Comments: |
| From: | ttp |
Date: | 7. Decembris 2008 - 01:25 |
---|
| | | (Link) |
|
smagi laikam mans apmeklējums tai vietai izpaliks tā ir ka laiks cilvēkam pazūd no rokām
Es tajā iestādījumā esmu bijusi diezgan biežs viesis gandrīz kopš pašiem pirmsākumiem. Laikā, kad M.S. vēl nebija uz slavas viļņa un pie K.B. ielas loga kūpināja savu pīpi, kā arī tad, kad viņš kādu brīdi Istabā nestrādāja un jamo varēja redzēt tikai TV ekrānā. Da nu. Viens no maniem mīļākajiem iestādījumiem Rīgā. Vēl joprojām. Nezinu, ko tā caca tovakar bija sapīpējusies, bet viņas rakstītais ir krasā pretstatā tam, ko es parasti tur esmu piedzīvojusi. Vot. Pilnīgi dusmu uzsita.
pārpostēju tikai tādēļ, ka izklausās ļoti ticami. vismaz, ciktāl sniedzas mana privātā pieredze. it kā jau gribēts ir labi, bet iznācis kā vienmēr.
Zin, ja pret mani tā izturētos kā to "cacu", Mārtiņš pēc pāris nedēļām varētu doties ielas slaucīt.
From: | zilais007 |
Date: | 7. Decembris 2008 - 10:38 |
---|
| | Neticu un viss! | (Link) |
|
Doties ielas slaucīt viņš varētu jau nākamajā dienā. :))
Pilnīgi ticami. & mani pavisam neuztrauc - pēc pāris neforšām reizēm tur sapratu, ka tā nav vieta man. & savukārt par MS pēc intervijas sapratu, ka tas nav pavārs man. & žēl, ka cilvēki dodas uz kādu vietu tikai tādēļ, lai būtu stilīgi, tas ir tas, kas man Rīgas pseidointelektuāļos visvairāk riebj.
Pēc šī gribas aiziet un ievērtēt, kā tad ir. :)) Kopš man 5 vilkos apkalpojošais stafs uz jautājumu: "vai varētu maizi, lūdzu?" atbildēja: "A Tu prasīji, kad pasūtīji salātus?", to iestādi neapmeklēju - tieši familiaritātes dēļ. Caca/necaca, bet cūkas ar viņu kopā ganījusi neesmu. Nepatīk.
Tad Istabā tev liksies, ka ne tikai cūkas kopā ganījusi, bet arī no vienas siles ēdusi & kopā dubļos vārtījusies esi :)
Ir retas tās vietas, kur oficianti spēj vienlaikus izturēties draudzīgi (atceroties, kurš dzēriens būs, kādas piedevas nevajag), nepārkāpjot robežu.
From: | fish |
Date: | 7. Decembris 2008 - 11:24 |
---|
| | | (Link) |
|
Uz galeriju vajag iet nedeelas saaakumaa, kad tur saimnieko otrs pavaars. Tad tur ir loti jauki, omuliigi, un, galvenais, eediens garsiigs.
šis bija ļoti sirsnīgi :)
piekrītu. turklāt vajadzētu kaut mazliet saprast arī oficianti, kurai pie gandrīz katra galdiņa nākas apkalpot uzvilkušos un uzpūtīgus pseidointelektuāļus...un viņa ir tikai viena. vairāk iecietības un sapratnes, draugi!
Par sapratni pret oficianti atlaidi iedos? Esmu klients un gaidu arī attiecīgu attieksmi, nevis eju tur izrādīt, cik empātiksa esmu.
par sapratni pret oficianti būs pašai pozitīvāks noskaņojums pret dzīvi un iestādi, kuru apmeklē. empātijai būtu jāpiemīt, nevis tā īpaši jāizrāda.
Vai sekos arī ieteikums apmeklēt grupu treniņus, sadoties rokās un uzsmaidīt pasaulei? Pietaupi. Esmu bijusi gan oficiante, gan bārmene un uzskatu, ka nekāds klientu daudzums nav attaisnojums paviršai attieksmei pret jebkuru apmeklētāju. Ja nespēj izdarīt savu darbu kvalitatīvi, tad nedari vispār.
