|
27. Nov 2008|12:13 |
ēst es gatavoju vienkārši. uz čuguna pannas, kas diezgan cieši noslēdzama ar vāku, vispirms eļļā, veselu ķiploku daivu un rozmarīna zariņu ielenkumā apcepu pa smalkākām sastāvdaļām sadalītu trusi, t.i. tā gabaliņus. kad gaļa no visām pusēm skaisti apcepusies, pieberu klāt pannā burkānus (sagrieztus tados pagarenās standziņās (forma nav svarīga), pākšu pupiņas (zaļās) un kādas pāris saujas mazo violeto olīvu (kas ir diezgan sāļas un spēcīgu garšu, tādēļ iesaku nepārspīlēt ar sāli). tad uzgriež flammi līdz maksimumam un iegāž pannā krietnu glāzi baltvīna tā, ka gaļas gabaliņi tajā peld līdz pusei, un ļauj tam izvārīt laukā spirtu. kad pirmā spirtainā tvaiku masa notinusies, liek virsū vāku samazina flammi līdz minimumam un šmorē mierīgā garā kādu 1/2h. t.i., tam pa vidu pēc kādām 15 min apgriež gaļas gabalus otrādi un atkal vāku virsū, lai tik sūt.
manai pannai tas vāks bija diezgan noslēdzošs, bet vienalga vīns uz 1/2h beigām bija pamanījies aizvārīties prom, līdz ar to trusim pa daļai bija izveidojusies baisi piesatīnatas garšas kārtiņa. dārzenī arī garšoja vienreizēji. t.i. uiespējams to vīna līmeni sutināšanas laikā papildināt, bet tad atkal vispirms bez vāka izvārot spirtu prom uz lielākas liesmas.
jautā, ja kaut kas prasās sīkāk skaidrojams :) |
|