обои - [entries|archive|friends|userinfo]
Scandalo Calmo

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| fffff pajautā komenti jauns labot secondhand vissvienā ]

[24. Sep 2008|22:28]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[lasu flisti]
"No lielā, plašā okeāna ieradās mūsu resnais, baltais virsaitis. Te ir tā vieta, kur viņš izpeldēja malā, kad ziedēja maizes koks. Kaut viņš vienmēr paliktu tāds pats resns un lielisks, kāds bija toreiz!'

interesanti, vai kāds nav novērojis, vai vīrieši, kļūstot par tēviem, arī kļūst resni?
par manu fāteri ir šitāds skaists stāsts.
reiz 92.gadā, kad mēs ar brāli pirmoreiz bijām ārzemēs un visas lietas stāvēja pavisam citādi, mēs mājupceļā no francijas vienā lētā vācu veikalā izdomājām, ka jānopērk fāterim bikses. mammai kleitu jau bijām nopirkuši.... ........    ....  (pag, tūliņ nomierināšos, pagrūti rakstīt )...
:DDDDDDDDDDD
nu lūk.                         ... (nē... nevaru)

ok.
tātad tajā lētajā veikalā kaktā bija tāda kaste, kur visu ko varēja dabūt par 5 markām vai kaut kā līdzīgi. tā bija solīda cena tiem laikiem, ņemot vērā, ka ar mūsu toreizējiem kuņģiem un vestibulārajiem aparātiem par to naudu jūrmalas gatves 53. nama 9. stāvā varētu plītēt veselu nakti visi mūsu tuvākie draugi, smēķējot importa cigaretes, turklāt.
tad nu mēs piegājām pie tās kastes, izcilājām visādus loriņus, kamēr pa ķērienam pagadījās tādas zaļas quasidžīnauduma bikses. atceros, kā brālis tās izcēla no kastes un, paņēmis pie jostasvietas izplēta (teju visu roku atvēziena amplitūdu) Derēs? - viņš jautāja. Derēs, es pārliecināti apstiprināju. Vārdsakot, man ir grūti iztēloties, kādam būtu jāizskatās mūsu fāterim, lai viņam tās bikses patiešām derētu. Tēva institūtu mēs bijām krietni pārvērtējuši.
Rīgā atgriezušies, bet bija jau dziļa nakts, mēs vecākiem izdalījām dāvanas. Caur zināmu sarūgtinājumu izrēkušies par mammu mūsu pirktajā "debesbraukšanas tērpā" (tā šī kleita tika nodēvēta), mēs patiešām gandrīz uzbraucām debesīs, kad fāters sāka uzlaikot mūsu nopirktās bikses. Tur pavisam droši kādu vēl varēja paķert līdz. Varbūt pat visus divus.

Kleita aizgāja vienai mūsu radiniecei ar māksliniecisku ievirzi, derēja kā modelei. Bet bikses fāters pāršuva, pats savām rokām. Viņš mums tāds praktisks vīrs, kā stāsta, armija viņu par tādu padarījusi. Nu, labi, diez ko skaisti nesanāca, bet bez praktiskuma, viņam piemīt arī pieticība un stojas spēja.
Linksamēramies

Comments:
From:[info]fanija
Date:25. Septembris 2008 - 00:01

(Link)
izrēkušies par mammu mūsu pirktajā "debesbraukšanas tērpā" (tā šī kleita tika nodēvēta), mēs patiešām gandrīz uzbraucām debesīs, kad fāters sāka uzlaikot mūsu nopirktās bikses (c)
;DDD
From:[info]melnais_bralis
Date:25. Septembris 2008 - 00:08
(Link)
"paņēmis pie jostasvietas izplēta (teju visu roku atvēziena amplitūdu)" (c)
Labāk būtu pirms prombraukšanas to papuci apskāvuši gana kārtīgi, lai pēcāk būtu ar ko salīdzināt - varēja tās rokas atpvert visu vai ne. :)
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 00:41
(Link)
nu mums ar tēvu ir tādas ieturētas attiecības. paspiežam roku pa svētku reizēm.
From:[info]melnais_bralis
Date:25. Septembris 2008 - 08:17
(Link)
Varbūt tādā gadījumā vajadzēja mērķēt uz cimdiem? :)
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 08:20
(Link)
bija tak vasara. un mums gribējās nopirkt kaut ko lielu.
From:[info]melnais_bralis
Date:25. Septembris 2008 - 10:45
(Link)
Nešaubos, ka tas jums arī izdevās. :)
[User Picture]
From:[info]neoplasm
Date:25. Septembris 2008 - 00:11
(Link)
es nevaru iedomāties, kāda varētu izskatīties debesbraukšanas kleita.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 00:21
(Link)
ō! tā bija tāda kleita - diezgan gara (bet mamma mums īsa) tējas ar pienu krāsā ar tādiem mazītiņiem mirtes zariņiem izrotāta. un priekšā dekoltēta. neatceros, kas tur īsi bija ar to dekoltē - ne ta pa lielu, ne ta mazu, bet izskatījās pilnīgi nepareizi. un tad vēl, it kā ar to jau nebūtu gana, māte mūs uzlūkoja ar vienu no saviem īpašajiem skatieniem no tās kleitas.

