Neparedzēta reakcija - Nu ta par to pašu. [entries|archive|friends|userinfo]
kjiimikjis

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Nu ta par to pašu. [May. 17th, 2017|02:13 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 18th, 2017 - 05:06 pm
(Link)
Problēma ar šādu regulāciju woršipu ir tā, ka tā dod pārāk lielu daudzumu slideno nogāžu. Paskaties kaut vai kā žīdi vai dažbrīd pat citu tautību cilvēki, kam pašiem vai kuru situācijai vispār nav nekāda sakara ar holokaustu vai nacisma noziegumiem, izmanto denacifi8kācijas sekas, lai gūtu labumu vai apklusinātu kritiku. Tas pats ar sjw trakuļiem.

Likumam jānodrošina vienlīdzību. Likumi, kas speciāli izceļ apakšgadījumus vai aizsargā kādas grupas ''vienlīdzīgāk'' ir bīstami, veicina nevienlīdzību. Tu pati vari kādā brīdī nonākt situācijā, kad būs jāčīkst, jo likums aizgājis par tālu un ierobežo tavas tiesības attiecībā pret kādu citu vai izpaužas kā valsts iejaukšanās tavā personīgajā dzīvē.
Labs piemērs pirmajiem šādu seku simptomiem gadījums Vācijā, kur tiesnesis attaisnoja turku izvarotāju, jo ''viņu kultūrā tā pieņemts un viņš nesaprata, ka tas nav labi''. Šajā gadījumā pie vainas valsts politika un likumi, kas pārāk aptekalē etnisko minoritāšu tiesības, bet soda titulnāciju par tādu bs kā ''naida noziegumiem''.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:May 18th, 2017 - 05:15 pm
(Link)
Kādā veidā antidiskriminācijas likumi "speciāli izceļ apakšgadījumus vai aizsargā kādas grupas ''vienlīdzīgāk''" ?
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 18th, 2017 - 06:06 pm
(Link)
Vai minētais piemērs nebija pietiekami daiļrunīgs?
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:May 18th, 2017 - 06:18 pm
(Link)
Kuram piemēram tavā komentārā vispār bija sakars ar diskrimināciju un antidiskriminācijas likumiem?
Es negribu iesaistīties sarunā ne pa tēmu. Ja gribētu papļāpāt par tavām jājamzirdziņu tēmām, tad atrastu kādu tavu kārtējo puostu par šito un komentētu tur.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:May 18th, 2017 - 08:10 pm
(Link)
''Kuram piemēram tavā komentārā vispār bija sakars ar diskrimināciju un antidiskriminācijas likumiem? '''

Izvarošanas keisam. Imigrantam likumu piemēroja citādi, nekā tas būtu piemērots aborigēnam, jo pirmie skaitās īpaši aizsargājama suga.
[User Picture]
From:[info]hedera
Date:May 18th, 2017 - 11:02 pm
(Link)
(Diskusijas labad pieņemot, ka gadījums ir tieši tāds, kā apraksti, nevis atkal kārtējās sagrozītās puspatiesības) tas ir tieši diskriminācijas, nevis antidiskriminācijas piemērs. Jā, diskriminācija var dažreiz notikt arī tā, ka diskriminētajam indivīdam tas konkrētajā gadījumā nāk par labu. Piemēram, tiesnešiem ir tendence sievietēm piespriest maigākus sodus kā vīriešiem par līdzvērtīgu noziegumu, taču tas nemaina faktu, ka tā ir diskriminācija.