обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[2. Jul 2008|12:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Jēziņ, kas par paradoksu – laikā kad visa mana tēvzeme man sāk šķist sveša, pašdumja un atgrūdoša, esmu pasācis darījumus, kuru rezultātā manā rīcībā un īpašumā varētu atgriezties mana vecātēva celtās mājas (skaistā vietā, netālu no rīgas, blakus lielceļam, mežiem, kuros bērnībā esmu sēņojis, ogojis, pīpējis; blakus upītei, kurā, ja kāds ontūns zaraza nebūs sagāzis vircu, eventuāli joprojām mīt ņurņiki un nelielas forelītes, trim liepām pie mājas, kurās pirms 20 gadiem pazinu katru zaru). Māju dalīšanā pirmajos neatkarības gados mammī būtu varējusi piedalīties tikai tiesāšanās formātā, un tas toreiz šķita zem viņas goda. Tagad tur viss tā pamatīgi nolaists (tajā skaitā arī cena, ko paputējušie un deģenerējušie radi-bļe piedāvājuši). Nu ko, šņorzābakus kājās un pa izkurtējušajām mušmirēm Uguni!

Otrs paradokss ir šitāds – pagājušajā nedēļā, kad man nešķita, ka šāda darījumu aktivitāte varētu atjaunoties (uzsākta tā tika teju 2 gadus atpakaļ), sēdēju pašā dienas viducī palmu ēnā mūsu Sicīlijas brīvdienu mājeles pagalmā, pie aperitīviem uzkodu tuvējā bodītē pirktu peccorino fresco un gudroju, ka tas garšo gluži tāpat kā tas ‘pāķu’ siers, ko reiz bērnībā ēdām Ezerniekos, kuru fāters kaimiņos bija dabūjis par palīdzēšanu tur kaut kādus elektrības vadus samuģīt. Maigi sāļš, pietiekami ciets un tikpat pietiekami mīksts. Ēdu ņurrādams un jutos pēc cylvāka reiz pa visām reizēm. Turklāt tādā diezgan pārliecībā, ka Latvijā veikalos, kamēr visi kasās ap piena iepirkumu cenām, piena produktu izstrādājumu klasifikācijām (tipa krējums vairs nav krējums, siers nav siers, bet rūgušpiena nav kā sugas), šādu sieru noteikti nekur dabūt nevar. Un aitas droši vien arī neviens neaudzē. Un ja audzē, necērp, jo nav jau kur to vilnu grūst – kurš vērps un šķeterēs?

Bet nekā baisi vieda jau tur noteikti nav. Vienkārši turi aitas, cērp un slauc. Un gani pa brikšņiem gar upītes malu – gan padzersies, gan krūmājus apšķīs. Aitas un auni gan jau paši arī pieprot to vairošanos. Nu un jau pēc kāda laika siera būtu vairāk nekā pats jaudā apēst – tad varētu ceļmalā, pa kuru ļoti daudzi jauki un tajā skaitā arī pazīstami ļaudis no saviem pāķiem mēdz atgriezties galvaspilsētā, izlikt tādu labi pamanāmu šilti – „Pēc 500 m grieziet pa labi. Še dod Peccorino Livono D.O.P. – vīnu un maizi ņemiet līdz savu.” Nē, maizi varētu cept uz vietas, un vīnu letiņi paši jau nemaz nejēdz izraudzīties. Turklāt ieriķos un cēsīs, no kurienes eventuāli varētu atgriezties „piestājēji” dod tikai vea~kagoru un vulgāri-bulgāro-nosaukumu vīnus. To tad varētu ar kādu bulku vāģi pats savām rociņām pāris reižu gadā atstūrēt no Sicīlijas. Pagrabu tak cerams par ķemertiņu tie mantinieki vēl nebūs paguvuši advancēt.


upd. tiem jēriem tak gaļa arī ir. nu tad skaidrs, būs tur pie visas siera ražotnītes, maizes ceptuves arī ristorante, tipo hostaria, ja gribi, paliec pa nakti arī. vajag tik tādu ragainu aunu šķirni sameklēt, ka varētu taisīt pie reizes arī tautas pūšamos instrumentus, lai starp vakariņām un dusēt likšanos vēl varētu kārtīgu tarantellas lēkāšanu saorganizēt. jāiemācās vēl taisīt pasta (lai meņū varētu rakstīt - pasta fata a casa) un rikotas saldie ēdieni, tipo canolli, sbriciolata, cassata. jēra sastāvdaļas mest uz oglēm protu jau patlaban. vispār - ideja kā māja, goda vārds.(kaut arī pagaidām izklausās akurāt pēc gustava vēlmes pie autotaures pieķibināt klāt pašu auto)
Upd II. šašlika un vodkas nebūs. kapučino un tēju pie vakariņām arī varat meklēt citur. Krogs vērsies vaļā tikai uz ēdienreizēm, rezervācija būs absolūti nepieciešama.
Linksamēramies