vispār galu varēja dabūt jau ar kleitu vien. bet fāterim nebija gana - viņš ar tām savām biksēm, šķiet vēlējās mūs piebeigt galīgi.
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:25. Septembris 2008 - 00:13
(Link)
lasiiju - smeejos kaa kutinaats :)
/oij patiik man tavs rakstiishanas stils :) - vigli un aizraujoshi lasaas/
-
aizkustinosh staasts... atsauca atminjaa, kaa mees ar mammu teetim Berliinee kurpes pirkaam - kaut kad 85'ajaa :D diezgan liidziigi :D
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 00:24
(Link)
gadu vēlāk, mēs fāterim somijā nopirkām apenes ar mikimaušiem. rūpīgi atcerējāmies iepriekšējo kāzusu, un lietai piegājām pagalam nopietni.
tak vienalga nemērītus parašūtus pagādājām.

vispār, piņķerīga tā apģērbu pirkšana tēviem :)
[User Picture]
From:[info]le_minga
Date:25. Septembris 2008 - 00:30
(Link)
:DDD ak dies, ak dies :D
parashuuti ar mikimausiem - Teetim! :DDD
-
piedod, bet nevaru nekjikjinaat - to pirkshanas procesu vien iedomaajot :D un daavinaashanas! :D

/mees to pinkjeriigumu atrisinaajaam taa, ka aizsuutiijaam teevu pashu uz aizrobezhu - pats meeriija, pats pirka :) citaadi vieniigais, ko vinjam pa praatam atvedaam - bija eksotiski tulpju siipoli ;D/
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 00:40
(Link)
:DDD tulpju sīpoli.

ienāca prātā šo te gabalu aizsūtīt brālim. tikai jāpagaida kāda diena, kad man šķitīs, ka viņam skumji ap dūšu. šis no visām kopīgi piedzīvotajām štellēm ir tāds garantēti uzjautrinošs materiāls.
[User Picture]
From:[info]skuka
Date:25. Septembris 2008 - 02:24
(Link)
oi, nerunā. un šodien mēs bijām ar meitu pie vienas modelētājas. meitai jābūt vienā svarīgā pasākumā piektdienas vakarā Parīzē (kāzās kā galvenai lieciniecei), un sesdienas rītā jau Henlsinkos sarunai ar ūberkruto kuratoru. Nē, tas viss tā relaksējoši diezgan, bez baigām obligācijām, ja neuztver pārspīlēti pats, un tomēr. a man pašai vispār nekā, tikai naks bezmiega stundas,
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:25. Septembris 2008 - 11:12
(Link)
Oi, tās loriņu pirkšanas ārzemēs! Mūsu ģimenē piegāja nopietni, it sevišķi apavu lietai - pirms braukšanas (māmiņa 80. gados tika uz Ungāriju un Austriju, kamēr tētiņš katru vasaru tesās uz Sibīrijas krāčainajām upēm) tika uz papīra uzzīmēta pēdas kontūra un tad gādāti apavi (protams, arī košļenes :)). Kā šodien atceros - no Ungārijas atveda man melnas laka kurpītes ar Ungārijas ģerboni uz sāniem, ļoti skaistas un smalkas. Protams, taupīja "iziešanai" tikmēr, kamēr ātri augošā kāja tajās vairs nesatilpa :(
From:[info]zifs
Date:25. Septembris 2008 - 11:29
(Link)
Vo, Vo visa tā taupīšana ir varen nepatīkama lieta. Es šitā vienas smalkas kurpes dabūju uzvilkt tikai vienu reizi... pēcāk vairs nederāja. Brīžiem jutos kā mātes meita no pasakas par pelnrušķīti.
[User Picture]
From:[info]traffico
Date:25. Septembris 2008 - 13:14
(Link)
Lai die's parokās! Šitā es sen nebiju smējis! :))
Paldies!
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 13:41
(Link)
hoho, ja tu zinātu, kā es pats pārsmējos, šo visu atceroties un mēģinot aprakstīt. tās daudzpunktes pa vidu nav nekāds izteiksmes līdzeklis. tā bija krietna pauze savu 15 minūšu garumā.
[User Picture]
From:[info]kinskis
Date:25. Septembris 2008 - 13:38
(Link)


shematiski notikušo attēlojot, tēvs veica šādu žestu. un mēs visi sakņupām.
tad vēl man ienāca prātā, ka tieši tām biksēm vajadzēja piekabināt epitetu "debesbraucamās". jo tās bija (vismaz) divvietīgas. kaut arī klietai šis apzīmējums gāja klāt pēc noskaņas un kopējā vizuālā tēla.