Drusku jāpaņem koeficients abām pusēm; vietas uzstādījums- nav ēdienkaršu, pavārs nāk runāties, itin kā paģēr to, ka nāksies komunicēt un nevis "lūdzu, oglēs ceptu foreli ar grillētiem dārzeņiem" , bet mazliet interaktīvāk. Taču, diemžēl, es pilnībā spēju iedomāt aprakstīto situāciju un žēl, ka tā.
tieši tas man arī liekas kā labo ieceru rādītājs - ka šefs nāk pats, aprunājas un pabaro. bet šo principu jāprot īstenot. un 'cacai' šajā procesāā ir jātop diezgan gatavai saņemt tās 'pēdas lieluma gaļas šķēles', nevis jāgaida sazin cik, beigu beigās jāapmierinās ar fīlingu, ka viņai tiek servēts tas, kas palicis citiem pārin un visbeidzot jātop izbrīnītai par to, kas īsti tiek atnests.
te tai superīgajai un stilīgajai sirmā kroga komunikācijai arī uzrādās tā apaļās nulles vērtība. var kačāt savas pravas, bet jārēķinās, ka apmeklētāji mēdz gaidīt arī elementāru viesmīlību (kas ir talants + prasme, ne tikai tukšas, tādā ziņā ka neaizpildītas, citur noskatītas ambīcijas).
Trauslais ledus starp vienkāršību un prastumu.
man no šitā gribas vemt! no pārpublicētā ieraksta un lielākās daļas komentāru.
nē, nē, tomēr pasaki gan. vismaz to, vai tev vemt gribas no tā raksta satura, vai rakstītāja nostājas?
vairāk no nostājas. man vnk liekas, ka nevajag līst tur, kur nevajag līst.
pieņemu, ka slikti ap dūšu paliek arī no trulā snobisma, kas spiežas ārā no pārpublicētā raksta katras rindkopas.
man domāt, tu īsti nesaproti vārda "snobs" jēgu - šajā gadījumā vienīgais, kam šo birku var piekārt, ir pats Sirmais ;)
| From: | _re_ |
Date: | 7. Decembris 2008 - 21:42 |
---|
| | | (Link) |
|
esmu tur bijusi 3 reizes.
kaut kad iesākumā, kad ļoti foršā trijonē ļoti labi jutāmies un mākslas akadēmijas studentes oficiante ļāvās mūsu iegribām pašām izdomāt kokteiļus, kā arī beigās atnesa kaut ko garšīgu pa savai gaumei un 90 santīmiem.
otrreiz pirms kāda gada, kad bija mainījušies īpašnieki, pāris apmeklētāju un drausmīga, ļoti drausmīga 'dienas pasta' ēdamajā.
un tagad, kad nedēļas vidus vakarā tur tā mudž no māksliniekiem un citiem 'brīvajiem', ka oficiantam pret pusnakti ir galva nogriezusies nost. man nav nekādu 'zebras vs cilvēki' kompleksu attiecībā pret sabiedrībā zināmiem ļaužiem un es tur jutos ļoti labi. vismaz vakara iesākumā. pēc tam sāka sāpēt galva no vīna. bet pieliekot savu ķipīti diskusijai, saku, ka pasūtīto jūras vilku (izvēlētu no opcijas - gaļa vai zivs, līdaka vai vilks) neatnesa. tikai uzkodu lielo šķīvi, kura saturs bija garšīgs, bet 'sniega bumbu', olīvu, vītinātā šķinķa, grauzdētās maizes šķēles, vēl kāda siera iepakojumu es mēdzu atvērt arī mājās un saservēt uz viena šķīvja. nu tā, ka bija labi, bet ne priecīgi par ēdienu. un, protams, skumji par vilku... jā un tovakar nebija mārtiņš, bet otrs pavārs.
| |