kihelkonna - mazmurkšķa un mazzaķa hronikas - parasts rīts [entries|archive|friends|userinfo]
kihelkonna

[ website | kihelkonna - apdzīvota vieta sāremā salā ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

mazmurkšķa un mazzaķa hronikas - parasts rīts [5. Okt 2012|10:25]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
rīts sākās ar to, ka mazmurkšķis kādas 10 minūtes virtuvē nebalsī kliedza par to, ka viņa grib sarkano krēslu. uz sarkanā sēdēja mazzaķis un centās savu sīko dibenu (izbalējušā rozā pidžammā ar zvaigznītēm) izstiept pār to kā perētājvista. mums katrs krēsls ir citā krāsā, tā ka iespēju daudz; citreiz ir tādi pat kašķi par zaļo.

atceros, pirms nedēļas man vajadzēja ar sīčiem braukt uz centru. katram atsevišķi viņiem ļoti patīk braukt ar autobusu. šoreiz viņi sēdēja vietā, kur varēja izstiept rokas uz priekšu un salikt uz horizontāla stieņa. mazmurkšķis saliek rokas. mazzaķim vajag likt rokas tieši tajā pat vietā, tajā pat punktā (stienis stiepjas abu sēdekļu platumā) un viņš sāk mm rokas stumt nost. mm nepadodas. mazliet bļauj. mz arī mazliet bļauj. kādu laiku viņi tur grūstās, tad mz iekož mm rokā. tā, ka paliek nospiedumi. mm bļauj skaļi un aizvilkdamies. nekādu skarbo disciplinēšanu nevaru izvest, jo tad būs vēl lielāks troksnis; pasažieri jau tā uzbāžas. ārā kāpt arī negribas, jo stipri līst lietus.

izkāpjam. mm pieķeras man pie vienas rokas. mz grib to pašu roku. un tā daudzas reizes.

diezgan smieklīgi ir, kad mm paziņo, ka grib uz poda (mazo podu mz lieto visām vajadzībām, mm tikai lielajām). mz tūlīt paziņo, ka viņam vajag uz poda. pierunāju mm kā vecāko mazliet paciesties. mz lepni uzsēžas uz poda, bola acis, lepni izspiež ceturtdaļmililitru.

vēl šorīt. sēžu uz gultas malas. mm sēž man vienā pusē azotē, mz otrā pusē. kaut kādā brīdī mz pamana, ka otrā pusē ir mm, sāk kliegt, iesit un iekož. vispār viņš nekož; pēdējā laikā vienīgie gadījumi bijuši tikai te aprakstītie.

par to es mz iekniebju dibenā (tas nenotiek bieži, bet dažreiz neizturu). jaunums - viņš saka, ka sāpot dibens un lai es papūšu.

iepūšu.



ak jā, kā tad beidzās tas rīts. fruktiem jāiet uz dārziņu. kā parasti, mazmurkšķis tiek visādi steidzināts, bet 10 minūtes staigā pliks, tad uzvelk apenes un pēc 10 minūtēm vēl aizvien ir apenēs tērpts. šoreiz sencis ir tas, kas neiztur. viņš saka, ka ies sildīt mašīnu. mazmurkšķis sāk kliegt, pagaidi pagaidi mani. kliedz, kliedz, pa degunu sāk tecēt asinis (tā viņai pie histērijām notiek). 15 minūtes, kamēr degunu aptur. vannas istaba piešķiesta ar asinīm, drēbes notrieptas. matu šķipsnu gali sarkani.

mazzaķis jau arī nav ar pliku roku ņemams. kad viņam saka, ka jāģērbjas, viņš vienkārši neģērbjas. atšķirībā no mazmurkšķa, kurš vismaz imitē kaut kādu sadarbību. šamējs neģērbjas un viss. kaut izstiepies. ja ar varu kaut ko uzvelk, viņš to kliegdams novelk nost un bļaudams guļ uz grīdas. noģērbties viņš prot, apģērbties vēl nē. nē nē negibu neģēbšos.

ir tikai viens veids, kā apģērbt mazzaķi. kad visi ir saģērbušies un iet pa durvīm ārā, viņš arī sagrib ģērbties, un tad viņu var ātri apģērbt. pa laikam ģērbšanās apstājas, jo viņš grib citu kreklu, citas zeķes, citas bikses. tad es ar mazmurkšķi izeju ārā pa durvīm, aizveru durvis ciet, atveru, ienāku iekšā. tad viņš atkal grib ģērbties.

tā ka ģērbjoties ir jāierēķina 5 minūtes mz ģērbšanai, pēc tam, kad mm saģērbts (mm jāierēķina stunda).


