Neparedzēta reakcija - [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Sep. 28th, 2018|09:02 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Ir gūzma ar cilvēku izdarībām sabiedriskajā transportā, kuras manā skatījumā ierakstās diapazonā no "kaitinoši" līdz "idiotiski". Šodien kārtējais piemērs no pēdējā spektra gala. Autobuss mēreni piebāzts, un tajā iespiežas džeks ar divriteni. Pieturā, kura ir pie veloceliņa. Nobrauc četras pieturas, no kurām pirmās divas, garākās, atrodas tieši pie tā paša veloceliņa. Kopumā cilvēks veica 4 km garu ceļu, no kura nedaudz virs 3 km varēja ērti braukt pa to sūda veloceliņu, un arī atlikušais nedakilometrs bija visnotaļ velopieejams. Nu kāpēc? KĀPĒC?

Vienīgais leģitīmais iemesls, kuru es varētu iedomāties - čalim ritenis čupā, un viņš to ved uz remontu vai mājās. Bet šis nebija tas gadījums, pēc izkāpšanas no autobusa šis uzsēdās uz riteņa un devās tālāk. Laikapstākļi tobrīd bija pilnīgi normāli, tā kā arī tas nav arguments. Steiga? Neticu, ka tās pāris minūtes, ko šis ar savu iemīcīšanos pilnajā busā ietaupīja uz šiem 4 km, viņam bija īpaši svarīgas - vismaz pēc izkāpšanas sevišķi steidzīgs nelikās. Bailes no satiksmes? 1) bet veloceliņš taču, 2) nu i nafig tad tev tas ritenis, un 3) redzot, kā šis neskatoties šķērsoja ielu, mazvarbūtīgi. Ērtāk? Nu, ja nu vienīgi baigi patīk visu laiku censties ieorganizēt to savu riteni tā, lai viņš pēc iespējas mazāk traucētu citiem, turēt līdzsvaru, lai neuzveltos kādam cilvēkam, un visādi citādi balansēt starp traucēšanu citiem un tapšanu traucētam...

Nu nekādi nesaprotu, kas nav kārtībā ar šitādiem cilvēkiem.
linkpost comment

Comments:
From:[info]mansgan
Date:September 28th, 2018 - 09:24 pm
(Link)
pārgura. kāja apsāpējās... un vēl 100 iemeslu :)
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:September 28th, 2018 - 09:35 pm
(Link)
Tāds pagurums, ka nevar lēnītēm nomīt štrunta 4 km pa ideālu segumu (turklāt pēc tam tak aizbrauca)? Un nespēju iztēloties arī, kā mīņāšanās piebāztā autiņā nāk par labu sāpošai kājai.
[User Picture]
From:[info]daria
Date:September 28th, 2018 - 09:53 pm
(Link)
Varbūt pietrūka cilvēciskā kontakta :)
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:September 28th, 2018 - 10:19 pm
(Link)
zems testosterons un kaut kas ūdenī
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:September 28th, 2018 - 10:21 pm
(Link)
es mēdzu ar darbības kārtībā esošu velo kāpt transportā tad, ja 1)esmu dzērusi vairāk par 1 dzērienu pēdējo 2h laikā 2)esmu bīstama uz ceļa, jo esmu tik samiegojusies/nogurusi, ka zinu, ka man ir reāli kavēta reakcija 3)man ir smaga(s) soma(s), kuru nevar vest groziņā
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:September 28th, 2018 - 11:10 pm
(Link)
un, ja pēc izkāpšanas jātiek tikai tie 200 metri līdz mājas durvīm, es mēdzu kāpt uz velo, jo tā ir ātrāk, nekā soļot, un varbūt esmu transportā atpūtusies
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:September 29th, 2018 - 09:41 am
(Link)
Es reizēm braucu ar velo transporta, jo zinu, ka vel bus jabrauc visa diena un negribu jau no rita sagurt. Neesmu vel tik uztrenneta, lai visu dienu varetu pedalet un vel uz un no majam (bet viena virziena - ja).
Ir bijis, ka vnk uznak kkads vajums vai nelabums un tad paris pieturas ir brauktas (un tad ir transporta vaicats, ko tad es, tada jauna un sprauna, ar velo nebraucot, bet vietu autobusa aiznemot?) Tiesa, ja redzu, ka transports pilns, tad sanemos un tomer pedaleju..
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:September 29th, 2018 - 06:41 pm
(Link)
Laikam tas nebijāt jūs, bet kāds cits patīkams kungs, kurš pirms divām nedēļām, ceļā no Āgenskalna līdz centram autobusā pārrunāja šo pašu tēmu.

Skaļi, ar svešu kungu, trīsdesmit reizes atkārtojot, ka nespēj saprast, kāpēc ar riteni jābrauc autobusā.

Pie divdesmitās es rūgti nožēloju savu kautro iedabu, kura neļāva tam biedram pajautāt, kā viņš spēj nepārtraukti malt vienu un to pašu teikumu.
[User Picture]
From:[info]kjiimikjis
Date:September 29th, 2018 - 07:12 pm
(Link)
Nebiju vis, Āgenskalna apkaimē nemēdzu nonākt, un pēc patīkama kunga izskatīties arīdzan ne.
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:September 29th, 2018 - 07:05 pm
(Link)
iemeslu var būt tāpat kā dzeršanai - 100 un 1, un tad vēl vienkārši dzeršana, bez iemesla.