kihelkonna - mazmurkšķa mūzikas skola turpinājums [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa mūzikas skola turpinājums [31. Aug 2015|16:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
nu tā. stāvu rindā pie kancelejas. iet garām instrumenta skolotāja, prasa, kā iet. mulsi saku, ka atnācu, lai uzrakstītu iesniegumu par mācību pārtraukšanu.

viņa pārvēršas sejā un sauc, kā nu tā, L taču ir tādas dotības! dzirde, atmiņa, pirksta kustības! nāciet uz soliņa, parunāsim.

(skolotāja ļoti forša, esam viņai pieķērušās.)

stāstu, ka mm mav nekādas intereses, nu tiešām nav, un ka visu laiku jāspiež, un tā vadāšana mums paralizē visu ģimeni, un tā tālāk. es tiešām tā domāju. es par mm spriežu pēc sevis, jo man arī ir vajadzīgās dotības, bet nav intereses. mūzikas skolā esmu gājusi 2 gadus, pārtraucu dzīves vietas maiņas dēļ, un ne brīdi neesmu to nožēlojusi. ja nebūtu tik ļoti mainījušies apstākļi, es droši vien būtu izspiesta pat līdz mūzikas vidusskolas beigšanai, un būtu diezgan nelaimīga. jo manu vecāko brāli piedabūja beigt mūzikas vidusskolu, un viņam, vispusīgam, bet diezgan eksaktam tipam, nav normālas izglītības.

jau kopš februāra mm grib uz to skolu neiet, bet mēs piespiedām pabeigt gadu, lai ir papīrs par sekmīgi beigtu pirmo klasi.

tā nu viņa runā un runā, šitā un tā, bezmazvai neizpostiet sava bērna nākotni. izvelk blociņu un ieraksta mm visizdevīgākos nodarbību laikus. lai vismaz vēl pusgadu izturot.

ek, mums tur rīt jāierodas piecos. abām, bez instrumenta. pēdējā iespēja.

mazmurkšķis raud. cerams, ka viņa noturēs pozu rīt piecos.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]coletya
Date:31. Augusts 2015 - 20:08
(Link)
Man personīgi mūzikas skola riebās dēļ skolotājām pārsvarā un 3x gandrīz pārtraucu. Bet ja padomāju tagad, best thing ever. Trennē atmiņu, talantus, ritma izjūtu, kā uzvesties uz skatuves, lietderīgi pavadīts laiks un tā. Nav jāiet uz mūzikas videni. Viwnkārši brīvajā laikā. Varbūt pareizo instrumentu vajag.
From:[info]ninona
Date:31. Augusts 2015 - 20:14
(Link)
Kad man tuvumā ar šitādiem argumentiem patrāpās kāds mūzikas skolu slavinātājs, pastāstu, ka atmiņu, talantus (muzikālos, fiziskos), uzvedību uz skatuves super attīsta arī teātra nodarbības + dzīvē lieliski noder (notēlot pašpāriecinātību :D un vispār attīsta saskarsmes spējas un intuīciju, kačā atjautību, reakciju utt.).
Vot.
Un kāpēc es to stāstu? :D
[User Picture]
From:[info]coletya
Date:31. Augusts 2015 - 22:41
(Link)
Es neko neslavinu. Un par teātri nemāku spriest.
From:[info]ninona
Date:31. Augusts 2015 - 20:11
(Link)
Tu mīkstā! (Nav ļauni domāts.)

Arī tad turu īkšķus jums abām noturēt pozīcijas.

Mums rīt jānotur pozīcija jautājumā klavieres/vijole un kārtējo gadu arī pret tautasdejām.
[User Picture]
From:[info]de
Date:3. Septembris 2015 - 11:01
(Link)
kā beidzās ar mūz. skolu?