Comments:
[User Picture]
From:[info]ld
Date:2. Jūlijs 2008 - 12:39
(Link)
skaista vīzija
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:13
(Link)
šorīt gadījās iegriezties Matīsa tirgū, pēc zemenēm, tomātēm un bazilika un nodomāju, ka dzintarzeme mudina uz bezsātīgu rijību- tikai apmēram 100 dienas gadā ir iespēja baudīt svaigu, smaržīgu un vieglu ēdienu, kurš nekādi nav jāapstrādā vai jāapgreido.
pārējā laikā vāri nu strebekli un grūdeni, cep pupu plāceņus, ķīseles un konzervētas gurķes ēdi; vai atkal, 2 kategorijas apelsīnus un visu citu.


[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:14
(Link)
Tikai viena problēma: kā uz to visu skatīsies VID un PVD... Viņi tur ir tādas regulas sacepuši, lai visiem sīkuzņēmējiem bāztu spieķus riteņos (man ex vīramātei ir zemnieku saimniecība, esmu dzirdējusi, cik lietu viņai jākārto, lai tiktu vaļā no produkcijas):(
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:22
(Link)
nu bet tak visādas karbonadnajas uz katra šosejas stūra funciklē. gan jau sameklēšu kādu starp paziņām, teiksim no kurzemes puses (lai cylvākam nebūtu jābaidās no konkurences) un noskaidrošu, kas un kā. kā dzīvo, un kā savelk galus.
Turklāt ar telpām, man šķiet, tur ir tīri koši, tik pāris mūriem jumts jāuzliek, un tad vispār var sanākt košākais iestādījums uz vidzemes lielceļa.
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:30
(Link)
Es Tev vēlu tikai un vienīgi veiksmi!:) (Bez ironijas!)
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:35
(Link)
vai, paldies :)
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:21
(Link)
pie viena, šis novads varētu atdalīties no Latvijas Republikas, pašnodeklarēties par salu, līci, Spec Ekon Zonu vai jebkuru citu autonomu apgabalu, uz kuru neattiecas LV agenda, īpatnības un darījumu pasaules tikumi.

[User Picture]
From:[info]barbala
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:22
(Link)
p.s. vienkārši: ierīkot tur kādas nebūt valsts vēstniecību/ rezidenci un attiecīgi, neko neaatiecināt uz dzintarzemi.
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:31
(Link)
nu var jau arī izdomāt kaut ko galīgi ačgārnisku, piem., to visu uztaisīt par kultūras namu ar ikvakara biedra naudām un degustācijām :D
prezzo fisso - ēd cik jaudā.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:38
(Link)
Man sen bija doma, ka vajag "slēgtā režīma" restorānu: proti, ir nams, vieta, bet tā darbojas vienīgi ar iepriekšēju pierakstu un ar zināmu "savējo" tīklu, nav nekādi blakusgaldiņi, pokazuhas un telpas kopīgā socializācija, bet atsevišķas zāles, viss personīgs un individuāls.
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:57
(Link)
rēķinus es te itālijā ļoti regulāri saņemu rūtiņu lapiņas formātā kur ir rakstīts tikai viens vienīgs cīpars. tad tā izdali uz personu skaitu un allaž konstatē, ka pat sanāk lētāk, nekā rūpīgi dalla carta.
(venēcija gan ir graujošs izņēmums).
From:[info]zilais007
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:27
(Link)
..žēl, ka vodkas nebūs. Tas tā kā viens no maniem iecienītākajiem dzērieniem, lai gan - ceru, ka viskijs starp piedāvātajiem dzērieniem taču būs? Tā teikt, kompensējot vodkas iztrūkumu..
From:[info]kinskis
Date:2. Jūlijs 2008 - 13:34
(Link)
ok, viskijs, vodka un citi bāra dzērieni varbūt tiks servēti uz terases, no kuras var skatīties saulrietā un pēc saulrieta miglā tītajos briežu un stirnu siluetos.
t.i. ja jau tāds pieprasījums, vai ta man grūti arī kaut ko tādu iztēloties :)