|
[26. Nov 2008|20:39] |
čuguna pannā sutinās trusis ar burkāniem, pākšu pupiņām un mazām lillā olīvām. baltvīnā un ar pāris garšvielu zariņiem. loloju lielas cerības attiecībā uz šīvakara vakariņām.
vispār, mājās esmu viens. kvkzns lielās dumjās ES dalībvalsts galvaspilsētā, wu rīt uz skolu nav jāiet, tādēļ viņa tusējas pie vienas košerīgas klasebiedrenes (man tā šķiet).
un man ļoti patīk tas, ka RD šobrīd rīgā uzvar, kā arī vientulība mājās, kad varu gatavot to, ko man gribas, un darīt to, ko man gribas, ekrānā skatīties tieši to, ko man gribas, lasīt kad un kur man gribas utt.
starp citu - tas trusis tur ir domāts viena porcija, ja. un pus pudele umbrijas galda vīna, kas tapis no bioloģiskā zemnieksaimniecībā vāktām vīnogām. tāds veselīgs vīns, vārdsakot, bez sulfītiem.
3 minūtes līdz pannas atvākošanai. pabeigšu lasīt citu šitenpat sarakstīto. |
|
|
Comments: |
| From: | krii |
Date: | 26. Novembris 2008 - 21:52 |
---|
| | | (Link) |
|
Kulinārija nāk no Sātana, jā, es to sāku apzināties aizvien skaudrāk un skaudrāk. Mēs visi degsim lielās cepeškrāsnīs, apspraudīti timiāna un rozmarīna zariņiem, apslacīti ar vīnu un piebāzti plūmēm, ķiplokiem un maziem speķa gabaliņiem.
jā. bet jauki ļaudis tur būs. es nedomāju tādas kārtīgas mājsaimnieces un švītus šefpavārus, līdz tādiem es nevelku, tie cepsies citos departamentos. turklāt, saskaņā ar pēdējā laika aizraušanos, visa cita starpā mani cerams arī sutinās vīnā. ceru sagaidīt tur jauku kompāniju.
| From: | alefs |
Date: | 26. Novembris 2008 - 21:58 |
---|
| | | (Link) |
|
no nozīmē "košerīgs"?
tas nozīmē - nogalināts, ievērojot judaistu rituālos noteikumus
| From: | alefs |
Date: | 26. Novembris 2008 - 22:14 |
---|
| | | (Link) |
|
ā, zombētas klasesbiedrenes.
tas attiecas tikai uz gaļu. kamēr viņas vēl dzīvas, tikmēr [šeit] bija jāsaprot 'draudzenes, kuras viena zināma iemesla dēļ pamatā pārtiek no šādās tradīcijās ieturētas pārtikas'.
ecco!
| From: | ld |
Date: | 27. Novembris 2008 - 01:52 |
---|
| | | (Link) |
|
kuru trusha dalju Tu gatavoji?
(shis ieraksts mani mudina apguut jaunus galjas regjionus)
trusis ir tik sīks, ka tur nav runa par kādu atsevišķu truša daļu. manā gadījumā bija tāds neliels pustrusītis, sagriezts pa mugurkaula līniju. pašam nācās to sadalīt pa sastāvdaļām, lai būtu ērtāk uztilpināms uz pannas. pirmajā reizē izjūtas nav nekādas patīkamās, bet šī jau bija otrā, un lietai piegāju jau krietni mērķtiecīgāk.
| From: | ld |
Date: | 27. Novembris 2008 - 10:50 |
---|
| | | (Link) |
|
buutu pateiciiga, ja siikaak aprakstiitu trusha sagatavoshanu un pagatavoshanu.
ēst es gatavoju vienkārši. uz čuguna pannas, kas diezgan cieši noslēdzama ar vāku, vispirms eļļā, veselu ķiploku daivu un rozmarīna zariņu ielenkumā apcepu pa smalkākām sastāvdaļām sadalītu trusi, t.i. tā gabaliņus. kad gaļa no visām pusēm skaisti apcepusies, pieberu klāt pannā burkānus (sagrieztus tados pagarenās standziņās (forma nav svarīga), pākšu pupiņas (zaļās) un kādas pāris saujas mazo violeto olīvu (kas ir diezgan sāļas un spēcīgu garšu, tādēļ iesaku nepārspīlēt ar sāli). tad uzgriež flammi līdz maksimumam un iegāž pannā krietnu glāzi baltvīna tā, ka gaļas gabaliņi tajā peld līdz pusei, un ļauj tam izvārīt laukā spirtu. kad pirmā spirtainā tvaiku masa notinusies, liek virsū vāku samazina flammi līdz minimumam un šmorē mierīgā garā kādu 1/2h. t.i., tam pa vidu pēc kādām 15 min apgriež gaļas gabalus otrādi un atkal vāku virsū, lai tik sūt.
manai pannai tas vāks bija diezgan noslēdzošs, bet vienalga vīns uz 1/2h beigām bija pamanījies aizvārīties prom, līdz ar to trusim pa daļai bija izveidojusies baisi piesatīnatas garšas kārtiņa. dārzenī arī garšoja vienreizēji. t.i. uiespējams to vīna līmeni sutināšanas laikā papildināt, bet tad atkal vispirms bez vāka izvārot spirtu prom uz lielākas liesmas.
jautā, ja kaut kas prasās sīkāk skaidrojams :) | |