(nelūgta pieredzes apmaiņa. mans atvasis trīs gadus spēlēja klavieres, tad citas intereses+slinkums ņēma virsroku, un viņa tēvs padevās: atvasis klavieres vairs nespēlē. es baigi skumu un joprojām skumstu, jo sīkajam nudie ir reti laba dzirde. no otras puses, tos divus pēdējos gadus viņam bija drausmīgi slikts skolotājs, kurš turklāt strādāja pēc pilnīgi idiotiskas metodikas, tā ka es principā vainoju paidagogu. bet redz, arī tā sīkais iemācījās pietiekami, lai pērn, kad uz zsv. sagribēja spēlēt pavadījumu māsīcai, kura dziedāja "klusu nakti", 2 dienās apgūtu akordeonu. dabūja no manis īso kursu par to, kā funkcionē kreisā roka, drusku pavingrinājās un nospēlēja: un labi nospēlēja.

es pati - jo 10 g./v. klavierēm tiku atzīta par vecu - ar riebumu pabeidzu bērnskolas akord. klasi . bet arī man ar to pietika, lai pēc tam īsā laikā spētu apgūt puslīdz jebkuru instrumentu, tik daudz, lai spēlētu amatiera līmenī, t.i., sev par prieku. un - te nāk patoss - ja godīgi, kaifs, ko ķer, spēlējot mūziku, ne ar ko nav salīdzināms. diemžēl pirms tam ir jānolauž 4/5/6 (?) gadi, čīgājot teksaulīti uz vienas stīgas vai tml., nujā, un no tā kaifu laikam ķer tikai īsti talanti. bet, godvārds, jo tālāk, jo kaifs lielāks. nb! mūz. videne kaifa ķeršanai absolūti nav obligāta.)

atvaino, pūcīte atnāca neaicināta.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:3. Septembris 2015 - 11:09
(Link)
:)

arī es pēc saviem diviem mūz skolas gadiem varu pēc dzirdes spēlēt, un šķiet, ka mm arī var. tālāk mums plānā ir pašmācības ceļā mājās apgūt klavieres, jo tagad jau ir daudz visādu līdzekļu, kā kļūt muzikālam bez bezgalīgas gammu drillēšanas.

šim gadījumam asumu piedod apstāklis, ka skola nav gluži pagalma otrā pusē, tur jābrauc ar sabiedrisko, tātad man 12 dienā jāieskrien mājās, jāpaķer čells, jāskrien uz skolu, jāpaķer mm, 13.15 jābūt skolā, līdz 15 tu jādirn, tad jābrauc mājās. un galvenais, ka vakaros jāpiespiež mm spēlēt tās 10 minūtes. viņa tiepjas, un es neesmu nekāda piespiedēja. ikreiz, kad man ar teroru jāpiedabū mm pie spēlēšanas, man gribas nošauties, emigrēt, aizbēgt no mājām un atdot bērnu adopcijai. tā ka mūz skolas atteikšana pamatā ir manas garīgās veselības glābšanai. šī skola man pilnīgi izveda no iekšējā līdzsvara. labāk neizglītots bērns, bet ar nenošāvušos māti.
[User Picture]
From:[info]de
Date:3. Septembris 2015 - 11:25
(Link)
nujā, sīkā sencis (=atbildīgais vecāks) kaut ko stipri līdzīgu stāstīja, viss pilnīgi saprotams.
ēnas puse, un piedod par riebīgi vīzdegunīgu pļeperēšanu, ir tāda, ka bez stulbajām gammām/vingrinājumiem nevaid technikas, un bez technikas kaut ko jele minimāli advancētu nevar noplinkšķināt. to es tagad, 20+ gadus pēc aktīvo studiju beigšanas, dikti jo dikti manu. acis aizgrābti lasa tās smukās notiņas, a rociņas nikā, rociņām nesanāk.
eh, redzēt savu ierobežotību, kāds tur prieks. garā ērglis, miesās vista.

nav tā, ka pēc gada mm jau varētu braukāt pats? čells, protams, ir ziepes - klavieres būtu ērtākas...
bet neņem mani galvā, savas varēšanas robežas redzi tikai tu pati; es te uzvedos kā visgudrā pagalma tante.


[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:3. Septembris 2015 - 11:36
(Link)
papildus apstāklis ir tāds, ka es pie mazzaķa (otra bērna) redzu, ka ir tādi bērni, kam mūzika interesē, un pie mazmurkšķa redzu, ka ir tādi bērni, kam mūzika neinteresē. turklāt pats instruments viņai nepatīk.

nu, dažiem vecākiem varbūt biezāka āda. man ir ļoti svarīgs kaut kāds emocionāls komforts. pilnīgi jūtu, ka no izmisuma var nosprākt. gan jau atradīsies citas nozares, kas mazmurkšķi interesēs vairāk, un kur būs lielāka jēga veicināt piespiešanos.
[User Picture]
From:[info]de
Date:3. Septembris 2015 - 11:39
(Link)
[skavas tev.]