Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Nekad neesmu sapratusi, kādēļ daži cilvēki uzskata par nepiedienīgu vienatnīgu nodošanos dažām nodarbēm, kuras nebūt nav primāri vērstas uz saskarsmes vajadzību apmierināšanu - dzert alkoholu, pusdienot, iet uz kino vai teātri...
Panoptikums mums uzspiež mākslotu ekstraversiju? Vai arī tās ir bailes no indivīdu pašpietiekamības kā potenciāla antisociāla noskaņojuma?
  • uz teātri viena gan neesmu gājusi, bet uz kino neskaitāmas reizes, tā pat ir foršāk.
    pusdienot vienatnē man nekad nav šķitis sociāli nepareizi.
    bet par vīnu vakaros labāk pat nerunāt..
  • pieņemu, ka no visa nevainīgā uzskaitījuma vienīgais,ko joprojām ŠAD un TAD piemin kā nepiedienīgu, ir tā pļēgurošana vienatnē, bet tā - sen neviens vairs ne par ko necepas. savlaik jaunībā esmu vienatnē gājusi uz klubiem, ja man tā gribējās, vai braucu uz svešu pilsētu līgot, arī viena. un nesastapu tos DAŽUS, kuriem tas varētu šķist nepiedienīgi
  • Kas, kas mums uzspiež? Ko šajā kontekstā nozīmē "panoptikums"?

    Varbūt viņi paši to ir pieraduši darīt tikai tāpēc, lai apmierinātu savas saskarsmes vajadzības, kas viņiem ir primārais tā mērķis. Indivīdu pilnīga pašpietiekamība varētu neizbēgami novest pie sugas iznīcības, bet diez vai kāds no tā baidās.

    Jā, es nepiederu pie šiem cilvēkiem.

  • Mok mikslis no "tā ir pieņemts", neapzināta "cilvēks ir sociāla būtne" un vēl nez kā.
  • nu man šķiet, ka vērts uztraukties ir tikai par piezīsšanos vienatnē. es domāju, tas tapēc, ka kompānija drusku disciplinē nesalakties tā, ka pamosties vannā un kažokā. nu vai vismaz pieskata tādos gadījumos.
  • Par "dažiem cilvēkiem" es varētu vaicāt kā Karlsons Bokas jaunkundzei: "Kur ir tie ugunsrijēju bērni? Saki, es pierakstīšu viņu adreses!".
    Un panoptikuma uzspiedumi ir individuāli - kā reiz brīžiem ir sajūta, ka man uzspiež stilīgo intraversiju.
    • Jāatzīst, ka Tu esi vienīgais manis līdz šim sastaptais cilvēks, kurš intraversiju atzīst par stilīgu.:)
    • nu zini, kad es ierados reiz teātrī ar savu ielūgumu divām personām (no kura citas potenciāli līdzņemamas personas atgaiņājās, jo principā neiet uz Daili vai arī viņām kas cits bij darāms), man tai pašā rindā patrāpījušās blakussēdētājas plātīja lielas acis, nekautrējoties komentēt: "mēs nedomājām, ka uz teātri kāds nāks viens!"

      Vispār daudz praktiskāk būtu man dot pa vienai sēdvietai uz divām dažādām izrādēm, nekā ielūgumu divām personām, lai pēc tam jālauza galva, kur dabūt otru ar manējai līdzīgu gaumi!
  • Ir tādi cilvēki, kuriem ir bail kaut ko darīt vieniem, un tāpēc viņi uzbrūk vienpašīem, kas nesastāda viņiem kompāniju!!
Powered by Sviesta Ciba