausmīgi:)
  • profesors Zunda, kurš citādi īpaši mīļš nebija, man palicis prātā ar to, ka patiesi tēvišķas rūpes par studentiem izrādīja liekot ieslēgt visas gaismas un nesēdēt tumsā, jo tas nav veselīgi. Viņš pat zināja teikt cik tur luksus vajag, lai organisms funkcionētu pareizi.
    • Jā, tā varētu būt. Man gan šķiet, ka liela nelaime ir arī dabiskā tumsas/gaismas ritma nojaukšana.
Powered by Sviesta Ciba