tā ja. augļojieties un vairojieties. es nu iešu iztīrīt asiņaino vannas istabu.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:5. Oktobris 2012 - 10:33
(Link)
visa veida mantas un telpas dalīšana arī mūsu ģimenē ir iecienīta bērnu rotaļa, kas var novest līdz neirozei pieaugušos, bet viņiem nekad neapnīk. Es sevi mierinu ar domu, ka tas, ka viņi ir divi un viņiem ir iespēja savā starpā kauties un citādi risināt domstarpības ir ļoti vērtīga pieredze, kas palīdzēs visā turpmākajā dzīvē...
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 10:43
(Link)
mums gan tur nekas vērtīgs nesanāk, jo viņiem ir pārāk atšķirīgi raksturi. piecgadīgais mazmurkšķis reāli ļauj divgadīgajam mazzaķim sevi klapēt, nepretojas, nesit pretī, neņem nost, neizmanto pārspēku, tikai raud. atstāt to visu pašplūsmā nozīmētu mācīt mazmurkšķi kļūt par upuri (kā jau ar hsc tas nereti ir).
[User Picture]
From:[info]nova
Date:5. Oktobris 2012 - 10:43
(Link)
:DDDDD
mums kādus pāris gadus strādāja uz pauzi uzlikta rīta multene. kamēr drēbes nav mugurā, multeni nerādām. šobrīd nekas jēdzīgs no rītiem netiek rādīts, ģērbjamies pie rīta ziņām, bet nu jau ir vieglāk, laikam treniņš.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 10:50
(Link)
paldies, pamēģināšu :D
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:5. Oktobris 2012 - 11:54
(Link)
He, es tieši šitā šorīt izdarījos - nopauzēju smurfus. Šoreiz nostrādāja.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:5. Oktobris 2012 - 10:44
(Link)
oi, izklausas dramatiski :)
[User Picture]
From:[info]grao
Date:5. Oktobris 2012 - 11:05
(Link)
Un man likās, ka 3 gadi ir tīri sakarīga starpība.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 11:07
(Link)
es domāju, ka 5 ir minimums - ja domā par bērna labumu un nevis par vecāku ērtībām.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 11:08
(Link)
vismaz ja ir tāda kaut kāda mutere kā es un nevis kaut kāda supermutere, kas ar visu tiek galā.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:5. Oktobris 2012 - 11:11
(Link)
Bet ir taču 4gadnieki un 6gadnieki, kas pilnīgā laimē spēlējas kopā un mācās viens no otra visādas prasmes un blēņas arī. Es ar brāli, piemēram.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 11:17
(Link)
manējie arī pa gabalu izskatās super draudzīgi. mm rūpējas, māca. šāda līmeņa klopes sākušās diezgan nesen. varbūt aizies līdz ar divgadnieku krīzi.
par to starpību es domāju citādāk. pirmajos gados māti ļoti vajag. dalīta māte ir dalīta māte. ar katru atsevišķi es varu parunāties un visu ko. ja abi ir kopā - ne šis, ne tas, jo tiklīdz es pievēršos vienam, tā otrs rauj nost no trases. tā ka iedziļināšanos nedabū neviens. tā pat nav puse mātes; tā ir māte izslēgta. bet varbūt citas mātes ar to tiek galā labāk.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:5. Oktobris 2012 - 12:16
(Link)
Vai variants, kamēr vienam ir mamma, otram tētis, nestrādā?
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 12:18
(Link)
tētis ir pa stundai rītā un pusstundai vakarā. es esmu 24/7. kad viņš vakarā ir mājās, es izmantoju iespēju atrubīties.
[User Picture]
From:[info]grao
Date:5. Oktobris 2012 - 12:21
(Link)
Ahā, tātad tas vismaz ir iespējams.
Burvelīgi, nāksies ieskapēt šito rakstu savam bērnusgribošajam gultasbiedram.
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 12:25
(Link)
piedāvā viņam ņemt bērna kopšanas atvaļinājumu uz pusotru gadu! tas ir iespējams.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:5. Oktobris 2012 - 13:40
(Link)
tagad man ir skaidrs, kāpēc parādniekam ir divas sievas.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:5. Oktobris 2012 - 11:57
(Link)
Ir bijuši tādi 4gadnieki un 6gadnieki, kas gatavi viens otru nosist. Un to arī mēģina darīt. Ilglaicīgi, līdz pat pusaudzības beigām. Es ar brāli, piemēram. :D
Ar māsu man 7 gadu starpība un ideāla saprašanās no viņas dzimšanas līdz pat šim laikam.
[User Picture]
From:[info]ld
Date:5. Oktobris 2012 - 12:11
(Link)
manējiem klopes visvairāk bija ap to laiku, kad vienam bija 3 un otram 5. 4/6 normalizējās un tagad 5/7 pārsteidzoši harmoniski.
[User Picture]
From:[info]mirdza
Date:5. Oktobris 2012 - 12:10
(Link)
:D
Nevaru vien sagaidīt, kad man būs vairāki mazie draugi.
Bet nu.. vismaz pa lielam apzinos, uz ko grasos iet (atšķirībā no iepriekšējās reizes, kad par gaidāmo neko vairāk - cik tas ir forši! nedzirdēju; par visām gākas baismām, kam gatavoties, neviens ne pušplēsta vārda..).
[User Picture]
From:[info]kihelkonna
Date:5. Oktobris 2012 - 12:16
(Link)
tur jau arī nevar sagatavoties, jo katrs bērns var būt pilnīgi citādāks; sagatavotība tikai traucē aptvert to, ka šoreiz viss ir citādāk.
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:5. Oktobris 2012 - 14:20
(Link)
Šķiet, ka es nošautos vai dzert sāktu.
Es esmu stingrais cilvēks un ja godīgi, mani arī respektē. Savādāk tiešām var nojukt.