kihelkonna - par tuklumu [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

par tuklumu [5. Nov 2013|00:21]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 00:50
(Link)
ej nu sazini. mani bērni ir traki kāri uz jaunlaiku ēdieniem. sabiedriskajā ēstuvē viņi ēd vai nu kartupeļus frī vai neko. bet reti mēs tur ejam. un kad meita tiek pie vecmāmiņas, tad tur dabū našķus no rīta līdz vakaram. ja viņiem nebūtu tik akulināra māte un tik kārni gēni, viņi būtu resnuļi. vecajos laikos tādu našķu vienkārši nebija, un bērni nepretodamies ēda kartupeļus ar biezpienu. ja nu pret speķi zupā iebilda, bet citādi nebija nekā no tā, kas ir pašlaik.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:5. Novembris 2013 - 08:49
(Link)
vecajos laikos tādu našķu vienkārši nebija - cik vecajos?
Esmu visai sena, bet labi atceros savas bērnudārza gaitas ar visām tām svētku eglīšu paciņām (šokolādes konfektes + 2 mandarīni), un kur nu vēl visi tie zefīri, pankūkas, ievārījumi, baisi saldās tortes viesībās, brr. Kad uzradās pašai savi bērni, stingri nolēmu, ka našķu vietā tikai burkāni un āboli (par bērnu resnumu varēju neuztraukties - arī kārnie gēni -, vairāk par saldumu graujošo ietekmi uz zobiem). 100% konsekvencei man raksturs izrādījās par vāju, bet virziens noturēts.
Un vēl - kas tie par tādiem ūnikāliem bērniem, kas nepretodamies ēd kartupeļus ar biezpienu? Karlsona vārdiem sakot: varētu uzzināt dažu šo bērnu adreses? ;)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:5. Novembris 2013 - 09:03
(Link)
"Manā laikā", tb, 80. gados un 90. sākumā saldumi un tortes bija tiešām tikai viesībās un uz svētkiem; ikdienā našķis skaitījās ķieģelītis ar uzsmērētu skābo krējumu un cukuru. Es gan nebiju ļoti tievs bērns, bet nekāds Michelin riepu cilvēciņš arī nē.
Es kartupeļus ar biezpienu ēdu labprāt, toties bija vesela rinda citu ēdienu, ko bērnībā necietu, lai gan tagad garšo. Imho daudz atkarīgs no tā, ko ēd vai neēd vecāki; dzīvesbiedra brālis ļoti cackājas ar dažiem produktiem un viņa puika tāpat, kamēr dzīvesbiedra puika ēd gandrīz visu, ko vien viņam liek priekšā.
[User Picture]
From:[info]porcupine
Date:5. Novembris 2013 - 09:23
(Link)
Jā, tā ēdienu gaume pieaugot ļoti mainās. Tagad man biezpiens viens no mīļākajiem produktiem, bet bērnībā nu nemaz.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 09:58
(Link)
es no atšķirīgas ģimenes. biezpiens ar krējumu un cukuru man bija liels kārums tuvākajā kafejnīcā, jo mājās mēs pārsvarā ēdām sviestmaizes. arī mūsu mājās nav nekādu ikdienas našķu. citi bērni aizvien vairāk brokastīs ēd saldās pārslas, mēs no tām izvairāmies. vakaros kā našķi sagriežu kādu augli. vienīgais našķis ir mazais jogurts pēc vakariņām. un mazzaķis spēj visu dienu neēst to, ko es taisu un ēdu, apēst savas brokastu pārslas (plikas pilngraudu auzu pārslas ar ūdeni un blenderētām meža ogām) un gaidīt, kad astoņos vakarā dabūs savu jogurtu. tāpēc viņš ir tievs.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 10:01
(Link)
es arī tā kādreiz domāju. tagad man ir divi bērni, kuru barības ķēdes pilnīgi nepārklājas. ko ēd viens, ot neēd otrs. un es neizdabāju, negatavoju atsevišķi, un vienīgā alternatīva ir izlaist ēdienreizi.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:5. Novembris 2013 - 09:36
(Link)
neko nezinu, esmu no vecajiem laikiem un biju briesmīgi kvadrātains bērnelis.
[User Picture]
From:[info]jojo
Date:5. Novembris 2013 - 09:38
(Link)
par Agneses slaidumu T.satraucas, manuprāt, līdz neirozēm, viņš, savukārt bija tievs bērnelis, tukls pieaugušais un tagad ir pustievs pieaugušais -

es neuztraucos. salīdzinot ar manām cīsiņveidīgi kvadrātainajām formām bērnudārza izlaiduma bildēs, mans bērns ir tievulis... ar vēderiņu.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 09:54
(Link)
no skolas laikiem atceros, klasē uz 20 bērniem allaž bija kādi 2 apaļīgi bērni. no tā secinu, ka 10% gadījumu ģenētika tiešām ļoti stipri velk uz apaļumu. tagad runā par 30% bērnu - tātad tie 20% varētu būt no vides.

Agnese droši vien nav izmēģinājusi 3 ēdienreizes dienā par ls 1.20 :) bet vīram es iedotu palasīt par anoreksiju. vecākiem drīzāk jāveicina, lai bērns ar savu izskatu ir pietiekami apmierināts, lai mazinātu psih problēmas. un ja vīrs mīl tevi - tad taču viņam vajadzētu saprast, ka arī bez kārnuma ir labi!
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:5. Novembris 2013 - 09:43
(Link)
mhm. Nevienas zaptītes ne ar uguni nevarēja sameklēt, cepumus pārdeva tikai partijas augstākajiem darbiniekiem un arī tad pa vienam, un tas puisis, kas sēdēja ar Selgas cepumu paciņu pie sviesta trauka, kremta sviestainos cepumus un prātoja, vai neiejaukt vēl vienu krējuma burciņu ar kakao un cukuru, nope, tas nemaz nebiju es.

Buļļa sūdi, tā padomju laiku tievā dzīve.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 10:00
(Link)
cepumus droši vien neēdi brokastīs, pusdienās, vakariņās. gan jau kādu rupjmaizi arī dabūji. tagad brokastīs saldās pārslas, pusdienās kartupeļi frī ar fantu, vakariņās vēl kaut kas no našķu plaukta.
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:5. Novembris 2013 - 12:47
(Link)
Skābo krējumu ar kakao un cukuru, vai putukrējumu?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Novembris 2013 - 12:58
(Link)
bet maizi nevajag, nepūlies, lūdzu :D