Comments: |
Man ir strauji jāapgūst zivju enciklopēdija, lai varu Hāgā iet uz tirgu iepirkt visādas zivis, parasti tā samulstu, ka tālāk par ko pazīstamu netieku (nu tur garneles, kalmārs, vai kautkādi gliemeži, sams utt) ir pietiekami gardi, bet gribas visu no tā ko tur redzu, bet lēnām experimentējam ar labiem rezultātiem:) ...un izstāsti kā tu to doradu taisīji?
hoho, nav nekā vienkāršāka.
tur ir dažādas versijas, kuras lielākoties priekšā pasaka restorānu klasiskais piedāvājums. var vienkārši tādu, kāda ir likt uz restēm virs oglēm vai uz ieeļotas čuguna pannas. šī, kas redzama bildē, ir gatavota cepeškrāsnī.
tirgū nopērk zivi, var likt tīrīt tirgotājam, bet citreiz esmu ķidājis arī mājās pats. visvienkāršākais variants it noskalot zivi, nosusināt un ietīt folijā, lai uz kādām 30-40 minūtēm atkarībā no lieluma ieliktu uz viskarstāko uzriktētā krāsnī. šādi galvenais ieguvums ir tīra, maiga, nesačakarēta zivs garša, kuru jau uz šķīvja var papildināt pēc saviem ieskatiem - uzkaisīt sāli, uzrasināt olīveļļu vai citronu, uzmalt piparus utt. šoreiz zivs tukšo vēdera dobumu ieeļļoju ar miksli, kas rodas pāris ēdamkarotēs eļļas iespiežot 2 ķiploka daivas. pēc tam vēl piebāzu ar pētersīļiem. neesmu pārliecināts, ka tā zivs kā īpaši izmainīja garšu, bet virtuve smaržoja un tie pētersīļi garšoja vienreizēji, kā tāds contorno.
izskatās labi:) mēs te, redz, holandē dzīvojam un viņiem ar pavāŗmāķslu ir stipri uz jūs, līdz ar to ceļmalas ieskrietuvē es varu dabūt labākajā gadījumā viegli sālitu siļķi (kas, starp citu, ir ļoti laba), tālākais viss apstājas pie miltainā pannnnējuma, kas man riebjas, bet tā kā rokas mums aug pareizajā vietā un ar grašas kārpiņām viss kārtībā, tad apgūstam jaunumus paši uz savu roku, bet vienmēr esmu gatava uzklausīt komentārus no citiem, it sevišķi pievēršot uzmanību sīkumiem | |