|
14. Mar 2009|22:36 |
hoho, nav nekā vienkāršāka.
tur ir dažādas versijas, kuras lielākoties priekšā pasaka restorānu klasiskais piedāvājums. var vienkārši tādu, kāda ir likt uz restēm virs oglēm vai uz ieeļotas čuguna pannas. šī, kas redzama bildē, ir gatavota cepeškrāsnī.
tirgū nopērk zivi, var likt tīrīt tirgotājam, bet citreiz esmu ķidājis arī mājās pats. visvienkāršākais variants it noskalot zivi, nosusināt un ietīt folijā, lai uz kādām 30-40 minūtēm atkarībā no lieluma ieliktu uz viskarstāko uzriktētā krāsnī. šādi galvenais ieguvums ir tīra, maiga, nesačakarēta zivs garša, kuru jau uz šķīvja var papildināt pēc saviem ieskatiem - uzkaisīt sāli, uzrasināt olīveļļu vai citronu, uzmalt piparus utt. šoreiz zivs tukšo vēdera dobumu ieeļļoju ar miksli, kas rodas pāris ēdamkarotēs eļļas iespiežot 2 ķiploka daivas. pēc tam vēl piebāzu ar pētersīļiem. neesmu pārliecināts, ka tā zivs kā īpaši izmainīja garšu, bet virtuve smaržoja un tie pētersīļi garšoja vienreizēji, kā tāds contorno. |
|