kihelkonna - mazmurkšķa mūzikas skola turpinājums [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa mūzikas skola turpinājums [31. Aug 2015|16:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:3. Septembris 2015 - 11:09
(Link)
:)

arī es pēc saviem diviem mūz skolas gadiem varu pēc dzirdes spēlēt, un šķiet, ka mm arī var. tālāk mums plānā ir pašmācības ceļā mājās apgūt klavieres, jo tagad jau ir daudz visādu līdzekļu, kā kļūt muzikālam bez bezgalīgas gammu drillēšanas.

šim gadījumam asumu piedod apstāklis, ka skola nav gluži pagalma otrā pusē, tur jābrauc ar sabiedrisko, tātad man 12 dienā jāieskrien mājās, jāpaķer čells, jāskrien uz skolu, jāpaķer mm, 13.15 jābūt skolā, līdz 15 tu jādirn, tad jābrauc mājās. un galvenais, ka vakaros jāpiespiež mm spēlēt tās 10 minūtes. viņa tiepjas, un es neesmu nekāda piespiedēja. ikreiz, kad man ar teroru jāpiedabū mm pie spēlēšanas, man gribas nošauties, emigrēt, aizbēgt no mājām un atdot bērnu adopcijai. tā ka mūz skolas atteikšana pamatā ir manas garīgās veselības glābšanai. šī skola man pilnīgi izveda no iekšējā līdzsvara. labāk neizglītots bērns, bet ar nenošāvušos māti.
[User Picture]
From:[info]de
Date:3. Septembris 2015 - 11:25
(Link)
nujā, sīkā sencis (=atbildīgais vecāks) kaut ko stipri līdzīgu stāstīja, viss pilnīgi saprotams.
ēnas puse, un piedod par riebīgi vīzdegunīgu pļeperēšanu, ir tāda, ka bez stulbajām gammām/vingrinājumiem nevaid technikas, un bez technikas kaut ko jele minimāli advancētu nevar noplinkšķināt. to es tagad, 20+ gadus pēc aktīvo studiju beigšanas, dikti jo dikti manu. acis aizgrābti lasa tās smukās notiņas, a rociņas nikā, rociņām nesanāk.
eh, redzēt savu ierobežotību, kāds tur prieks. garā ērglis, miesās vista.

nav tā, ka pēc gada mm jau varētu braukāt pats? čells, protams, ir ziepes - klavieres būtu ērtākas...
bet neņem mani galvā, savas varēšanas robežas redzi tikai tu pati; es te uzvedos kā visgudrā pagalma tante.


[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:3. Septembris 2015 - 11:36
(Link)
papildus apstāklis ir tāds, ka es pie mazzaķa (otra bērna) redzu, ka ir tādi bērni, kam mūzika interesē, un pie mazmurkšķa redzu, ka ir tādi bērni, kam mūzika neinteresē. turklāt pats instruments viņai nepatīk.

nu, dažiem vecākiem varbūt biezāka āda. man ir ļoti svarīgs kaut kāds emocionāls komforts. pilnīgi jūtu, ka no izmisuma var nosprākt. gan jau atradīsies citas nozares, kas mazmurkšķi interesēs vairāk, un kur būs lielāka jēga veicināt piespiešanos.
[User Picture]
From:[info]de
Date:3. Septembris 2015 - 11:39
(Link)
[skavas tev.]